Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ


Με κράτησε από την πρωτη μέχρι την τελευταία του σελίδα!Κινηματογραφικό, ήρωες που πείθουν, υπέροχη πλοκή χωρίς ανούσιες επαναληψεις.Γραμμένο σε μια άλλη εποχή χωρίς τις επαναλαμβανόμενες ιστορικές αναφορές που συναντώ πολύ συχνα στα βιβλία ! Ειναι αντιθετα όσες πρέπει για να μπορει να αναγνώστης να γίνει ένα με τους ήρωες να ζει μαζί τους και να αγωνια για την κατάληξη τους
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, δύο αδελφές χωρίζονται εξαιτίας συνταρακτικών γεγονότων που σημαδεύουν τη ζωή τους αλλά και τη ζωή των περισσότερων Ελλήνων της Πόλης.

Η μία αδελφή, η Άννα, έτοιμη να κάνει το ντεμπούτο της στην όπερα, καταδιώκεται από μια ομάδα Τούρκων και στη συνέχεια βρίσκεται τραυματισμένη σ’ ένα πλοίο με προορισμό τον Πειραιά.

Από το σοκ δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα σχετικά με το παρελθόν της. Μοναδικό της στήριγμα η Ελίζ, μια Aρμένισσα εγκυμονούσα που αναζητά μια καλύτερη τύχη στην ελληνική πρωτεύουσα. Μια νέα ζωή με νέα ταυτότητα αρχίζει για την ηρωίδα στη μεταπολεμική Αθήνα. Η Άννα στα επόμενα χρόνια θα βιώσει απώλειες, θα γνωρίσει τον έρωτα και την καταξίωση.
Η άλλη αδελφή, η Μαρίκα, λόγω των οδυνηρών εμπειριών που είχε εκείνο το απόγευμα, παίρνει αποφάσεις που θα καθορίσουν τη ζωή της. Παντρεύεται έναν Τούρκο, ενώ η καρδιά της είναι δοσμένη σε άλλον άντρα, μόνο και μόνο για να βοηθήσει την οικογένειά της. Στην πορεία αποδεικνύεται ότι αγνοεί τον πραγματικό χαρακτήρα του συζύγου της και την επικίνδυνη, σκοτεινή πλευρά του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου