Σελίδες

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΡΟΔΑΝΘΟΣ ΣΟΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΓΓΑΝΑΡΗ

Στο τελευταίο μυθιστόρημα της Σόφης Θεοδωρίδου, ο τίτλος και μόνο, μας δίνει μια σημαντική πληροφορία όσον αφορά το περιεχόμενο του. Αυτό δεν είναι άλλο, πως το άρωμα που θα κυριαρχεί στην ιστορία του, είναι αυτή του τριαντάφυλλου, όπου μια μυστική συνταγή θα βοηθήσει μια γυναίκα, να κατορθώσει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της.
Η αφήγηση της ιστορίας ξεκινά το 1874 στην Κωνσταντινούπολη, όπου η ορφανή Σμαράγδα θα γνωρίσει τον ευεργέτη της, τον άντρα εκείνο που θα την οδηγήσει στη Σύμη, στο μέρος που θα αγαπήσει και θα αγαπηθεί παράφορα.
Θα γνωρίσει τον έρωτα αλλά και τη μητρότητα, με την απόκτηση ενός ξενόφερτου παιδιού, που θα το αγκαλιάσει και δεν θα το ξεχωρίσει από το μετέπειτα φυσικό τέκνο της.
Και εκεί που η ζωή της προσφέρει όλα όσα είχε ονειρευτεί, η απώλεια και η προδοσία θα χτυπήσουν την πόρτα του πεπρωμένου της, διαταράσσοντας τις μέχρι τότε ισορροπίες.
Η ηρωίδα μαζί με τον μοναχογιό της θα αναγκαστεί να ξεριζωθεί για ακόμη μια φορά, βρίσκοντας καταφύγιο στη Ρόδο. Σε αυτό το νησί θα δημιουργήσει μια κραταιά επιχείρηση, με την παρασκευή ενός αρώματος που θα εξαπλώσει τη φήμη της.
Τα χρόνια κυλάνε και μαζί με αυτά μεγαλώνουν και οι ήρωες που θα πλαισιώσουν τη Σμαράγδα στο διάβα της ζωής της. Άλλοι θα ευνοηθούν από τη μοίρα και άλλοι θα βαδίσουν σε δύσβατα μονοπάτια!
Σε αυτό το πολυπρόσωπο βιβλίο καθώς η ιστορία εξελίσσεται, παρελαύνει μπροστά μας η πολιτική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας, έως το 1947, που έλαβε χώρα η παράδοση της Δωδεκανήσου από την Αγγλία στη χώρα μας.
Η δημιουργός κάνοντας μια ενδελεχή έρευνα καταθέτει ένα ογκώδες ιστορικό και κοινωνικό έργο που κινείται σε ένα ευρύ χρονικό πλαίσιο. Η Θεοδωρίδου με την αξιόλογη πένα της, έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την ικανότητα της να ζωντανεύει το παρελθόν με άμεσο τρόπο, κάνοντας τις γνώσεις μας ακόμη πλουσιότερες! Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί με κλειστά μάτια!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου