Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΕΜΠΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Ήρωες που ποτέ δε θα ξεχάσεις!Γραφή με καθαρά δικό της στίγμα!Υπέροχη πλοκή που σε κάνει να καρδιοχτυπάς για τη συνέχεια. Απίστευτη η ιστορία του Οδυσσέα και της Μελένιας την έζησα και εγώ μαζί τους!! Τι αγάπη τι έρωτας και πόσος εγωισμός πόσα χρόνια χαμένα μέχρι να έρθει η λύτρωση!!!Όσο σκέφτομαι ότι το είχα 2 χρόνια στη βιβλιοθήκη μου δεν ήξερα τι έχανα.Με μάγεψε!!

Από το οπισθόφυλλο:

Όλους με κάποιο τρόπο μας σημαδεύει ο τόπος μας, πόσο μάλλον αν αυτός λέγεται Μάνη. Ο αέρας που μπαίνει σφυρίζοντας στις πολεμότρυπες των πύργων ακόμα ψιθυρίζει ιστορίες για πειρατές και δικιωμούς. Μοιάζουν παλιές και ξεχασμένες, όμως δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ένα ατύχημα με τραγική κατάληξη γίνεται αιτία να αναβιώσει μια ξεχασμένη βεντέτα σε ένα χωριό τής Μέσα Μάνης. Ο Οδυσσέας, δεκαπέντε χρονών, αναγκάζεται να φύγει από τον τόπο του για να ζήσει κοντά στο θείο του, που είναι εγκατεστημένος από χρόνια στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφει, δεκαεπτά χρόνια μετά, να κλείσει τους παλιούς λογαριασμούς. Όμως σ' αυτή την πρώτη του επιστροφή, ανέλπιστα, τον περιμένει ο έρωτας. Ένας φλογερός έρωτας που τα σαρώνει όλα. Παρελθόν και παρόν κι ακόμα περισσότερο το μέλλον. 

Δυο επισκέψεις στην πατρώα γη με διαφορά δεκαεπτά χρόνων. Δυο καλοκαίρια. Πολύ λίγος χρόνος για να χορτάσεις μια επιστροφή, αρκετός για να ζωντανέψει το παρελθόν που σε καταδιώκει. Να αγαπήσεις, να προδοθείς, να προδώσεις. Να διεκδικήσεις εκείνο που σου χρωστάει η ζωή και να το χάσεις. Για πάντα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου