Σελίδες

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΘΗΡΑΜΑΤΑ GABRIEL BERGMOSER ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

Ο πρόλογος του βιβλίου είναι μισή σελίδα. Αυτή η μισή σελίδα με γέμισε περιέργεια. "Τι καλύτερο από αυτό, όταν είσαι στην πρώτη σελίδα", σκέφτηκα. Φτάνοντας περίπου στη μέση θυμήθηκα αυτόν τον πρόλογο. Γιατί τότε, δεν είχα ιδέα που θα με πάει ο συγγραφέας και την αδρεναλίνη που θα ένιωθα πριν καν φτάσω κοντά στο τέλος.

Βρισκόμαστε σε μια μοναχική περιοχή της Αυστραλίας. Κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο ο Φρανκ έχει ένα σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων και περνάει μια ήσυχη ζωή. Σύντομα, ο γιος του τον παρακαλεί να φιλοξενήσει την κόρη του εκεί, γιατί έχει κάποια θέματα συμπεριφοράς. Παππούς και εγγονή νιώθουν αμήχανα και δεν μιλούν πολύ μεταξύ τους. Ενώ βρίσκονται στον σταθμό μαζί με κάποιους πελάτες, μια κοπέλα αρκετά τραυματισμένη κάνει την εμφάνισή της και τότε όλοι θα βρεθούν μπλεγμένοι, χωρίς να το θέλουν, σε ένα κυνηγητό ζωής και θανάτου. Διότι, την κοπέλα καταδιώκουν κάποιοι άντρες και γυναίκες που δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς και θα κάνουν τα πάντα, έτσι ώστε να πετύχουν τον στόχο τους. Εκδίκηση.

Σαν θέμα κάποιοι δε θα το βρουν πρωτότυπο. Είναι ανάλογα τα βιβλία που έχεις διαβάσει και τις ταινίες που έχεις δει. Προσωπικά δεν με πείραξε. Η ένταση που βγάζει μαζί με την κινηματογραφική γραφή το κάνει ένα καταιγιστικό, άκρως ψυχαγωγικό βιβλίο που το διάβασα σε μια ημέρα. Ο τίτλος και το εξώφυλλο ταιριάζουν άψογα με την πλοκή και ο συγγραφέας από τις πρώτες σελίδες με έκανε να νιώσω ότι ήμουν εκεί, στην ξερή Αυστραλία. Τα κεφάλαια είναι χωρισμένα στο τώρα και στο τότε και όσο η ιστορία προχωρούσε και έκανα την σύνδεση με τα πρόσωπα και τις καταστάσεις, η αγωνία μου ανέβαινε. Χαρακτήρες που με τις πράξεις τους με έκαναν ν' ανατριχιάσω και να σοκαριστώ, και είναι όσο πρέπει αναπτυγμένοι, ίσα ίσα για να καταλάβουμε κάποια πράγματα. Περιγραφές που δεν έχουν τίποτα το περιττό και οι σκηνές που είναι γεμάτες δράση και ένταση, με έκαναν να μη μπορώ να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου. Η αφήγηση είναι σε τρίτο πρόσωπο και τα ηνία της τα έχουν αρκετοί χαρακτήρες.

Τα Θηράματα έχουν όπλα και αίμα.
Κυνηγοί, αδρεναλίνη, θηράματα, επιβίωση. Θα μπεις στο παιχνίδι;
Και μια συμβουλή... Αν διαβάσετε τα Θηράματα σε παραλία, πριν ξεκινήσετε, βάλτε χαρτάκια ανάμεσα στις σελίδες που να σας υπενθυμίζουν να βάλετε αντηλιακό.


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου