Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΡΕΜΠΕΚΑ ΝΤΙΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ


Το είχα αρκετό καιρό στη βιβλιοθήκη μου και δε το έπιανα γιατί δεν είχα ακούσει τα καλύτερα!Το ξεκίνησα με κάποια επιφύλαξη.
Ένα πραγματικά φοβερό βιβλίο με υπέροχες περιγραφές μόνο εκεί που χρειάζονται!  Σε μεταφέρει με απίστευτη επιτυχία στο Βερολίνο του 1906 και καλύπτει τέσσερις δεκαετίες με τα λάθη και τη ζωή των ηρώων. Συμπάσχεις μαζί τους στις κακουχίες, στις λάθος επιλογές τους και στη φρίκη του πολέμου που τους καθιστά αναγκαστικά εχθρούς αφού ανήκουν σε άλλα στρατόπεδα. Η αγάπη των ηρώων δοκιμάζεται από τα διάφορα παιχνίδια της μοίρας και μέσα από την καταστροφή  δύο παγκοσμίων πολέμων !Με κράτησε δέσμια μέχρι την τελευταία  του σελίδα! Μη το χάσετε!
 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Βερολίνο 1909. Οι εξαδέλφες Ζέλντα και Βίκι πρόκειται να συναντηθούν με τους αδελφούς Ρέμερ -μια βραδιά που θ' αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Η Βίκι είναι μόλις δεκαεπτά χρονών όταν παντρεύεται τον Μπέρτολντ Ρέμερ και μετακομίζει από το ειδυλλιακό Γιόρκσιαρ στο Βερολίνο. Η προσαρμογή στη νέα της ζωή δεν είναι εύκολη, ιδίως από τη στιγμή που ανακαλύπτει πως η οικογένεια Ρέμερ παράγει πολεμικό εξοπλισμό για το γερμανικό στρατό. Καθώς ο πόλεμος πλησιάζει, εγκαταλείπει το Βερολίνο και τον άντρα της κι εγκαθίσταται με τα παιδιά της στην Αγγλία. Η εντυπωσιακή, μελαχρινή Ζέλντα, παντρεμένη με τον Γιόζεφ Ρέμερ, αδημονεί να ενταχθεί στην κοινωνική ζωή του Βερολίνου και να κόψει κάθε δεσμό με το αμερικάνικο παρελθόν της. Αλλά πίσω από την εξωτική ομορφιά της υπάρχει ένα βαθιά κρυμμένο μυστικό, που αν αποκαλυφθεί, μπορεί ν' απειλήσει όλα όσα αγαπάει. Ένα συναρπαστικό επικό μυθιστόρημα που καλύπτει τέσσερις δεκαετίες. Η φρίκη κι η καταστροφή δύο παγκοσμίων πολέμων σαρώνουν την Ευρώπη, δημιουργούν θύματα, γεννούν όμως και θυελλώδεις έρωτες και παντοτινούς δεσμούς, καθώς η αγάπη δοκιμάζεται μες στα παιχνίδια της μοίρας και της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου