Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

ΑΓΓΕΛΙΚΑ Η ΜΑΝΤΕΝΟΥΤΑ ΕΛΕΝΗ ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Δεν έχω λόγια... Έχει βέβαια πολλές ιστορικές αναφορές με τα πολιτικά γεγονότα αλλά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τα συναισθήματα που σου βγάζει διαβάζοντάς το! Ένα βιβλίο που σου αφήνει έντονα τα συναισθήματα της πίκρας της αβεβαιότητας της προδοσίας και της δικαιοσύνης!Με προβλημάτισε και με εξόργισε! Μίσησα και συγχρόνως λυπήθηκα τον Διονύσιο Σολωμό....Όσο για την Αγγέλικα άλλοι κανόνισαν τη μοίρα της... Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αισθάνομαι τυχερή που δε γεννήθηκα τα χρόνια εκείνα!!! Το συγκεκριμένο βιβλίο καταρρίπτει το ρητό το χρήμα πολλοί το μίσησαν, τη δόξα κανείς! Ότι γίνεται, γίνεται για το χρήμα!!

Από το οπισθόφυλλο:

Το μυθιστόρημα για την πραγματική ζωή της μητέρας του Διονυσίου Σολωμού. 
Το όνομά της Αγγέλικα Νίκλη. Όμορφη σαν την ίδια την αναδυομένη Αφροδίτη. Ο πατέρας της, ένας κατατρεγμένος Μανιάτης, θύμα της φτώχιας και της ανάγκης, την πούλησε στον βαθύπλουτο «Ταμπακιέρη», τον Ζακυνθινό κόντε Σαλαμόν. Αυτός θα απαρνηθεί τη γυναίκα του και τα παιδιά του, και θα απειλήσει με αποκλήρωση τον νόμιμο γυιό του Ροβέρτο, επειδή συντάχθηκε με τους Δημοκρατικούς που αγωνίζονταν για την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα…

Από την ανίερη ένωση του ηλικιωμένου κόντε με την μικρή ερωμένη του, θα γεννηθούν τρεις γυιοί. Ο πρώτος θα γίνει ένας σπουδαίος ποιητής. Ο δεύτερος σημαντική πολιτική προσωπικότητα των Επτανήσων. Και ο τρίτος, γυιός μεταθανάτιος του κόντε, θα χάσει όλα του τα προνόμια… Μετά από χρόνια, θα αγωνιστεί για να κερδίσει το όνομα και την περιουσία που του στέρησαν τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια του. Θα αγωνιστεί και για την χαμένη τιμή της μάνας του, σε μια δίκη που θα αφήσει εποχή στα Επτάνησα. Την Δίκη των αδελφών Σολομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου