Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

ΑΙΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗ NERMIN BEZMEN ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ


Ενώ ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά και με αρκετές λεπτομέρειες για τη ζωή του Σεγίτ σε μικρότερη ηλικία ( που εμένα με ταξίδεψαν) δε έγινε το ίδιο για τη ζωή της Σούρα.Αυτό ίσως δικαιολογείτε γιατί η συγγραφέας ότι έμαθε το έμαθε απο την πλευρά του παππού της μια και πρόκειται για αληθινή ιστορία . Στην εξέλιξη όμως της ιστορίας δημιουργήθηκαν αρκετά κενά και πολλές ασάφειες στα συναισθήματα και στην εξέλιξη των ηρώων,και όχι μόνο των κεντρικών ... κάποια πρόσωπα χάθηκαν τελείως και δε μάθαμε ποτέ τι απέγιναν.Το τελευταίο 1/3 του βιβλίου γράφτηκε πολύ πρόχειρα για μένα και χάλασε τη αρχική μου εντύπωση που ήταν άριστη, ίσως όλο αυτό γιατί ακολουθεί και άλλο βιβλίο.. . Θα διαφωνήσω τελικά με κάποιους αναγνώστες εμένα το αποτέλεσμα δεν κατάφερε να με καθηλώσει.  
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Κουρτ Σεγίτ: Μουσουλμάνος της Κριμαίας, γεννημένος με πλούτο και τίτλο, ωραίος, φιλόδοξος, γενναίος. Σούρα: Ρωσίδα καλλονή, ορθόδοξη, μεγαλωμένη στα παλάτια της Αγίας Πετρούπολης και στον ρομαντικό κόσμο της μουσικής του Τσαϊκόφσκι. Μια χιονισμένη μοσχοβίτικη νύχτα, μπαίνει στη ζωή του Σεγίτ με τη λάμψη ενός μεγάλου, αλλά απαγορευμένου έρωτα. Εκείνος, ως υπίλαρχος στη φρουρά του τσάρου Νικολάου Β, όταν κηρύσσεται η επανάσταση του 1917 βρίσκεται στη μαύρη λίστα των μπολσεβίκων. Εκείνη, επίσης καταδιωγμένη από τους μπολσεβίκους, αποφασίζει να τον ακολουθήσει σε μια απίστευτη περιπέτεια, με μοναδικό σκοπό τους την επιβίωση και όπλο την αγάπη τους. Ζώντας εξόριστοι πια στην Κωνσταντινούπολη, ο έρωτάς τους δοκιμάζεται από τη φτώχεια, τη μοναξιά και την αβάσταχτη νοσταλγία για την πατρίδα τους και τις οικογένειές τους που έχουν αφήσει πίσω.
Ένα μυθιστόρημα για έναν μεγάλο έρωτα, τον πόλεμο, την επανάσταση, τη νοσταλγία, τη λήθη, βασισμένο στα πραγματικά γεγονότα που βίωσε η οικογένεια της συγγραφέως. Το βιβλίο έχει ήδη γίνει τηλεοπτική σειρά που σημείωσε σημαντική επιτυχία στην Τουρκία και στη χώρα μας έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό.

2 σχόλια:

  1. ειναι το αγαπημενο μου βιβλιο!!!!! χιλια ευχαριστω για την αναρτηση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν εχεις δει και τη σειρα τοτε δεν θα υπαρχει κανενα κενο στη ζωη της Σουρας.... απλα κατ εμε τελειο!!!! επειδη ειμαι λατρης της τουρκικης λογοτεχνιας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή