Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

ΘΥΣΙΑ (Οι Δρόμοι Της Καταιγίδας, #1) ΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ένα δυνατό  ιστορικό μυθιστόρημα που ξεκινά την περίοδο του 1550 στην Ενετοκρατούμενη Κρήτη και τελειώνει πάλι εκεί το 1570, '' ενδιάμεσες στάσεις'' η Αδριανούπολη και η Κωνσταντινούπολη.Τα ιστορικά στοιχεία τόσα όσα πρέπει για να μπορέσει ο αναγνώστης να εγκλιματιστεί στη ροή της ιστορίας.Αν και πρόκειται για τριλογία είναι ένα αυτόνομο βιβλίο που δεν αφήνει κενά στον αναγνώστη.Η απλή και περιεκτική γραφή της Κυρίας Γαλανού και οι άψογοι σκιαγραφημένοι χαρακτήρες των ηρώων της συνθέτουν μια κινηματογραφική πλοκή γεμάτη από πάθη, λάθη , προδοσίες, ίντριγκες , αδυναμίες που  ταξιδεύουν τον αναγνώστη με απόλυτη επιτυχία σε μια άλλη εποχή.Ένα τελείως διαφορετικό και πρωτότυπο ανάγνωσμα! 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΦΟΦΥΛΛΟ
Ένα ταξίδι σε σοκάκια αλλοτινών καιρών...
Η Ρούσσα, μια όμορφη αρχοντοπούλα της Κρήτης, εκτοπίζεται από τους Ενετούς, όταν ο πατέρας της αρνείται να υποταχτεί στην εξουσία τους και επαναστατεί. Η γαλέρα που τη μεταφέρει στην εξορία πέφτει στα χέρια Οθωμανών κουρσάρων και μαζί με άλλες γυναίκες οδηγείται στο σκλαβοπάζαρο της Κωνσταντινούπολης. Αγοράζεται σαν δούλα σ’ ένα καραβανσαράι της Αδριανούπολης, όπου οι συνθήκες διαβίωσής της είναι δραματικές. Ένα βήμα πριν τον θάνατο τη σώζει ένας όμορφος Θρακιώτης, ο Σεκίρ, και ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους είναι φλογερός. 

Όμως και πάλι, η καινούρια αρχή στη ζωή της είναι γεμάτη ερωτηματικά.
- Γιατί ακολουθεί την εκστρατεία του σουλτάνου Σουλεϊμάν;
- Ποιος είναι ο ρόλος του Αχμέτ πασά;
- Ποιος είναι ο Ιωάννης και πόσο επηρεάζει τη ζωή της;
- Ο άνθρωπος-αίνιγμα; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει;

Χάνδακας – Κωνσταντινούπολη – Αδριανούπολη – Ρέθυμνο – Χάνδακας
Τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1550-1570 δένονται άρρηκτα με τη μυθοπλασία και συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα εποχής. Ευγενείς, σκλάβοι, αλήθειες, ψέματα, πασάδες, δούκες, έρωτες, πάθη, ίντριγκες, σωματέμποροι, αλογάρηδες, πειρατές ζωντανεύουν στη Θυσία, το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Οι δρόμοι της καταιγίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου