Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Τα σκοτεινά μυστικά   και το έντονο μεταφυσικό στοιχείο είναι τα κύρια  χαρακτηριστικά  του συγκεκριμένου αναγνώσματος.Δύο ιστορίες που διαδραματίζονται στη Μονεμβασιά, η μία τον 18 αιώνα και η άλλη στο σήμερα.Στο πρώτο μέρος του βιβλίου γνωρίζουμε τη Ροδούλα, τη Βενετσιάνα, τη Λευκή,  τον Εμανουέλε,την Λένη και την απίστευτη ιστορία τους.Τα συναισθήματα που κυριαρχούν  στην πρώτη ιστορία είναι  η  προδοσία, η πίκρα  η οργή και η αδικία.Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου  γνωρίζουμε τον Μάνο, την Έλενα και την πορεία της ζωής τους μέχρι να συναντηθούν.Με έντονο το μεταφυσικό στοιχείο έρχονται στο φως όλα τα θαμμένα  μυστικά του χθες και η πολυπόθητη λύτρωση των ηρώων     μέσα από ένα εκρηκτικό τέλος.Η ψυχή του πέτρινου σπιτιού είναι κατά βάσει ένα βαθύ κοινωνικό μυθιστόρημα  που θα αγγίξει κάθε αναγνώστη.
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η Έλενα, σπρωγμένη από μιαν ανεξήγητη παρόρμηση, εγκαταλείπει μια λαμπρή καριέρα στην Αμερική και εγκαθίσταται στην Ελλάδα για να κάνει μια νέα αρχή. Η ίδια ανεξήγητη παρόρμηση την οδηγεί στη μαγευτική Μονεμβασιά όπου γνωρίζεται με τον Μάνο, ιδιοκτήτη ενός παλιού αρχοντικού. Από την πρώτη στιγμή, οι δύο νέοι έχουν την εντύπωση ότι κάτι αδιόρατο τους συνδέει, λες και μια αύρα από τα παλιά διαχέεται στο αρχοντικό και τους κατακλύζει. 


Σύντομα αρχίζει να τους επισκέπτεται στον ύπνο τους μια γλυκιά γυναικεία παρουσία και τα όνειρά τους, μ’ έναν μυστηριώδη τρόπο, αποτελούν ιστορίες που αλληλοσυμπληρώνονται. Και τότε, αρχίζουν να μαντεύουν ότι η βαθιά σχέση τους εκτός από μέλλον έχει και παρελθόν. 


Πώς είναι δυνατόν δύο άνθρωποι να βλέπουν το ίδιο όνειρο; Ποιες μαγικές χρονικές διαδρομές φέρνουν στη ζωή τους αυτή τη γυναίκα; Ποια αόρατα νήματα συνδέουν την ιστορία τους με καταστάσεις και πρόσωπα που έζησαν αιώνες πριν, τότε που η Μονεμβασιά βρισκόταν στο απόγειο της δόξας της; 


Ένας μεγάλος έρωτας που διασχίζει τον χρόνο μέχρι να βρει δικαίωση. 


Ένα παιδί που το διεκδικούν δύο μανάδες. 


Μια τραυματική απώλεια κι ένας ύμνος στη μητρική αγάπη που προστατεύει και πέρα από τον τάφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου