Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ DINAH JEFFERIES ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Τη δεκαετία του 1950 το Βιετνάμ βρίσκεται υπό την κυριαρχία της Γαλλίας, η οποία θεωρεί πως έχει εκπολιτίσει αυτό τον λαό, έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την εξέλιξη του και είναι σίγουρη για τη δύναμη που ασκεί πάνω του.
Στο Ανόι λοιπόν διαδραματίζεται η ιστορία του δεύτερου μυθιστορήματος της Dinah Jefferies, "ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ". Δύο αδερφές, η Σιλβί και η Νικόλ, γεννιούνται από Γάλλο πατέρα και Βιετναμέζα μητέρα. Δυστυχώς τα παιδικά τους χρόνια αμαυρώνονται από τον θάνατο της, ο οποίος επήλθε στη διάρκεια του τοκετού της μικρής Νικόλ. Αυτό το δραματικό γεγονός διαμορφώνει τον χαρακτήρα και των δύο κοριτσιών καθώς η μία δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτόν τον θάνατο και η άλλη θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο για αυτή την απώλεια.
Ζούνε σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει η οικονομική ευρωστία, μια και ο πατέρα τους κατέχει εξέχουσα θέση και είναι έμπορος μεταξιού με μεγάλη περιουσία. Στην πορεία της ιστορίας το παρόν και το παρελθόν θα παίξουν το δικό τους παιχνίδι καθώς τα οικογενειακά γεγονότα που θα φανερωθούν θα οδηγήσουν την εξέλιξη της ιστορίας.
Ύστερα από το μοίρασμα της περιουσίας προς τα δύο κορίτσια, η Νικόλ αναλαμβάνει τη διαχείριση ενός καταστήματος που έχει εγκαταλειφθεί από την οικογένεια εδώ και καιρό, και συνεχίζει να εμπρορεύεται υφάσματα από μετάξι. Καθώς οι πολιτικές εξελίξεις απειλούν τους Γάλλους, ύστερα από την εξέγερση των Βιετναμίνχ για ανεξαρτησία, δύο άντρες που ανήκουν σε διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την καρδιά της Νικόλ. Οι εξελίξεις στη ζωή της θα είναι ραγδαίες, καθώς το αντίτιμο της απόφασης της θα είναι βαρύ.
Μια μεγάλη και επίπονη περιπέτεια ξεκινάει για εκείνη ενώ στον αντίποδα η Σιλβί παλεύει με τους δαίμονες της και τη συναισθηματική της αστάθεια. Μέσα από αυτή την οδυνηρή εμπειρία που θα την ωριμάσει, η Νικόλ θα γευτεί τον έρωτα, τη φιλία και τη μητρότητα. Όταν ο κίνδυνος πλησιάσει η σωτηρία είναι η μόνη διέξοδος που επιθυμούν οι ήρωες.
Ένα ακόμα ωριμότερο και καλύτερα δομημένο μυθιστόρημα, σε ένα ταξίδι στον χρόνο που οδηγεί τον αναγνώστη να ζήσει μια συγκινητική περιπέτεια. Εν αναμονή του επόμενου μυθιστορήματος της συγγραφέως, αφού πλέον έχει κερδίσει την εκτίμηση μου ως αναγνώστρια.


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Δυο αδελφές, δυο κόσμοι… και μια επιλογή που μοιάζει αδύνατη
1952, Γαλλική Ινδοκίνα.
Η ατίθαση Νικόλ ζει στη σκιά της Σιλβί, της μεγαλύτερης αδελφής της. Όταν ο πατέρας τους, ένας πλούσιος έμπορος μεταξιού, αφήνει στη Σιλβί την οικογενειακή επιχείρηση, σ’ εκείνη δίνει μόνο ένα παλιό κατάστημα υφασμάτων στη βιετναμέζικη συνοικία του Ανόι. Η Νικόλ ξανανοίγει με πείσμα το εγκαταλειμμένο μαγαζί, του δίνει ζωή και σύντομα γοητεύεται από την πολύβουη, γραφική γειτονιά…
Στο Ανόι, όμως, βράζει το μίσος για τους Γάλλους. Όταν ξεσπάσει η εξέγερση, η Νικόλ, μισή Γαλλίδα και μισή Βιετναμέζα, θα βρεθεί ανάμεσα σε δυο κόσμους, ανάμεσα στην οικογένειά της και τους φίλους της, και ανάμεσα σε δύο άντρες: τον Τραν, τον φλογερό επαναστάτη, και τον Μαρκ, έναν αινιγματικό Αμερικανό τον οποίο διεκδικεί και η Σιλβί. Ποιον μπορεί να εμπιστευτεί, όμως, την ώρα που ο κόσμος γύρω της καταρρέει και όλοι μοιάζουν να φορούν προσωπεία;
Μια συναρπαστική ιστορία σκοτεινών μυστικών, αδελφικής αντιζηλίας και αγάπης πέρα από τα όρια, στο φόντο μιας μαγευτικής χώρας που διψά για ελευθερία…


1 σχόλιο: