Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 Υπάρχουν κάποια βιβλία που χαίρεσαι να τα μοιράζεσαι με το αναγνωστικό κοινό όταν τα συναισθήματα που σου αφήνουν είναι απερίγραπτα! Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το βιβλίο ''Όταν θα δεις τη θάλασσα''. Γραμμένο σε δύο εποχές με την μία ιστορία του καλύτερη από την άλλη.Η πρώτη μου γνωριμία με τον Κ.Δάνδαλο στέφτηκε με άριστες εντυπώσεις.Ο τρόπος που ο συγγραφέας προσεγγίζει το θέμα του ειλικρινά μοναδικός, με τη μαγική γραφή του και την απίστευτη πλοκή του συσσωρεύει τόσα έντονα συναισθήματα που αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι εκεί, κοντά στους ήρωες.Η ψυχοσύνθεση των ηρώων απλά εκπληκτική.Τόσο αξιαγάπητοι και μοναδικοί όλοι τους. Είναι ο έρωτας μια ψυχή εγκλωβισμένη σε δυο κορμιά; Και πόσο εύκολο είναι να εξεγερθείς ενάντια στη μοίρα που έχει ήδη οριστεί για εσένα;Έρωτας Ελπίδα Λύτρωση!Το απόλαυσα στο έπακρο!
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
 Είναι ο έρωτας μια ψυχή εγκλωβισμένη σε δυο κορμιά; Και πόσο εύκολο είναι να εξεγερθείς ενάντια στη μοίρα που έχει ήδη οριστεί για σένα; 

Aθήνα, 1886. Η ζωή της Μαργαρίτας βυθίζεται μέσα σε έναν γάμο που μοιάζει με αργό θάνατο. Ώσπου ερωτεύεται παράφορα έναν άντρα που νόμιζε ότι υπήρχε μόνο στα παραμύθια. Και όλος ο κόσμος της γίνεται μια μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. 

Αυτή είναι η ιστορία μιας γυναίκας που παρασύρθηκε στη δίνη του πάθους, διεκδικώντας ένα διαφορετικό πεπρωμένο από κείνο που της είχαν σχεδιάσει.

Είναι η ιστορία των δύο αντρών που την αγάπησαν. Του ισχυρού συζύγου της, που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας καταστρώσει ένα σχέδιο προς όφελος των ξένων δανειστών. Και του μαγικού εραστή της, που ανέλαβε να σχεδιάσει τη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου, ένα από τα μεγάλα έργα του Τρικούπη.

Είναι επίσης πολλές μικρές ιστορίες που ιχνηλατούν τη γέννηση του γυναικείου κινήματος στην Αθήνα, τις πολιτικές αναταράξεις, τον ρόλο της εύπορης τάξης στο πεπρωμένο της φτωχολογιάς, και τα βήματα μιας Ελλάδας που προσδοκά ένα καλύτερο αύριο.

Και, τέλος, είναι μια ιστορία σαγήνης και μυστηρίου σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι, χρόνια αργότερα, λίγο μετά τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν όλα έχουν κριθεί, ή σχεδόν όλα…

Ένα σαρωτικό μυθιστόρημα για τον έρωτα και την ελπίδα. Μια επική τοιχογραφία για τη μεγαλύτερη επανάσταση της ψυχής, που δεν είναι άλλη από την επιμονή στα θαύματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου