Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Αυτή η ιστορία, που στο τέλος έμαθα από το σημείωμα της συγγραφέως, ότι είναι αληθινή, σε πρώτη φάση με μάγεψε! Με μάγεψε ο έρωτας των πρωταγωνιστών, το ότι αψήφησαν τα πάντα μόνο και μόνο για να είναι μαζί!
Ναι, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι στο πέρασμα του χρόνου αγαπήθηκαν πολύ. Δημιούργησαν οικογένεια, πολέμησαν πολλούς και διάφορους εχθρούς, μεγάλωσαν μαζί με τα παιδιά τους και ύψωσαν τα στήθη τους μπροστά σε γιγάντιους εχθρούς.
Αυτό το κορίτσι, ένα σπάνιο πλάσμα σε δύναμη ψυχής, ήταν πιο δυνατό κι από εκατό άντρες. Τα βάσανά της πολλά κι ο άντρας της απών. Εναντίον όλων, κατάφερε να νικήσει την πείνα, τον πόλεμο, την φτώχεια και να κρατήσει ζωντανά τα παιδιά της με το κεφάλι της ψηλά.
Αγάπησε δυνατά και πιστεύω ότι η δύναμή της προερχόταν από αυτήν την αγάπη. Δεν κατάφερε να την ξεριζώσει από μέσα της αν και δεν είμαι σίγουρη αν το ήθελε και αν το προσπάθησε μέσα της, τελικά. Ταγμένη ψυχή και σώμα σε αυτόν τον έρωτα!
Σκέφτομαι, πως η αληθινή αυτή ιστορία μοιάζει με παραμύθι! Η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου ζωντάνεψε την οικογένειά της μέσα από αυτές τις σελίδες, συστήνοντας και σε μας ζωές περασμένες που βγήκαν νικήτριες σε δύσκολες εποχές. Μας ταξίδεψε σε μέρη απάτητα, μας φανέρωσε την ατελείωτη πείνα τους, την προσμονή τους για το καλύτερο, τα δάκρυα τους και έναν ατελείωτο θάνατο.
Η ηρωίδα της, μια γενναία ύπαρξη, με θύμωσε! Υπήρξαν στιγμές που πραγματικά θύμωσα μαζί της. Η ζωή της όλη αφιερωμένη στην οικογένεια της και στον αγαπημένο της. Ο άντρας της, πολεμούσε για την πατρίδα, για την χώρα του και τα ιδανικά του!
Κάποια στιγμή όμως επιβεβαίωσε τον κανόνα. "Κανένας δεν είναι πιο αχάριστος από αυτόν που έχει ευεργετηθεί!"
Κλείνοντας, θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στη συγγραφέα που μέσα από τις ζωές της οικογένειάς της, με γραφή ζωντανή με μετέφερε σε εκείνους τους τόπους για να πάρω κι εγώ λίγη από τη δόξα τους διαβάζοντάς για αυτές!
Μην το προσπεράσετε!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Σαν αντάμωσαν οι ματιές της Αθηνάς και του Θοδωρή, όλοι νιώσαν τη φωτιά που άρχισε να σιγοκαίει τα δυο κορμιά και θα έκαιγε και όλη την Κρήτη. Κόρη πλούσιας οικογένειας εκείνη, αθεράπευτα ιδεολόγος αυτός, το κακό δεν άργησε να γίνει. Όμως φωτιά και η κυρα-Αγγέλα, η μάνα της κοπέλας, να απειλεί θεούς και δαίμονες γι' αυτό το σμίξιμο. Βράχος ακλόνητος η Αθηνά απ' την αγάπη, πέτρα και η Αγγέλα από το πείσμα. Και γίνεται μια τόση δα πέτρα να σπάσει το βράχο;
Όταν η καρδιά προστάζει, στις στάχτες πατάει και κάστρα χτίζει για τον έρωτα. Φτώχεια και στέρηση στην αρχή, μα από αγάπη γεμάτο το σπιτικό τους, να κάνει το δάκρυ τους τραγούδι να νανουρίζει τα παιδιά τους. Κι όπως το ένα παιδί έφερνε το άλλο, έφερνε κι ο ένας πόλεμος τον άλλο, και η χαρά να πορεύεται μαζί με τη λύπη, και η αγάπη όλο να βαθαίνει και να ριζώνει και να δίνει καρπούς, σαν την περήφανη ελιά στο αγριόχωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου