Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙΝ ΕΛΕΝΗ ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Θα ήθελα να υπάρχουν λιγότερες ιστορικές αναφορές αν αυτό μπορεί να θεωρεί μείον σε ένα βιβλίο.Για τη γραφή της Κυρίας Κεκροπούλου δε νομίζω να χρειάζονται συστάσεις κατέχει τη ΜΑΓΙΚΗ τέχνη της αφήγησης. Οι ήρωες της παίρνουν ζωή στις άψυχες σελίδες του βιβλίου καρδιοχτυπάς μαζί τους στην κάθε τους στιγμή.Αγάπησα τον Αχιλλέα για το μεγαλείο της ψυχής του(αυτός ο ήρωας θα μου μείνει αξέχαστος) θαύμασα την Ειρήνη για την ωριμότητα της και την απόλυτη αφοσίωσή της στο θεσμό της αγάπης ,αντιπάθησα βαθιά και αμετάκλητα τον Χριστόφορο. Συναρπαστική και σφιχτοδεμένη πλοκή που δε χάνει το ρυθμό της  γραμμένη με ευαισθησία και δύναμη μοναδική!!
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
1881. Η Θεσσαλία με την Συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως επιστρέφει στους κόλπους της μητέρας Ελλάδας. Πολλοί Έλληνες της Μικρασίας αγοράζουν μεγάλα τσιφλίκια και έρχονται για εγκατάσταση στον θεσσαλικό κάμπο που βράζει από την αντίδραση των εξαθλιωμένων αγροτών που βλέπουν τα όνειρά τους να σβήνουν.
Ο Αχιλλέας Κωνσταντινίδης, υιός μεγαλοτσιφλικά των Τρικάλων, πνεύμα ανήσυχο και μεγάλος γυναικάς, από ένα γύρισμα της Τύχης και της Ανάγκης, θα βρεθεί αρραβωνιασμένος με τη μικρή ορφανή Ειρήνη, το κορίτσι που ονειρευόταν να παντρευτεί ο μικρότερος αδελφός του ο ευαίσθητος κι ονειροπόλος Χριστόφορος.
Ανάμεσα στα δυο αδέλφια σιγοκαίει ο συγκαλυμμένος ανταγωνισμός και το μίσος. Ο ένας οπαδός ένθερμος του Δηλιγιάννη κι ο άλλος Τρικουκικός, θα στέκονται πάντοτε απέναντι ο ένας στον άλλον. Το μόνο που τους ενώνει, είναι ο τυφλός έρωτας για την ίδια γυναίκα. Το ξέσπασμα του Ελληνοτουρκικού Πολέμου το 1897 θα φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και τα δυο αδέλφια θα δουν τις ζωές τους να ανατρέπονται…
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου