Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑΣ ΒΑΣΙΑ ΑΚΑΡΕΠΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Βλέποντας τον συγκεκριμένο τίτλο νομίζεις ότι θα διαβάσεις κάτι για να χαλαρώσεις.Μέγα λάθος!! Με την όμορφη και λιτή γραφή της η Κ.Βάσια Ακαρέπη συνθέτει ένα υπέροχο ανάγνωσμα βρίσκεσαι μπροστά σε μια σφιχτοδεμένη πλοκή που δεν μπάζει από πουθενά και σε καθηλώνει από την αρχή μέχρι το ανατρεπτικό του τέλος.Γραμμένο στο τρίτο πρόσωπο με κεφάλαια εναλλάξ στο σήμερα και στο χθες.Παλιά θαμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια μετά από 34 χρόνια όταν η Έλλη κληρονομεί την επιχείρηση της Μάρθας στην Κεφαλονιά Οι αποκαλύψεις και τα μυστικά των ηρώων έρχονται σιγά σιγά και ξεδιπλώνονται μπροστά σου.Υποψιάζεσαι αλλά η φαντασία σου δε πάει μέχρι εκεί..Το βιβλίο της Κ.Ακαρέπη είναι ένα βαθιά ανθρώπινο και κοινωνικό ανάγνωσμα που δεν του λείπει η αγωνία το μυστήριο και ο έρωτας . Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!

 Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Δύο γυναίκες, δύο μοίρες ενωμένες
όπως τα υλικά μιας συνταγής με γεύση γλυκόπικρη.
Μια κληρονομιά, ένα τετράδιο με συνταγές γλυκών και ένα παράδοξο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού φέρνουν την Έλλη στην Κεφαλονιά. Σκοπός της να παρασκευάσει τη γιορτινή κερασόπιτα της θείας Μάρθας πραγματοποιώντας έτσι την τελευταία επιθυμία της αινιγματικής γυναίκας που καθόρισε τη μοίρα της…
Οι τρυφερές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία μπλέκονται με τη ζοφερή ανάμνηση μιας απόπειρας δηλητηρίασης και το μίσος που φώλιασε μέσα της.
Όμως πού τελειώνει το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια;
Στη σκιά της αδερφής της μητέρας της, η Έλλη καλείται να εκτελέσει έξι συνταγές-γρίφους και να ξεκλειδώσει ένα προς ένα τα μυστικά που στοιχειώνουν τη ζωή και πολλών άλλων. Με σύμμαχο τον Μάνο και τους φίλους που αποκτά στο νησί θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της, θα αναμετρηθεί με τις θολές μνήμες και θα ανασύρει από το μακρινό παρελθόν μια ιστορία που ήρθε η ώρα να βγει στο φως.
Η ζωή της Μάρθας γίνεται ο καμβάς που κάνει τη συνταγή της κερασόπιτας να σημαίνει πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να πουν οι λέξεις...
Άραγε οι νεκροί μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου