Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ SHARI LAPENA ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 "Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του τοίχου..."

Το μόνιτορ επικοινωνίας είναι το μοναδικό μέσο που ενώνει τους γονείς της μικρής Κόρας μαζί της. Βρίσκονται στο διπλανό σπίτι ύστερα από πρόσκληση των γειτόνων τους. Με δυσκολία την άφησαν μόνη κι αυτό γιατί το διπλανό ζευγάρι δεν τα πάει καλά με τα μωράκια.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που θίγει πολλά φαινόμενα της σημερινής κοινωνίας μας. Ένα από αυτά είναι η αρπαγή - απαγωγή ενός παιδιού!
Ένα φαινόμενο με ραγδαία αύξηση και τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις. Είναι πολλές φορές που εμείς οι ίδιοι ακούσαμε ή διαβάσαμε κάπου, τυχαία ίσως, τέτοιες περιπτώσεις. Τα "αρπάζουν" είτε από το σπίτι, είτε από τον δρόμο, είτε από το πάρκο που παίζουν. Κι όλα αυτά γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου.
Οι αιτίες πολλές και διάφορες και το αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι ο θάνατος! Δυστυχώς!
Επί του παρόντος, ο αποσκοπός της απαγωγής της μικρής Κόρα αποκαλύπτεται στο τέλος. Κι αυτό γιατί οι ένοχοι είναι πάνω από ένας. Τα κίνητρα διαφορετικά για τον καθένα αλλά με έναν ρεαλιστικό τρόπο η συγγραφέας συνδέει μεταξύ τους τους πάντες και τα πάντα.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα που θίγεται σε αυτό το βιβλίο είναι η επιλόχειος κατάθλιψη. Πολλές νέες μητέρες αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στη ψυχολογία τους μετά τον τοκετό και διαρκούν αρκετό καιρό. Αν μια νέα μητέρα έχει επιλόχεια κατάθλιψη χρειάζεται βοήθεια. Και η Άννα την είχε.... Δεν είναι ελάττωμα, δεν είναι αδυναμία και η συγγραφέας τονίζει ξεκάθαρα ότι η ιατρική βοήθεια είναι απαραίτητη.
Και κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που περνάμε στο μέρος των ευθυνών.
Ποιος φταίει σε μια απαγωγή ενός παιδιού; οι ίδιοι οι γονείς; άραγε πόσο ηθική και έντιμη είναι η μεταξύ τους σχέση; μήπως όλα ξεκινούν από κει;
Σίγουρα η οικογένεια παίζει τον πρωταρχικό ρόλο και είναι αυτή που ριζώνει μέσα μας το ερώτημα "τι πρέπει να κάνω;". Και είναι η ίδια που μας δίνει την απάντηση.
Ένταση, μυστήριο, αγωνία, χαμηλωμένα βλέμματα, άρνηση, απογοήτευση, πανικός και φόβος! Ένα βιβλίο όλα αυτά, ένα απόλυτα ψυχολογικό θρίλερ που εκτινάσσει τους χτύπους της καρδιάς στα ύψη!
Τολμήστε να το διαβάσετε!
Η αγκαλιά μας θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη ως προς τα παιδιά μας. Κι εσείς, οι άντρες αναγνώστες , τολμήστε να διαβάσετε την Shari Lapena!
Θα με θυμηθείτε!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

«Ίσως το καλύτερο ψυχολογικό θρίλερ της χρονιάς…» –Metro
Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του τοίχου…
Η γειτόνισσά σου σε παρακάλεσε να μη φέρεις την έξι μηνών κόρη σου στο δείπνο που σας κάλεσε εσένα και τον άντρα σου. Δεν ήταν κάτι προσωπικό, είπε, απλώς την εκνεύριζε το κλάμα της. Ο άντρας σου είπε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Στο κάτω κάτω, μένετε στο διπλανό σπίτι. Θα είχατε το μόνιτορ ενδοεπικοινωνίας του μωρού και θα πηγαίνατε εναλλάξ να του ρίχνετε μια ματιά κάθε λίγη ώρα.
Το μωρό κοιμόταν την τελευταία φορά που πήγες να το δεις.
Αλλά τώρα, καθώς ανεβαίνεις τρέχοντας τα σκαλιά του σπιτιού σου, μέσα στην ανατριχιαστική σιωπή, ο χειρότερός σου φόβος γίνεται πραγματικότητα.
Δεν είναι στην κούνια του!
Ποτέ πριν δεν χρειάστηκε να καλέσεις την αστυνομία. Αυτή τη στιγμή, όμως, στο σπίτι σου τριγυρίζουν ένα σωρό ένστολοι και ντετέκτιβ –που ποιος ξέρει τι θα βρουν…
Ως πού θα ήσουν ικανή να φτάσεις, αν σε έσπρωχναν πέρα από τα όριά σου;…
«Γραφή ρεαλιστική… Ίσως γι’ αυτό οι συνεχείς ανατροπές σοκάρουν ακόμα περισσότερο!» –Daily Mail
«Γεμάτο ανατροπές, μυστικά και ψέματα… Το τέλειο ανάγνωσμα.» –The Herald
«Η ένταση παραμένει ασφυκτική μέχρι την τελευταία, εκπληκτική σελίδα.» –The Times

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου