Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΛΑΪΖΑ ΓΟΥΪΝΓΚΕΪΤ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Το ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ της Λάιζα Γουίνγκεϊτ είναι ένα μυθιστόρημα που επάξια βρέθηκε για μεγάλο διάστημα στη λίστα των best seller.
Πρόκειται για ένα βαθιά συγκινητικό, κοινωνικό ανάγνωσμα στο οποίο καθώς η δραματική του ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τις σελίδες του, όσοι γινόμαστε κοινωνοί της αφήγησης της συγγραφέως δεν μπορούμε παρά να νιώσουμε μόνο συμπόνια οίκτο και τρυφερότητα για τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας.
Το παρόν συναντάει και διερευνά το παρελθόν, όπου η πλούσια και πετυχημένη Έιβερι Στάφορντ, κόρη ενός άνδρα με πολιτική δύναμη, μέσα από τραγικές συμπτώσεις και ατυχή γεγονότα, θα καταφέρει να ξεσκεπάσει την πραγματική ιστορία της οικογένειας.
Την εποχή πριν και μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλά παιδιά οδηγήθηκαν με δόλιο τρόπο σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα, με σκοπό την πώληση τους σε απελπισμένα ζευγάρια ή ακόμη και την εκμετάλλευση τους. Η τραγικότητα της υπόθεσης όμως είναι πως δεν οδηγούνταν εκεί μόνο ορφανά παιδιά, μα και πολλά που τα έκλεβαν από τους δικούς τους.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της δωδεκάχρονης Ριλ Φος. Η ίδια είναι ένα από τα πέντε παιδιά μιας φτωχής οικογένειας που ζει σε μία πλωτή καλύβα. Η φτώχεια και η ανέχεια της οικογένειας είναι μεγάλη, όμως η αγάπη και το δέσιμο μεταξύ τους είναι αρκετό για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες.
Η ηρεμία της καθημερινότητας τους αλλάζει δραματικά όταν η μητέρα, λόγω κάποιας επιπλοκής της εγκυμοσύνης της, οδηγείται μακριά τους. Με την απουσία αυτής και του πατέρα, αφού συνοδεύει τη γυναίκα του, τα παιδιά θα μείνουν μόνα και απροστάτευτα. Περιμένοντας με αγωνία την επιστροφή των δικών τους, αναγκάζονται να φροντίσουν το ένα το άλλο, μιας και ο ερχομός των αγαπημένων τους προσώπων αργεί ανησυχητικά. Κάποιοι επιτήδειοι όμως εμφανίζονται στην καλύβα και αρπάζουν με παράνομο τρόπο τα παιδιά της οικογένειας.
Από εκεί και έπειτα ξεκινάει ένας Γολγοθάς και μια ιστορία που μόνο σαν ένα κακό παραμύθι φαντάζει... Σίγουρα όμως, διαβάζοντας αυτό το βιβλίο μόνο πληρότητα θα νιώσετε! Βρείτε το και απολαύστε την ανάγνωση του!
 
Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου