Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

"Ασάλευτη εκεί πάνω στέκεις...
δε νοιάζεσαι για ό,τι έχει έρθει,
μα κι ούτε τι πρόκειται να'ρθει...
κι εγώ το μέλλον δε γνωρίζω
και σιωπηλά δακρύζω".
Η Ελευθερία, για πρώτη φορά συναντά την αληθινή της οικογένεια στον γάμο της αδερφής της. Την μεγάλωσε ο θείος της μαζί με την γυναίκα του εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων των γονιών της.
Ένα σεντούκι θα φανερώσει έναν πολύτιμο θυσαυρό, αλλά και κρυμμένα μυστικά που θα βγάλουν στην επιφάνεια ανομολόγητες αλήθειες.
Η συγγραφέας,  τοποθετεί την οικογένεια σε ένα ορεινό και απομακρυσμένο χωριό όπου η φτώχεια, η πείνα και ο αγώνας για επιβίωση είναι η καθημερινότητα των κατοίκων του.
Μας διηγείται μια "πραγματικότητα" στολισμένη με φανταστικά επεισόδια.
Πρωταγωνιστές οι απλοί άνθρωποι με λύπες και μικροχαρές. Η παράδοση και οι τότε ανόητες αντιλήψεις κυριαρχούν στη ζωή τους.
Η Ελευθερία επιστρέφει, λοιπόν, στην πατρίδα της κουβαλώντας μέσα της θλίψη πασπαλισμένη με πόνο και άρνηση.
Η μοίρα, όμως, στην ενηλικίωσή της αποφασίζει να αλλάξει ρότα και να επιστρέψει ό,τι της οφείλει πασπαλισμένο με ζάχαρη.
Πρόκειται για μία βαθιά ανθρώπινη μυθιστορία γραμμένη με γλαφυρό τρόπο. Η συγγραφέας μάς διηγείται τη ζωή όλων των ηρώων της χωρίς εντάσεις και πανικό. Καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να διεκδικήσει το αμέριστο συναίσθημά μας χωρίς να μας το απαιτήσει. Και, φυσικά, το κερδίζει!
Διαχωρίζει με επιτυχία τα βιώματά τους από την ελπίδα και την προσμονή τους, καλύπτοντας μέσα μας όλα τα ανθρώπινα κενά και σηκώνοντας για χατήρι μας όλα τους τα βάρη.
Διανθίζει το κείμενό της με ανατρεπτικές καταστάσεις και αφήνει με ευκολία την ανάσα μας να κοπεί αρκετές φορές.
Είναι ένα έντονο βιβλίο με στρωτή και ρέουσα γραφή χωρίς καθόλου περιττή φλυαρία, γεμάτο ζωή σε όλες τις μορφές της, καλές και κακές! Ο λόγος της ευχάριστος, μας μεταφέρει στη φύση κάνοντάς μας να μυρίσουμε κι εμείς Ελλάδα!
Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Μπράβο!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:
Η Ελευθερία συναντά για πρώτη φορά την οικογένειά της στον γάμο της αδελφής της. Στερημένη από τη μητρική αγκαλιά, βασανισμένη από τη θετή της μητέρα, κακοποιημένη στο σώμα και την ψυχή, πρέπει να συγχωρέσει για να προχωρήσει… Μπορεί; Η γνωριμία της με τον επιχειρηματία Σωκράτη Σερέτη, κάτω από περίεργες συνθήκες, θα της χαρίσει τον πρώτο δυνατό έρωτα και την ψυχική της ισορροπία. Ανατροπές, πάθη, δολοπλοκίες υφαίνουν το νήμα της μοίρας στη ζωή της Ερμιόνης, του Αριστείδη, της Αρετής και του παπα-Μάρκου, ενώ η αγάπη, η καλοσύνη και η φιλία της Ελισάβετ, του Παναγιώτη και της Μαγδαληνής τούς λυτρώνουν την καρδιά! Μια αναπάντεχη επιστολή κι ένα σεντούκι θα αποκαλύψουν μετά από χρόνια τα κρυμμένα μυστικά των ηρώων… Ανάμεσα στα χωριά της Ναυπακτίας, το Καρπενήσι και την Αθήνα, ξετυλίγεται μια ιστορία αγάπης, πόνου, μυστηρίου, ελπίδας και προσμονής για ένα καλύτερο αύριο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου