Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

ΘΑΛΑΣΣΑ-ΦΩΤΙΑ ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η κ. Ζαΐρη δεν νομίζω να  χρειάζεται συστάσεις.Επιστρέφει κοντά μας  με τους νέους της  ήρωες τον σκοτεινό Άλκη που για εμένα είναι ο κεντρικός πυρήνας του βιβλίου, την γλυκιά  Ηλιάνα και τον υπέροχο Ορέστη.  Όλοι τους με πληγές,που αιμορραγούν από την παιδική τους ηλικία.Η ενηλικίωση τους έρχεται και αυτές παραμένουν ανοιχτές.Οι χαρακτήρες τους έχουν πλέον διαμορφωθεί και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.Ψάχνουν απελπισμένα να βρούνε την αγάπη που τόσο πολύ έχουν στερηθεί  κάνοντας το ένα λάθος πάνω στο άλλο,κάποιες  φορές με θεμιτά και κάποιες  με αθέμιτα μέσα.Στον έρωτα και στον πόλεμο άλλωστε όλα επιτρέπονται....Και οι τρεις έχουν γνωρίσει   από νωρίς  τον πόνο της απόρριψης και  της αδιαφορίας. Οι ισορροπίες γίνονται εύθραυστες..  Ακροβατούν ανάμεσα στη  λογική στη τρέλα και στον  έρωτα . Αγαπούν όλοι τους  με πάθος, χωρίς όρια χωρίς κανόνες .Κυρίαρχα σε κάποιους από αυτούς τα συναισθήματα της αρρωστημένης εμμονής. Άλλωστε πόσο απέχει η λογική από την τρέλα?Λίγο θα έλεγα. Αν με ρωτήσετε ποιον ήρωα ξεχώρισα ή λυπήθηκα περισσότερο, θα γράψω όσο και αν σας φανείι παράξενο τον Άλκη!Αν πάλι  με ρωτήσετε γιατί;Θα απαντήσω πως όταν τελειώσετε την ανάγνωση του βιβλίου θα με δικαιολογήσετε όπως θα δικαιολογήσετε και αυτόν!!! 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΦΟΦΥΛΛΟ

Ενα πολυτελέστατο γιοτ εμφανίζεται σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Κι ένα προσφυγόπουλο, ο μικρούλης Τζαμάλ, εξαφανίζεται. 

Η Ηλιάνα πασχίζει να ανακαλύψει τον έρωτα. Ντύνεται νύφη για να πάει στην εκκλησία. Και ξυπνάει δίπλα σε έναν άντρα μαχαιρωμένο. Ο Άλκης φτάνει στα άκρα για μια γυναίκα. Παίζει στα ζάρια την καριέρα του. Ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Ο Ορέστης μαγεύεται από αρώματα και γεύσεις. Γίνεται σεφ, ταξιδεύει σε μέρη μακρινά αναζητώντας ένα κοχύλι και κάτι μάτια. Μάτια βυζαντινά. Ώσπου ανακαλύπτει την αγάπη. 

Μια γυναίκα ανάμεσα σε δύο άντρες, παθιασμένοι έρωτες, έρωτες-φωτιά. Συγκλονιστικές ανατροπές και κατάσκοποι. Γευστικά ταξίδια στις μυρωδάτες γωνιές της Γης κι αρώματα πολύτιμα που αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά. 

Ένα μυθιστόρημα κεντημένο με την αλμύρα της αγάπης, που βουτάει σε μια θάλασσα-φωτιά, στην αθωότητα των παιδικών χρόνων, στον ρομαντισμό της εφηβείας αλλά και στη «μαγική» βοήθεια: τη δύναμη της ψυχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου