Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ROBERT BRYNDZA ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Το ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που κατάφερε να γίνει best seller. Ένα ωραίο βιβλίο, που κατά την άποψη μου είναι υπερεκτιμημένο, ώστε να λάβει μια τέτοια διάκριση. Κλασικό μοτίβο, που ναι μεν έχει αναγνωστικό ενδιαφέρον δεν είναι όμως κάτι ξεχωριστό. Δεν έχει τις μεγάλες ανατροπές, ούτε κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μου και να φτάσει την αγωνία μου στα ύψη. Για να μην παρεξηγηθώ δεν είναι ότι δεν το συστήνω προς ανάγνωση ούτε πως έχασα την ώρα μου, απλώς τελευταία έχω παρατηρήσει πως ο όρος best seller δίνεται απλόχερα.
Στο βιβλίο λοιπόν του Robert Bryndza πρωταγωνίστρια είναι η υπαστυνόμος Έρικα Φόστερ. Μια γυναίκα που τόσο η προσωπική όσο και η επαγγελματική της ζωή βρίσκονται σε τέλμα, ύστερα από την αποτυχία μιας υπόθεσης που είχε αναλάβει, η οποία στοίχισε τη ζωή πέντε ανθρώπων, ανάμεσα σε αυτούς και ο άνδρας της. Επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την απώλεια, παραμελεί τον εαυτό της και απομονώνεται με τους γύρω της. Σαν σανίδα σωτηρίας έρχεται η πρόσκληση από το Λονδίνο, για την εξιχνίαση μιας περίεργης υπόθεσης.
Ένα κορίτσι βρίσκεται δολοφονημένο με συγκεκριμένο τρόπο στα παγωμένα νερά μιας λίμνης. Τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Έρικα, οδηγούν σε ένα ευρύ κύκλο ανθρώπων που όλοι είναι εν δυνάμει ύποπτοι και φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση η οικογένεια του κοριτσιού. Μια οικογένεια όπου τα μέλη της κατέχουν σημαντική θέση στην υψηλή κοινωνία. Η εξέλιξη των γεγονότων, φέρνει στην επιφάνεια εφάμιλλα εγκλήματα εις βάρος τριών ιερόδουλων, με την ίδια ακριβώς μέθοδο. Η τελευταία φορά που το κορίτσι της λίμνης εθεάθη ζωντανό, ήταν σε ένα κακόφημο μπαρ, οι θαμώνες του οποίου έχουν κατά κύριο λόγο παραβατική συμπεριφορά. Πολλοί οι μάρτυρες, αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει.
Όσο η Έρικα ξετυλίγει το κουβάρι, η απειλή για τη ζωή της γίνεται εντονότερη και ο δολοφόνος επιθυμεί να την εξαφανίσει από το προσκήνιο. Η δύναμη του χρήματος θα προσπαθήσει να εξαγοράσει συνειδήσεις, οικογενειακές ισορροπίες θα απειληθούν και όλοι οι εμπλεκόμενοι, υπό την πίεση των αποκαλύψεων, θα αναγκαστούν να βγάλουν τις μάσκες και να φανεί το αληθινό τους πρόσωπο.
Ένα εγχείρημα, ενός νέου συγγραφέα, που δείχνει πως έχει τις βάσεις για τη συγγραφή μιας δυνατής αστυνομικής ιστορίας, οπότε στο επόμενο βιβλίο του θα περιμένω περισσότερο σασπένς και μεγαλύτερες συγκινήσεις.


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Ένα αστυνομικό best seller που θα σας κόψει την ανάσα
Ένα αγόρι ανακαλύπτει το πτώμα μιας όμορφης κοπέλας μέσα σε μια μικρή παγωμένη λίμνη ενός πάρκου στο νότιο Λονδίνο. Το θύμα αποδεικνύεται κορίτσι της υψηλής κοινωνίας και όλα δείχνουν ότι ζούσε μια παραμυθένια ζωή.
Οι έρευνες της υπαστυνόμου Έρικα Φόστερ παίρνουν απρόβλεπτη τροπή όταν μαθαίνει ότι τρεις ιερόδουλες από την Ανατολική Ευρώπη έχουν δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο –βρέθηκαν στραγγαλισμένες, με τα χέρια δεμένα, βυθισμένες στο νερό σε διάφορα σημεία του Λονδίνου. Όσο η Έρικα πλησιάζει την αλήθεια, τόσο περισσότερο οι γονείς της κοπέλας παρεμποδίζουν την έρευνα, θέλοντας να κρύψουν ορισμένες σκοτεινές πλευρές της ζωής της κόρης τους.
Ποια μυστικά να κρύβει, άραγε, το κορίτσι στον πάγο;
Η καριέρα της Έρικα κρεμόταν από μια κλωστή μετά την τραγική κατάληξη της τελευταίας της υπόθεσης που οδήγησε στον θάνατο του άντρα της. Τώρα, εκτός από το παρελθόν της, έχει να αντιμετωπίσει τον πιο αιμοσταγή δολοφόνο της δεκαετίας και να τον σταματήσει πριν βρει το επόμενο θύμα του. Και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είναι υποψήφια η ίδια.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου