Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ MARGARET P. DALKOUR ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Έξι άνθρωποι επιλέχθηκαν να σώσουν τον άνθρωπο από το απόλυτο κακό!
Έξι άνθρωποι,τόσο ίδιοι, μα και τόσο διαφορετικοί,ταξιδεύουν στο χρόνο, διανύοντας βουνά και θάλασσες, κάστρα και πολιτείες του σήμερα, αγγίζοντας τον χρόνο του τότε, του μετά και του πάντα!
Το κακό εμφανίστηκε με τη μορφή μιας πανέμορφης γυναίκας,της Λίλυς. Δίνοντας από ένα κέρμα ο καθένας τους, θ αποκτήσουν ότι ονειρεύονται!
Την υλική απόλαυση, την πλουσιοπάροχη ζωή, τον απόγονο, την αναγνωρισιμότητα κι ότι άλλο ποθεί και λαχτάρα η ψυχή τους!
Εξαιτίας της μεγαλης απληστίας τους, πουλάνε στον διάβολο την ίδια την ανθρωπότητα. Έρχεται η στιγμή, όμως, που αντιλαμβάνονται ότι το αντάλλαγμα (μα είναι δυνατόν να μην υπήρχε αντάλλαγμα;) είναι το ίδιο το μυαλό τους. Και είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν την επιλογή τους.
Κεντρικός ήρωας, ο Φρανκ, ένας χαρισματικός καθηγητής των κβάντα, ένας άνθρωπος με όραμα, ένας άνθρωπος με φιλοσοφική σκέψη, μα κι ένας άνθρωπος με ελεύθερη βούληση. Ώσπου, ένα συννεφόδεντρο γεμάτο ενέργεια εισχώρησε μέσα στο μυαλό του στις 02.13 ακριβώς!
Αμέσως μετά, ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με άλλους πέντε συνοδοιπόρους, ένα ταξίδι κυνηγιού, ένα ταξίδι στον χωροχρόνο!
Το κακό ανασαίνει δίπλα στο πρόσωπο τους, νιώθουν την ανάσα του, ακούνε τη φωνή του, βλέπουν τη μορφή του μέσα από τα παιδιά τους. Κι έρχεται η φωνή εκείνη, της συνείδησης, που διώχνει το φόβο και τους ξυπνάει από τον λήθαργο της αμφιβολίας και της δυσπιστίας που είχαν πέσει, δίνοντας τους, μέσα από τη διαδικασία της δράσης, την ευκαιρία να διορθώσουν τα λάθη τους!
Όλη αυτή η διαδικασία, όμως, προϋποθέτει την κατάθεση της πίστης τους στο απόλυτο καλό. Δίνουν μάχες, παλεύουν με απόλυτες οντότητες, χάνονται σε παράλληλες πραγματικότητες καταλήγοντας να προσπερνούν τα εμπόδια με σύμμαχο το μυαλό τους και την πίστη τους στον Δημιουργό!
Ταξιδεψα μαζί τους σε διαφορετικές πραγματικότητας, γνώρισα μέρη διάσπαρτα στο χάρτη και ανθρώπους που τους περίμεναν και τους υποδέχτηκαν με ένα φωτεινό και λευκό χαμόγελο!
Ένιωσα την αγωνία τους, πάλεψα μαζί τους σ αυτήν την αιώνια πάλη με αντίπαλο τον πειρασμό.
Κατάφερα και πέρασα μαζί τους, σαν ένα μικρό αστεράκι, μέσα από το απόλυτο χάος! Μου άνοιξαν τις πύλες του μυαλού τους και σαν κρυφός παρατηρητής, είδα την κατά κράτος νικη τής πίστης και της ελευθερίας. Ένας αγώνας μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ, μία δύσκολη μάχη απέναντι στις λάθος επιλογές τους.
Ένα μυθιστόρημα, που διαχειρίζεται τη φαντασία με την απόλυτη φιλοσοφία των χαρακτήρων και των σκέψεων τους, με αποτέλεσμα να συνδέει το φανταστικό με το πραγματικό! Ένα μυθιστόρημα που κρατάει σε εγρήγορση το μυαλό αλλά και την καρδιά αναπαράγωντας κι εγκλωβίζοντας ότι καλό υπάρχει μέσα μας!
Ένα μυθιστόρημα με την ελληνική γλώσσα και τη σωστή της χρήση, βασιζόμενο στην απλή λογική ενός καθαρού, αγνού, ηθικού και πάνω απ όλα ελεύθερου μυαλού! Κυριάρχησε μέσα μου η αίσθηση της απόλυτης πραγματικότητας σ αυτό που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά γύρω μας.
Οι σκέψεις μου περπάτησαν και στάθηκαν σε ερωτήματα που έχει ο άνθρωπος ανά τους αιώνες.
Κι ευτυχώς, η Margaret Dalkour δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο,τίποτα που να αιωρείται. Στο φινάλε του όλα δένουν αρμονικά μεταξύ τους αφήνοντας τον απόηχο της αλήθειας. Την αλήθεια εκείνη που κρύβουμε καλά μέσα μας όλοι! Θ ανατρέξω πολλές φορές σ αυτό το λογοτεχνικό πόνημα, στις σελίδες του, ψάχνοντας να βρω στην εκάστοτε ερώτηση μου την ανάλογη απάντηση. Την απάντηση που θα με βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές μου. Την απάντηση που θα ξυπνήσει την πίστη μέσα μου και θα μου γυρίσει το κεφάλι προς τον Δημιουργό μου.
Ένα εξαιρετικό βιβλίο-ύμνος για τη δύναμη της εσωτερικής ανθρώπινης πίστης!
Ένα βιβλίο, που με την ελεύθερη βούληση που μας χάρισε ο Θεός, μας βάζει στη διαδικασία να διαλέξουμε τι θέλουμε να ζήσουμε. Την κόλαση ή τον παράδεισο!
Θα ήθελα να βάλω τελεία στις σκέψεις μου με τα λόγια της συγγραφέως:
"Καμιά γνώση, καμιά ανακάλυψη και καμιά σοφία δε δίνει νόημα στη ζωή, αν δεν είναι λουσμένο στο φως της πραγματικής αγάπης!

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Eξι άντρες προσπαθούν να σώσουν τον Άνθρωπο απ’ το απόλυτο Κακό.
Ένας συγγραφέας καταγράφει την προσπάθειά τους με τη μορφή μυθιστορήματος.
Κι ένας ερευνητής της κβαντομηχανικής πρεσβεύει πως τα πάντα είναι δυνατά, αλλά ακόμα δεν έχει ανακαλύψει μέσα του αν το πιστεύει.
Ο Frank Winders θα ταξιδέψει σ’ αυτούς τους τρεις κόσμους χωρίς, όμως, να κρατά κατά την επιστροφή του τη χειροπιαστή απόδειξη του εισιτηρίου που αποδεικνύει το ταξίδι.
Άραγε ο Frank Winders έζησε πράγματι σ’ αυτές τις τρεις διαφορετικές παράλληλες πραγματικότητες ή βίωσε ένα lucid dream που οι προδιαγραφές του ξεπερνούν κατά πολύ τον ορισμό του ζωντανού ονείρου; Έκανε πράγματι διαδοχικές βουτιές σε τρεις παράλληλους κόσμους –όντας παρατηρητής και πρωταγωνιστής τους– ή όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας λιποθυμίας που διήρκεσε μόλις 38 λεπτά;

Η «Μήτρα του Κακού» αποτελεί ένα δυνατό μυθιστόρημα, όπου η λογική και η πίστη μας αποκαλύπτουν έναν σκοτεινό κόσμο που απλώνει το θανατηφόρο του δίχτυ πέρα απ’ τον χώρο του υπεραισθητού κι απειλεί να καταστρέψει τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου