Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ -ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Η αρχή του βιβλίου μου θύμισε έντονα μια ταινία το μια καλή χρονιά, πρόκειται για ταινία πολύ αγαπημένη,αυτό που ακολούθησε όμως ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου!Το τελευταίο μυθιστόρημα των Λία Ζώτου και Θοδωρή Καραθεοδώρου δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο του! Βίωσα τόσο έντονα συναισθήματα που δε περιγράφονται μόνο διαβάζονται!Δηλώνω μαγεμένη!!!
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Κοίτα γύρω σου παππού. Κοίτα τα αμπέλια μας πώς δακρύζουν, κοίτα πώς τρέχουν τα δάκρυά τους. Δίχως τούτα τα δάκρυα όλα θα ήταν νεκρά. Είναι δάκρυα ζωής, παππού! Εσύ μου τα ’δειξες όλα, εσύ! Δεν το φοβάμαι το δάκρυ του έρωτα, όσο πικρό κι αν είναι. Γιατί όποιος δε δάκρυσε για κάτι που πόθησε απελπισμένα δεν έχει νιώσει την καρδιά του να χτυπά αληθινά, δεν έχει ζήσει!

Μια αναπάντεχη κληρονομιά οδηγεί τον Τόμας Λεοντίδη από τις ανέσεις του διαμερίσματός του στο Λονδίνο στην εξοχή της νότιας Γαλλίας. Ένα χοντρό δερματόδετο τετράδιο, με το όνομά του γραμμένο στο εξώφυλλο, θα του φανερώσει πως το παρελθόν της οικογένειάς του έχει γραφτεί με το πιο μαύρο μελάνι…

Μάης, 1914. Ένας άνδρας κάνει την καρδιά του πέτρα και ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την αγαπημένη του πατρίδα, τον Πόντο, με σκοπό να εισχωρήσει στο εσωτερικό της Ελλάδας. Θα καταφέρει, όμως, να σώσει τα παιδιά και την αγαπημένη του γυναίκα;

Μάρτης, 1963. Ένας κακός οιωνός πλανάται πάνω από τον συννεφιασμένο ουρανό της Δράμας, ένα προξενιό θα φέρει δύο αδέρφια αντιμέτωπα για τη διεκδίκηση της ίδιας γυναίκας.

Σεπτέμβρης, 1974. Ένα φονικό θα στιγματίσει τη ζωή όλων για πάντα!

Με φόντο τους ατελείωτους αμπελώνες και τα οινοποιεία, τους γευσιγνώστες και το μεθυστικό άρωμα του κατακόκκινου κρασιού, ξεδιπλώνεται μια ιστορία γεμάτη αγάπη, πάθος, εκδίκηση, δάκρυα και έρωτα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου