Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΖΙΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ NINA GEORGE ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ασυνήθιστο και ιδιαίτερο βιβλίο από αυτά που σου μένουν και δε τα ξεχνάς...Γλυκόπικρο και συγχρόνως ρεαλιστικό με μοναδικούς και μοναχικούς χαρακτήρες....Ένα μελαγχολικό ατμοσφαιρικό και γεμάτο ζεστασιά ανάγνωσμα.Θα σταθώ μόνο στους κεντρικούς ήρωες τους άλλους θα σας αφήσω να τους ανακαλύψετε μόνοι σας.Αγάπησα τον Κύριο Περντί που ζούσε είκοσι χρόνια στα σκοτάδια και ποτέ δεν έχασε την ανθρωπιά του, προσπαθούσε με τον τρόπο του να βοηθήσει όλους όσους μπορούσε μέσα από τη μαγεία των βιβλίων.Αυτά του έδιναν ζωή...Θαύμασα τον Λύκ για την μεγαλοψυχία του και λυπήθηκα την κεντρική ηρωίδα του βιβλίου.Διαβάζεις και όσο προχωράς στην ανάγνωση μαθαίνεις μέσα από το ημερολόγιο της *** (έτσι την αναφέρει ο Κ.Περντί με τρία αστεράκια) τι ακριβώς συνέβη πριν 20 χρόνια, ενώ στο τώρα έρχεται η κάθαρση και η λύτρωση στη ζωή των ηρώων.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Ο κύριος Περντί είναι "λογοτεχνικός φαρμακοποιός". Στο πλωτό βιβλιοπωλείο του, στις όχθες του Σηκουάνα, συνταγογραφεί μυθιστορήματα για κάθε δυσκολία της ζωής -προτείνει στους πελάτες του βιβλία που θα γιατρέψουν τις ψυχές τους.

Τον μόνο που δεν μπορεί να γιατρέψει είναι τον εαυτό του αφού εξακολουθεί να τον στοιχειώνει το φάντασμα της μεγάλης του αγάπης που εξαφανίστηκε πριν από είκοσι ένα χρόνια, αφήνοντας πίσω της μόνο ένα γράμμα. Ένα γράμμα που εκείνος δεν άνοιξε ποτέ.

Αυτό το καλοκαίρι ο κύριος Περντί μπαίνει επιτέλους στον πειρασμό να διαβάσει το γράμμα -και τότε τα πάντα αλλάζουν.

Σηκώνει άγκυρα και φεύγει για τον νότο της Γαλλίας. Με συνταξιδιώτες έναν διάσημο συγγραφέα που έχει χάσει την έμπνευσή του κι έναν ερωτοχτυπημένο σεφ, θα κάνει ένα ταξίδι στην καρδιά της Προβηγκίας. Ένα ταξίδι πίσω στις αναμνήσεις, κι από εκεί ξανά στη ζωή...

Η Νίνα Γκεόργκε με σαγηνευτική γραφή μάς δίνει μια γλυκιά και συγχρόνως διασκεδαστική ιστορία γεμάτη ευαισθησία, που θα σας συναρπάσει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου