Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΡΙΩΝ ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Το συγγραφικό δίδυμο επιστρέφει με το βιβλίο Αγώνες Κυριών.Η απλή και κατανοητή γραφή του μπλεγμένη με την όμορφη πλοκή του συνθέτει ένα ανάγνωσμα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη του 1896.Τότε που όλα ήταν αλλιώς... Τίποτα δεν χαρίζεται εύκολα! Θέλει ψυχή επιμονή, υπομονή και μεγάλα αποθέματα αγάπης. Η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου η Μυρτώ διαθέτει τα πάντα στο μέγιστο βαθμό. Μυρτώ και Καλλιόπη δύο αχώριστες παιδικές φίλες, δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες τις ενώνει μια σπάνια φιλία που κρατάει χρόνια.Βλέπουμε τα όνειρα τους βήμα βήμα ακούμε τα χτυποκάρδια τους στα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα, νιώθουμε τον πόνο την απογοήτευση τον θυμό για όλα αυτά που αποφασίζει η ζωή ή κάποιοι άλλοι... Γνωρίζουμε όλη την πορεία της ζωής τους, τους αγώνες τους για ένα καλύτερο αύριο.Ένα βιβλίο ύμνος στη φιλία.Η λύτρωση έρχεται στο τέλος και σου αφήνει ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη. Η μόνη μου ένσταση? Θα ήθελα έναν μεγαλύτερο επίλογο.Μου βγήκε βιαστικός σε σχέση με το υπόλοιπο πραγματικά αξιόλογο βιβλίο.

 ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Κρήτη 1896
Σε ένα νησί που αποζητά την ελευθερία του, η Μυρτώ Θεοτοκά, η αρχοντοπούλα που το χαμόγελό της είναι πιο λαμπερό κι από τον ήλιο, θα χάσει τα πάντα. Ο πόλεμος θα της στερήσει τον έρωτα και οι άνθρωποι θα της αρπάξουν μέσα από την αγκαλιά ό,τι αγάπησε περισσότερο κι από τον ίδιο της τον εαυτό. Η αγαπημένη της φίλη, η Καλλιόπη, θα αρνηθεί την οικογένειά της και τη θέση που οι άλλοι της έχουν δώσει στην κοινωνία, θα πληγωθεί βαριά και θα προσπαθήσει να αναδυθεί μέσα από τις στάχτες της. 

Αθήνα 1919
Στις αρχές του εικοστού αιώνα, σε μια εποχή όπου το γυναικείο φύλο δοκιμάζεται σκληρά, οι δύο αδελφικές φίλες, έχοντας για στήριγμα η μία την άλλη, θα αγωνιστούν μέχρι το τέλος για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, θα κυνηγήσουν οράματα ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα αναζητήσουν την ευτυχία, θα παλέψουν με πάθος για τα ιδανικά τους, θα αναμετρηθούν με την ίδια τη ζωή! 

Γιατί όσο συνεχίζεις να αγωνίζεσαι, η ελπίδα θα παραμένει ζωντανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου