Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΙΝ ΧΑΡΑΞΕΙ-ΙΩΑΝΝΑ ΝΟΤΑΡΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Η κα Νοταρά δεν θα σταματήσει ποτέ να με εκπλήσσει!! Τη γνώρισα από το πρώτο της βιβλίο και από τότε την ακολουθώ πιστά. Πάντα μα πάντα αντάξια των προσδοκιών μου. Ατού της; Κάθε της βιβλίο διαφορετικό από το προηγούμενο. Άμεση, ρεαλιστική και περιεκτική δεν αναλώνεται ποτέ σε ανούσιες περιγραφές που κουράζουν τον αναγνώστη. Γραφή ξεκούραστη και χαρακτηριστική που σε ταξιδεύει, πλοκή δουλεμένη με τέχνη και αστείρευτη φαντασία μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Όλο το βιβλίο γεμάτο εικόνες , συναισθήματα συγκίνησης χαράς λύπης αγανάκτησης θυμού περνούνε συνεχόμενα από μπροστά σου... Άνετα θα μπορούσε να μεταφερθεί στην τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία. Ήρωες με πάθη λάθη αδυναμίες μέχρι να βρούνε τη λύτρωση που ονειρεύονται. Αγάπησα την ατίθαση Άννα και πορεύτηκα μαζί της τις περισσότερες φορές διαφωνώντας με τα λάθη της και τις εμμονές της, αλλά δε σας κρύβω πως κάποιες άλλες τη θαύμασα για τη δυναμικότητά της και για το ανεξάρτητο πνεύμα της που δε συμβιβάστηκε ποτέ!!!! Ένα υπέροχο κοινωνικό μυθιστόρημα που σε απορροφά ολοκληρωτικά από την αρχή ως το τέλος.

Από το οπισθόφυλλο:

Άννα, κατάλαβες;
Όχι, η εξάχρονη Άννα δεν είχε καταλάβει, αλλά δεν τολμούσε να ρωτήσει... Η Άννα δεν τολμούσε γενικώς! Μεγαλώνοντας, θα αποπειραθεί να θάψει μέσα της βαθιά τις θλιμμένες μνήμες και να κυνηγήσει τα όνειρά της.
Από την Αθήνα ως τη Φρανκφούρτη κι από τη Φρανκφούρτη πάλι στην Αθήνα και στο γραφικό Ναύπλιο, η Άννα ακροβατεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, στο σωστό και το λάθος, στην αγάπη, τον εγωισμό και την αμφισβήτηση. Φτάνει ψηλά, χτίζει και γκρεμίζει, κερδίζει και χάνει. Θέλει να ξεχάσει το παρελθόν που την πληγώνει.
Και... ο Ματίας! Ερωτευμένος μαζί της από την πρώτη μέρα που τη γνώρισε στη Φρανκφούρτη. Αν και απών, δεν την εγκαταλείπει ποτέ. Σχεδόν ποτέ...
Όνειρα, μητρότητα, εγωισμός καθώς και η τελική αναμέτρηση με τον ίδιο της τον εαυτό πλέκουν μια ιστορία τόσο απρόβλεπτη όσο απρόβλεπτη μπορεί να είναι και η ίδια η ζωή. Και η λύση θα έρθει στο σκοτεινότερο μέρος της νύχτας, λίγο πριν χαράξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου