Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΠΤΩΣΗ ΚΑΡΙΝ ΣΛΟΤΕΡ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Στο καινούριο της εγχείρημα με τίτλο "ΠΤΩΣΗ", η Σλότερ παρουσιάζει ένα βιβλίο δράσης και περιπέτειας. Η ανεύρεση του δολοφόνου, δεν είναι αυτή που δεσπόζει στην πλοκή του μυθιστορήματος, αφού μία απαγωγή είναι αυτή που στην ουσία κινεί τα νήματα της υπόθεσης. 
Μια 34χρονη αστυνομικός η Φέιθ, έχοντας 2 παιδιά, τον γιο της Τζέρεμι που απέκτησε στην εφηβεία της στιγματίζοντας την κοινωνικά εκείνη την εποχή και την Έμμα που είναι σε νηπιακή ηλικία, επιστρέφει στο σπίτι της ύστερα από ένα σεμινάριο υπολογιστών. 
Σε όλη τη διαδρομή μιας και έχει καθυστερήσει από την προγραμματισμένη επιστροφή της, καλεί τη μητέρα της όμως δεν μπορεί να τη βρει πουθενά. Όσο περνάει η ώρα η ανησυχία της μεγαλώνει. Φτάνοντας πανικόβλητη στον προορισμό της, διαπιστώνει πως υπάρχουν αίματα στο χερούλι της εξώπορτας του σπιτιού, το μωρό κλειδωμένο στο αυτοκίνητο του γκαράζ, το σπίτι αναστατωμένο και τη μητέρα της άφαντη. Υπάρχουν άνθρωποι στα δωμάτια και στο σαλόνι οι οποίοι μόλις την αντικρύζουν αρχίζουν να πυροβολούν. Η καταδίωξη ξεκινάει. Αψηφώντας το πρόβλημα της υγείας της καθώς είναι διαβητική και έχοντας στο πλευρό της τον συνάδερφο της Γουίλ και την αδερφική φίλη της μητέρας της Αμάντα, η οποία επίσης ανήκει στο αστυνομικό σώμα, ξεκινούν να ξεδιπλώνουν το κουβάρι αυτής της απίστευτης τραγωδίας, μιας και η Φέιθ αγνοεί πλήρως τα κίνητρα της. 
Συμμορίες ναρκωτικών, χρηματισμοί αστυνομικών συμπληρώνουν το παζλ. Τι μπορεί να ήθελαν άραγε από την Έβελιν-τη μητέρα της Φέιθ- όλοι αυτοί οι νεαροί με τα τατουάζ; Είναι τόσο άμεμπτη όπως πιστεύει η κόρη της ή υπάρχει κάποια παρανομία του παρελθόντος που την καταδιώκει; Ποιο είναι το λάθος που την ακολουθεί μέχρι και σήμερα με ολέθριες συνέπειες; 
Η απάντηση θα ξεθάψει μυστικά που κανείς δεν περιμένει. Το φινάλε είναι αυτό που δικαιώνει το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι τυχαίο που εμείς οι βιβλιόφιλοι υποστηρίζουμε πως στα αστυνομικά μυθιστορήματα τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται...

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Καμία εκπαίδευση δεν είναι εφάμιλλη με το αστυνομικό ένστικτο. Η μητέρα της Φέιθ Μίτσελ δεν απαντά στο τηλέφωνο. Η εξώπορτα του σπιτιού της είναι ανοιχτή. Μια κηλίδα αίμα είναι πάνω απ’ το πόμολο. Το κοριτσάκι της είναι κρυμμένο σε ένα υπόστεγο πίσω απ’ το σπίτι. Όλα όσα έχει μάθει στο Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια πάνε στράφι καθώς η Φέιθ ορμά στο σπίτι με προτεταμένο το όπλο της. Αντικρίζει έναν νεκρό άντρα στο πλυσταριό, μια κατάσταση ομηρίας στην κρεβατοκάμαρα. Πουθενά δε βλέπει τη μητέρα της…
«Ξέρεις τι ψάχνουμε. Δώσ’ το μας και θα την αφήσουμε να φύγει». Όταν η ομηρία λήξει αφήνοντας πίσω της θύματα, η Φέιθ μένει με πολλά ερωτήματα και ελάχιστες απαντήσεις. Για να βρει τη μητέρα της, θα χρειαστεί τη βοήθεια του συνεργάτη της, Ουίλ Τρεντ, καθώς και τη συνεργασία της ψυχολόγου Σάρα Λίντον. Μόνο που αυτή τη φορά η Φέιθ δεν είναι μόνο αστυνομικός. Είναι και μάρτυρας και ύποπτη.
Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβονται δωροδοκίες, αστυνομική διαφθορά και δολοφονίες. Η Φέιθ θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τα άτομα που σέβεται περισσότερο προκειμένου να βρει τη μητέρα της και να φέρει στο φως την αλήθεια – ή να τη θάψει για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου