Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΕΡΩΤΑΣ ΦΟΝΙΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Για ακόμα μία φορά η κυρία Νικολούλη έδωσε το συγγραφικό της παρόν με ένα πολύ δυνατό αστυνομικό βιβλίο με πολλά κοινωνικά μηνύματα.
Με τη γνωστή δημοσιογραφική της πένα, αλλά και με πολλές λογοτεχνικές πινελιές μοιράστηκε με τους αναγνώστες της άλλη μία υπόθεση που έλυσε μέσα από το Τούνελ της.
Μία ανατριχιαστική υπόθεση, αρκετά γνωστή για τους τηλεθεατές της αφού είχε συγκλονίσει τη χώρα.
Μία αεροσυνοδός, η γλυκιά Ματίνα που γυρίζει στο νησί της τη Σαντορίνη για να ηρεμήσει από το πρόσφατο διαζύγιο της. Και ξαφνικά γνωρίζει εκείνον, τον γοητευτικό κοσμοπολίτη που την κερδίζει με τους αβρούς του τρόπους. Ξεκινάει μια νέα ζωή μαζί του, γεννάει το παιδί του, μέχρι που καταλαβαίνει ότι ο άνδρας που ζει μαζί του μπορεί και να μην είναι αυτός που νομίζει.
Και ξαφνικά η κοπέλα χάνεται! Η αδερφή της θα αρχίσει έναν αγώνα για να ανακαλύψει τι έχει γίνει με την αδερφή της και φτάνει μέχρι την Αγγελική Νικολούλη και το Φως στο τούνελ, όταν εκείνος υποστηρίζει ότι παράτησε αυτόν και το παιδί τους για να φύγει με κάποιον άλλον. Κι εκεί ξεκινάει η αναζήτηση από τη δημοσιογράφο(οι περιγραφές πάντα γραμμένες σε πρώτο πρόσωπο για να μας βάζει μέσα στις σκέψεις της) που καταφέρνει κι ανακαλύπτει γεγονότα από το παρελθόν του άνδρα της Ματίνας που παγώνουν το αίμα. Ποια η σχέση του με έναν άλλον άνδρα που ζούσε σε ένα άλλο νησί και ξαφνικά μετά από ένα αποτρόπαιο έγκλημα εξαφανίστηκε; Τι κρύβει η βαλίτσα με το μυστηριώδες περιεχόμενο που βρήκε η αδερφή της Ματίνας στο υπόγειο του σπιτιού τους; Πόσα είδε ο μονάκριβος και μόλις τριών ετών, γιος της Ματίνας τη βραδιά της εξαφάνισης της μητέρας του;

Από το οπισθόφυλλο:

Ο κοσμοπολίτης, γοητευτικός άντρας που ακροβατεί ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως. Τα πρόσωπα και οι ρόλοι που αλλάζει με μοναδική μαεστρία.
Η γλυκιά κι ευαίσθητη αεροσυνοδός στο μοιραίο ταξίδι στη Σαντορίνη. Η ξεχασμένη αποθήκη και η βαλίτσα με τα θαμμένα μυστικά. Η μονοκατοικία του τρόμου.
Η ταλαντούχα μουσικός και ο παραμυθένιος γάμος στη στολισμένη με εντελβάις εκκλησία του Γολγοθά.
Η ανυποψίαστη νεαρή, τα φρικτά βασανιστήρια και το μωρό που δεν γεννήθηκε ποτέ.
Η συνοδός πολυτελείας στη σουίτα γνωστού ξενοδοχείου, όπου τα κρίνα βάφτηκαν με αίμα.
Το μικρό αγόρι που έγινε μάρτυρας εγκλήματος.
Μια περιπλάνηση στον κόσμο του μυστηρίου από την Αθήνα, την Ιθάκη και τη Σαντορίνη ως τη Βιέννη και τη λίμνη του ονειρικού Χάλστατ.
Ένα μυθιστόρημα που ξετυλίγει το νήμα μιας σκοτεινής ιστορίας και ακολουθεί την αιματοβαμμένη διαδρομή της.
Θύματα γυναίκες, σε μια σειρά άγριων εγκλημάτων, που έρχονται στο φως με διαδοχικές αποκαλύψεις και αλλεπάλληλες ανατροπές.
Ένα βιβλίο όπου η δημοσιογράφος-ερευνήτρια μπαίνει στο στόχαστρο του δολοφόνου, μετατρέπεται σε τιμωρό και δικαιώνει τα θύματα.

 

1 σχόλιο: