Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ M. J. ARLIDGE ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Κι ενώ πιστεύαμε ότι σιγά σιγά η ζωή της Έλεν Γκρέις είχε μπει σε μια σειρά, γίνεται στο προηγούμενο βιβλίο η ανατροπή και στο ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ η Έλεν βρίσκεται φυλακισμένη στο Χολογουέι, φυλακές υψίστης ασφαλείας, λόγω μιας σκευωρίας εις βάρος της.
Ξεκινάει ένας Γολγοθάς για την Έλεν, καθώς ούσα πρώην αστυνομική επιθεωρήτρια, υπεύθυνη για αρκετές συλλήψεις, δεν είναι και πολύ αγαπητή μέσα στις φυλακές, αλλά ξαφνικά σκάει σαν βόμβα η είδηση της δολοφονίας μιας φυλακισμένης. Η Λία Σμιθ, που έμενε στο διπλανό κελί από την Έλεν, βρίσκεται δολοφονημένη, και αυτός που τη σκότωσε έχει ράψει τα βλέφαρα της και το στόμα της ώστε να φαίνεται χαμογελαστή... Το μακάβριο αυτό συμβάν βάζει σε σκέψεις την Έλεν και αναρωτιέται γιατί η Λία, η οποία είχε μπει στη φυλακή επειδή είχε δολοφονήσει
εν ώρα μέθης μια έγκυο κοπέλα σε ένα μπαρ γιατί πίστεψε πως τα είχε με τον σύντροφό της, δεν ήταν καθόλου συμπαθής από τις συγκρατούμενες της...
Στον αντίποδα η Τσάρλι έχει αρχίσει έναν αγώνα εντελώς μόνη της, για να συλλέξει αποδείξεις για την αθωότητα της Έλεν.
Ένα κυνηγητό αναζήτησης ξεκινάει και για τις δύο, Έλεν και Τσάρλι, η καθεμιά για να βρει τις αποδείξεις για να βοηθήσει στην ανεύρεση της αλήθειας και να λάμψει η δικαιοσύνη.
Ενώ ο συγγραφέας κινείται στο ίδιο μοτίβο γραφής, μικρά κεφάλαια, ένας καθέξη δολοφόνος, η Έλεν στο στόχαστρο, κι όμως καταφέρνει κάθε φορά και προσφέρει την αγωνία, το σασπένς και την ένταση που πρέπει να έχει ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα και με κάνει να ανυπομονώ για το επόμενο!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Η φυλακή δεν ταιριάζει στην Έλεν Γκρέις. Προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν και από τον ίδιο της τον εαυτό· από οποιονδήποτε προσπάθησε ποτέ να την πλησιάσει. Όλη τη ζωή της, η μυστικοπαθής επιθεωρήτρια κρύβεται πίσω από το αστυνομικό σήμα, πίσω από τη φήμη της.
Μέχρι τη στιγμή που βρίσκεται κρατούμενη μαζί με γυναίκες δολοφόνους που είχε συλλάβει…
Στη φυλακή του Χολογουέι τα βράδια είναι ατελείωτα και ο κίνδυνος ελλοχεύει στους σκοτεινούς διαδρόμους. Οι άλλες κρατούμενες τη μισούν και οι δεσμοφύλακες την ταπεινώνουν. Η Έλεν πρέπει να αντιμετωπίσει ολομόναχη τον εφιάλτη που ζει, να διώξει τα τρωκτικά της νύχτας. Άγριοι ψίθυροι καταδιώκουν τον νου της. Δεν έχει πού να τρέξει… Πού να κρυφτεί… Ώσπου το ακρωτηριασμένο πτώμα της Λία Σμιθ, κατάχλωμο και κέρινο, κείτεται μέσα στο κλειδωμένο κελί. Το σώμα της άκαμπτο, χωρίς σταγόνα αίμα. Φαίνεται ήρεμη και γαλήνια, μ’ ένα πλατύ χαμόγελο ραμμένο με γαλάζιο νήμα· το ίδιο νήμα που έχουν ράψει και τα σφιγμένα βλέφαρα πάνω στο κακοποιημένο πρόσωπό της.
Η Έλεν φοβάται ότι το τέλος της πλησιάζει. Ένας παρανοϊκός δολοφόνος παγώνει το αίμα των φυλακισμένων. Πρέπει να τον βρει προτού γίνει η ίδια το επόμενο θύμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου