Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΝΝΑ ΡΟΜΕΡ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ


Αν και γραμμένο στο πρώτο πρόσωπο (έχω πάντα ένα θεματάκι με αυτό) καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον αναγνώστη από την πρώτη του σελίδα.Και οι δύο ιστορίες μαγευτικές γεμάτες μυστικά και ανατροπές που έρχονται σιγά σιγά στο φως όσο προχωράς στην ανάγνωση του βιβλίου.Τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται το μυστήριο η αγωνία χτυπάει κόκκινο!!Αν και καθόλου γνωστό θα έλεγα από τα καλύτερα του είδους.Τελείως κινηματογραφικό με λιτές υπέροχες περιγραφές. Καταστάσεις και χαρακτήρες τόσο ζωντανοί σε μία απρόβλεπτη και συναπαρστική πλοκή που κόβει την ανάσα!!
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ 
Η Ρούμπι ζει μια φυσιολογική ζωή, αλλά ταλαιπωρείται από κενά στη μνήμη της μετά το σοκ που είχε υποστεί στην εφηβική της ηλικία από το θάνατο της αδελφής της. Όμως, η τυχαία συνάντησή της με ένα πρόσωπο απ’ το παρελθόν θα ανατρέψει τα δεδομένα. Σταδιακά αρχίζει να αμφισβητεί όλα όσα γνωρίζει για τα γεγονότα και για τον εαυτό της. 

Αναζητεί καταφύγιο στο σπίτι όπου πέρασε τα παιδικά χρόνια της. Εκεί, σιγά σιγά, επιστρέφουν εικόνες και περιστατικά από μια χρονική περίοδο που έχει ολότελα σβηστεί απ’ τη μνήμη της, με πρωταγωνιστές την αδελφή της, τη μητέρα της και τον μοναδικό παιδικό της φίλο, ένα αγόρι που ζούσε στο γειτονικό κτήμα. 

Μάρτιος του 1898: Η ζωή της Μπρένα ήταν γεμάτη υποσχέσεις, όταν ξαφνικά η χρεοκοπία του πατέρα της την ανάγκασε να ακολουθήσει τον δανειστή του στην ερημιά της Τασμανίας. Ποια σχέση μπορεί να τη συνδέει, εκατό χρόνια μετά, με τη Ρούμπι; Διαβάζοντας τα γράμματα της Μπρένα, η Ρούμπι θα μάθει για την τραγωδία που στιγμάτισε το οικογενειακό παρελθόν της. 

Η μνήμη της θα επανέλθει και η αλήθεια σχετικά με το θάνατο της αδελφής της θα είναι συγκλονιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου