Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

'Ενα πραγματικά αξιόλογο ανάγνωσμα που δίνει τροφή στις σκέψεις.Προβληματίζει και αιχμαλωτίζει από τη πρώτη του σελίδα.Αξιολύπητοι  όλοι οι ήρωες της απίστευτης αυτής ιστορίας.Δε ξέρεις ποιον να δικαιολογήσεις και ποιον να λυπηθείς. Συμπάσχεις με όλους καθ' όλη την διάρκεια του βιβλίου. Όλοι μηδενός εξαιρουμένου τραγικές φιγούρες .Μέσα  από  τις λανθασμένες  επιλογές τους σηκώνουν τα βάρη  των πράξεών τους με όλες τις συνέπειες ....Για κάποιους ίσως είναι πολύ αργά για κάποιους άλλους όχι.Συμπέρασμα;Το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις Έτσι και εδώ ξαναζούμε ξεχωριστά  τα γεγονότα  από την πλευρά του κάθε ήρωα, ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στη ψυχοσύνθεση του καθενός  και να δούμε την κατάσταση από όλες  τις πλευρές.Ένα παζλ  που ενώνεται  σταθερά  αλλά μεθοδικά και κλείνει τα  κομμάτια αυτής της υπέροχης ιστορίας μοναδικά.Η δυνατή πένα  της Κ.Θεοδώρου  ταξιδεύει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Με τις γλαφυρές περιγραφές της το ασύλληπτο βάθος των ηρώων της υφαίνει μια ξεχωριστή ιστορία  που θα σας μείνει αξέχαστη. .Το προτείνω ανεπιφύλαχτα!!!
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Λέρος 1975. Ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού προσεγγίζει το λιμάνι του μικρού, ακριτικού νησιού. Μέσα του, δεμένοι χειροπόδαρα, άντρες και γυναίκες, επιβάτες σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή με προορισμό την «Αποικία», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το ίδρυμα, που, παρά την αποστροφή που τους προκαλεί, τους εξασφαλίζει το ψωμί τους. 
Ανάμεσα στα ανθρώπινα ράκη που καταφθάνουν στο νησί είναι και ο δεκαεξάχρονος Άλκης. Ο δικός του εγκλεισμός όμως, όπως και κάποιων άλλων που νοσηλεύονται στη Λέρο, ουδεμία σχέση έχει με κάποια ψυχική ασθένεια. Οικογενειακά μυστικά που δεν μπορούν να βγουν στο φως της συντηρητικής κοινωνίας, ανίερα ερωτικά πάθη και αναπηρίες κάθε μορφής θάβονται εκεί μια για πάντα. Άνθρωποι ξεγραμμένοι, με το κλειδί της τύχης τους πεταμένο στα αζήτητα, καλούνται να συμβιώσουν σε ένα περιβάλλον εχθρικό και τρομακτικό συνάμα. 
Χρόνια αργότερα, η νεαρή Έλλη προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεδιαλύνει το θολό παρελθόν της οικογένειάς της. Εγκλωβισμένη σε έναν κυκεώνα σκοτεινών μυστικών, αμφιταλαντεύεται μεταξύ αλήθειας και ψέματος, έρωτα και απελπισίας. Η Έλλη παλεύει να καταλάβει, να συγχωρέσει, να προχωρήσει. Μονάχα όμως η αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι, μπορεί να της χαρίσει μια φυσιολογική ζωή. Γιατί είναι πολύ άσχημο να μην έχει κανείς μέλλον, είναι όμως κυριολεκτικά αφόρητο το να μην έχει παρελθόν. 

1 σχόλιο: