Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ ΞΑΝΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Δεν έρχονται όλες οι αγάπες για να μείνουν κάνουν ένα μικρό πέρασμα από της ζωές μας και αφήνουν μόνο αναμνήσεις και μαθήματα!! Μαργαρίτα Γιάννης- Ρουμπίνη Νίκος- Στυλλιανή Γρηγόρης- Φίλιππος,Ήρωες γεμάτοι πάθη λάθη παίρνουν ζωή με τη μαγική πένα της Ιφιγένειας Τέκου και με την απίστευτη ιστορία τους θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.Ένα ανάγνωσμα γεμάτο από αγωνία συγκίνηση και γρήγορες εξελίξεις που σε κρατάνε σε εγρήγορση. Πολλά συναισθήματα περάσαν από μπροστά μου άλλα έμειναν σταθερά και άλλα με μία απλή κίνηση ανατράπηκαν στο λεπτό! Είναι από τα βιβλία που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη από την πρώτη του σελίδα και γίνεται η προέκταση του χεριού του μέχρι την τελευταία !!Αν με ρωτήσετε ποιον ήρωα αγάπησα και ποιον λυπήθηκα πio πολύ ειλικρινά δεν ξέρω!!Συστήνεται ανεπιφύλακτα!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:
Ξέρεις τι θα ’θελα, Ρουμπίνα; Να κάνω όνειρα ξανά.

Όχι τίποτα μεγάλα κι εντυπωσιακά.
Από κείνα τ’ άλλα έστω, τα όνειρα "δεύτερης ευκαιρίας".
Αυτά που δεν σε απογειώνουν, όμως σε συντηρούν.
Να τι θα ήθελα, αν γινόταν. Να ονειρευτώ ξανά!

Κέρκυρα, Σεπτέμβριος 1943. Ανήμερα της εορτής του Σταυρού το νησί σημαδεύεται με φωτιά, καταστροφές και απώλειες. Δύο νέοι, άγνωστοι μεταξύ τους μέχρι χθες, τρέχουν να σωθούν από τα γερμανικά βομβαρδιστικά. H μοίρα, όμως, θα τους ενώσει μονάχα για λίγο και μπροστά στη γερμανική κατοχή, τα όνειρά τους θα πάρουν μια απρόβλεπτη τροπή. Δίπλα τους άνθρωποι που τους αγάπησαν και τους μίσησαν πολύ σε ένα περίεργο γαϊτανάκι ανατροπών.
Άραγε είναι εφικτή μια δεύτερη ευκαιρία ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν χαμένα, ακόμα κι όταν το κακό παραμονεύει ενώ ο έρωτας μοιράζει τις υποσχέσεις του;

Μια ιστορία γεμάτη όνειρα, προσδοκίες και την ελπίδα πως τελικά όλα είναι πιθανά στη ζωή. Γιατί τα όνειρα δεν είναι για να τα φυλακίζεις ούτε για να τα δαμάζεις, μα για να τ’ αφήνεις λεύτερα να πετάνε από καρδιά σε καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου