Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Το απόλαυσα!Δυνατό και εθιστικό με σκηνές εκπληκτικής έντασης με κράτησε σε αγωνία από την πρώτη του σελίδα. Ο δολοφόνος έγινε αντιληπτός απο την αρχή σχεδόν του βιβλίου αυτό όμως δεν κατάφερε να μειώσει τη δίψα μου για να μάθω το πως και το το γιατι έκανε ότι έκανε !Αν και δεν είμαι λάτρης της Αστυνομικής λογοτεχνίας η συγγραφέας με τη σαγηνευτική της αφήγηση με ΄καθήλωσε σε σημείο να μην θέλω να το αφήσω από το χέρι μου.Παρά τον μεγάλο όγκο του δε βαρέθηκα λεπτό. 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Ο Θανάσης Βεργής χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του όταν, τον Μάιο του 1972, η δεκατριάχρονη κόρη του Δροσιά πνίγεται στο ορμητικό ποτάμι του χωριού τους. Το σώμα της δε θα βρεθεί, παρά μόνο τα παπούτσια και η ζακέτα της. Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, ένα άλλο κορίτσι από το διπλανό χωριό εξαφανίζεται μυστηριωδώς∙ οι φήμες που κυκλοφορούν λένε πως κλέφτηκε με κάποιον που αγαπούσε τρελά. Λίγους μήνες μετά, ακόμη ένα κορίτσι από το πρώτο χωριό χάνεται αναίτια από προσώπου γης την ημέρα των γενεθλίων της. Ένας πνιγμός και δύο εξαφανίσεις στην ίδια περιοχή προκαλούν πολλά ερωτηματικά τόσο στους κατοίκους όσο και στη Χωροφυλακή που τις ψάχνει παντού, δίχως όμως απαντήσεις. Το χωριό στιγματίζεται ως καταραμένο, κι ένα σύννεφο φόβου βαραίνει τους κατοίκους του.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά τον χαμό της Δροσιάς, ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι βρίσκεται πνιγμένο στον ίδιο ποταμό. Η κατάρα ξαναχτυπά το χωριό. Η εξέταση του ιατροδικαστή είναι καταπέλτης. Μαζί με την υπόθεση ανοίγουν ξανά στην Αστυνομία τρεις ξεχασμένοι φάκελοι. Και τότε ξυπνούν οι δαίμονες. Γιατί αυτή τη φορά, κάποιος θα μιλήσει και θα πει αλήθειες που δε θέλει να πιστέψει κανείς. Τι συνέβη σε εκείνα τα κορίτσια που χάθηκαν; Πού πήγαν; Πού βρίσκονται τώρα;

Οι δαίμονες δεν έχουν όνομα. Έχουν όμως παρουσία και επιλέγουν ποιους θα βασανίσουν… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου