Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ BELINDA ALEXANDRA ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Από την αρχή της κυκλοφορίας του οι γνώμες  τελείως διαφορετικές ..Το ξεκίνησα με επιφύλαξη μετά  την λευκή γαρδένια η οποία δεν μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.Ένα ρομαντικό ιστορικό μυθιστόρημα που υπόσχεται πολλά. Κινηματογραφικό και ατμοσφαιρικό σε μεταφέρει με απόλυτη επιτυχία στη γραφική Τοσκάνη στην περίοδο του Β΄παγκοσμίου πολέμου ταυτίζεσαι με τους ήρωες και πορεύεσαι μαζί τους στις καλές και στις δύσκολες στιγμές τους. Ένα ανάγνωσμα που  δε του λείπει το μυστήριο η αγωνία οι έρωτες  και φυσικά οι μεγάλες ανατροπές .Κάποιες στιγμές συγκινητικό αλλά και κάποιες πολύ ρεαλιστικό.Θα προτιμούσα σίγουρα κάποιες λιγότερες σελίδες στα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα, αυτό όμως σίγουρα δε το κατατάσσει στα αδιάφορα βιβλία που βρίσκονται μπροστά μου ανά καιρούς..
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Ένας μυστηριώδης ξένος αφήνει ένα βρέφος στις μοναχές του Σάντο Σπίριτο. Ένα μικρό ασημένιο κλειδί κρυμμένο στα σπάργανα του κοριτσιού είναι το μόνο στοιχείο για την ταυτότητά της.
Η μοναδική οικογένεια που έχει γνωρίσει η Ρόζα είναι οι μοναχές που την ανέθρεψαν. Όταν γίνεται δεκαπέντε ετών, φεύγει από το μοναστήρι και πάει να εργαστεί ως γκουβερνάντα της κόρης ενός μαρκησίου και της αλλόκοτης, τρομακτικής συζύγου του. Το σπίτι τους είναι αριστοκρατικό, αλλά μια κατάρα βαραίνει πάνω του, και η Ρόζα διχάζεται ανάμεσα στην επιθυμία της να μάθει την αλήθεια και στο φόβο της για τον αντίκτυπο που αυτή η αλήθεια θα έχει στην ίδια.
Στο μεταξύ, το παγερό χέρι του φασισμού τυλίγεται γύρω από την Ιταλία. Κανείς δεν είναι πια ασφαλής. Η Ρόζα θα βρεθεί αντιμέτωπη με απερίγραπτη σκληρότητα. Μοναδικά της όπλα για να επιβιώσει είναι η ευφυΐα της, η αποφασιστικότητά της... και η τόσο ιδιαίτερη ικανότητά της να αγαπά.
Ένα μυθιστόρημα για τη θυσία και την ανταμοιβή, για την ομορφιά και τον κίνδυνο – και για τη λύτρωση, τελικά, με τον τρόπο που μόνο η Belinda Alexandra μπορεί να κατορθώσει.
Μια υπέροχη αφήγηση. Η Belinda Alexandra δημιούργησε με επιτυχία έναν περίτεχνο κόσμο μέσα στον οποίο μπορεί να χαθεί ο αναγνώστης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου