Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 "Κι αν ο Θεός έκανε λάθος μια μέρα στα όνειρα;

" Η αλεπού κοιμάται πια στην άσφαλτο " είναι ένα εναλλακτικό βιβλίο, μια διαφορετική πρόταση για να κατανοήσουμε και να θορυβηθούμε, ταυτόχρονα, για την ίδια μας τη ζωή.
Ο έρωτας, η αγάπη, η ζωή και ο θάνατος κατοικούν μέσα στο κορμί, στην ψυχή και στο μυαλό του ιδιαίτερου αυτού ήρωά μας. Αυτός ο ίδιος μας καλεί, ουσιαστικά και κυριολεκτικά, να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας πριν να είναι πολύ αργά!
Η δική του αλεπού, άραγε, κοιμάται ήσυχα κι ανέμελα στην άσφαλτο;
Κοιμάται και ονειρεύεται ή έχει πάρει το δρόμο για άλλους κόσμους μέσα από διαφορετικά μονοπάτια;
Ο συγγραφέας, λοιπόν, θέλει να μας ξυπνήσει, να μας ταρακουνήσει και μας προτρέπει να ανοίξουμε ολόκληρο τον εσωτερικό μας κόσμο φανερά και απροκάλυπτα μπροστά στη ζωή και στον θάνατο κοιτώντας τους κατάματα. Ο θάνατος είναι πλάι μας, τόσο κοντά μας, που, αν αφουγκραστούμε, θα ακούσουμε την ανάσα του.
Η ζωή όμως;
Μήπως είναι πιο κοντά μας;
Μήπως είναι μέσα μας;
Στα όνειρα μας;
Μήπως δεν απέχει καθόλου από το "είναι" μας;
Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, μέσα από τη νουβέλα του μας λέει κάτι που, θεωρητικά, όλοι γνωρίζουμε:
"Η ζωή είναι μικρή!"
Αυτό που δεν έχουμε αντιληφθεί είναι ότι εκτός από μικρή είναι και όμορφη και ότι μόνο εμείς οι ίδιοι πρέπει, γιατί μπορούμε άλλωστε, να ξεκλειδώσουμε τα όνειρά μας και να τα κάνουμε πραγματικότητα, να τα ζήσουμε εφ' όλης της ύλης!
ΑΝ, και το τονίζει, ΑΝ εμείς οι ίδιοι θέλουμε να ζήσουμε έξω από τα όνειρά μας!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Ένα λάθος στο τμήμα διανομής ονείρων, που αργεί να γίνει αντιληπτό, στέλνει μια σειρά από όνειρα σε λάθος παραλήπτη. Τα όνειρα που προορίζονταν για έναν νέο με έντονη φαντασία -στα όρια της ερωτομανίας- καταλήγουν να μπλέκουν πρόσωπα και σουρεαλιστικές καταστάσεις στον εγκέφαλο ενός τυφλού αρουραίου, δημιουργώντας έναν αδιέξοδο εφιάλτη.

Ο άδοξος έρωτας του Λεόν προς την Κλάρα παρεμποδίζεται από την τοξικολογία και τις εκρήξεις της μανιοκαταθλιπτικής Νόρα. Τα παιδικά τραύματα του Λεόν και οι φοβίες της Κλάρας στοιχειώνουν την αμοιβαία μεταξύ τους έλξη, καθιστώντας αδύνατο να μεταμορφωθεί αυτή σε κάτι πιο ευχάριστο. Πρόσωπα-κλειδιά αναμοχλεύουν τα φύλλα αυτής της τράπουλας μ’ έναν τρόπο που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει ή έστω να προβλέψει. Μη γνωρίζοντας όμως πια τι είναι πραγματικό και τι όχι, η πλοκή ανάμεσα στα πρόσωπα και τα γεγονότα οδηγεί σε αναπόφευκτες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου