Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ELIZABETH HAYNES ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA

Το βιβλίο ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΛΕΙΨΑΝΑ, από τις εκδόσεις GEMA, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, αφού το Α και το Ω της υπόθεσης είναι η ψυχολογία των ατόμων και η επιρροή που μπορεί να ασκήσει κανείς πάνω τους. Πρόκειται για ένα βιβλίο με ενδιαφέρουσα υπόθεση, που η συγγραφέας Elizabeth Haynes θέλει να τονίσει τη σημασία της μοναξιάς και το πώς αυτή μπορεί να αφήσει τα σημάδια της πάνω σε ευάλωτες ψυχές.
Βασικό ρόλο στη διαδραμάτιση της ιστορίας έχουν κυρίως δύο άτομα, η Άναμπελ και ο Κολίν. Η πρώτη ασκεί το επάγγελμα της αναλύτριας της δημόσιας προστασίας στη μονάδα πληροφοριών, ζει μια μοναχική ζωή παρέα με τη γάτα της και έχοντας αναλάβει τη φροντίδα της μητέρας της, την οποία επισκέπτεται κάποιες φορές την εβδομάδα. Όλα ξεκινούν όταν μία μέρα μια αποπνικτική μυρωδιά ερεθίζει τις αισθήσεις της και ο προορισμός της, που οφείλεται στο εγκαταλελειμμένο γειτονικό σπίτι, προκαλεί την περιέργεια της. Πηγαίνοντας εκεί, την περιμένει ένα μακάβριο θέαμα... Βρίσκει την νοικάρισσα του σπιτιού -που η ίδια είχε μήνες να δει- σε πλήρη αποσύνθεση, καθισμένη σε μια καρέκλα. Καλώντας την αστυνομία δεν διαπιστώνεται πράξη εγκληματικής ενέργειας. Είναι όμως έτσι;
Ο Κολίν από την άλλη, έχοντας χάσει από μικρός τον πατέρα του, τον οποίο υπεραγαπούσε, έζησε μέχρι την ενηλικίωση του με μια μητέρα καταθλιπτική, η οποία τον κατηγορούσε για τον χαμό του συζύγου της και του φερόταν με πολύ άσχημο τρόπο, βασανίζοντας τον λεκτικά. Αυτή της η συμπεριφορά είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει ο ίδιος ένας ιδιότροπος και κλειστός χαρακτήρας, με βίαιη συμπεριφορά και ξεσπάσματα. Έχοντας κλείσει τη μητέρα του σε οίκο ευγηρίας, ζει μόνος του δίχως συγγενείς και φίλους. Αποκτάει ένα ιδιαίτερο χόμπι... Μετά από σεμινάρια, αναπτύσσει την ικανότητα να χειραγωγεί τους γύρω του, να τους αφαιρεί τη βούληση και με ένα είδος ύπνωσης να τους οδηγεί σε αποτρόπαιες πράξεις όπως αυτές της εκούσιας αυτοκτονίας.
Μέσα σε ένα χρόνο, στη μικρή πόλη του Μπραϊαρστόουν, ανακαλύπτονται τα πτώματα πολλών μοναχικών ανθρώπων σε προχωρημένη σήψη. Ποιος θα μπορέσει να σταματήσει τον Κολίν από τη σωτήρια, κατ' αυτόν, πράξη που προσφέρει στα θύματα του; Πώς αυτός σχετίζεται με την Άναμπελ;
Ακόμα στο βιβλίο βλέπουμε και τις μαρτυρίες κάποιων εκ των θυμάτων, τις σκέψεις τους, και τι ήταν αυτό που ώθησε τη ζωή τους να φτάσει σε τέλμα. Το κοινωνικό μήνυμα που προβάλει το βιβλίο, είναι πως θα πρέπει όλοι να κοιτάζουμε και να ενδιαφερόμαστε για τον πλησίον και γείτονα μας και κυρίως τους μοναχικούς ανθρώπους, να τους δείχνουμε το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση μας. Ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα που σας προτείνω να διαβάσετε!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

H Άναμπελ, αναλυτής της αστυνομίας, ανακαλύπτει ένα πτώμα σε αποσύνθεση στο διπλανό της σπίτι, σοκάρεται όταν συνειδητοποιεί ότι κανείς, ούτε και η ίδια, δεν έχει προσέξει ότι κάτι κακό έχει συμβεί.
Αισθάνεται υποχρεωμένη να ερευνήσει, και παρά την έλλειψη ενδιαφέροντος των συναδέλφων της, βρίσκει στοιχεία που δείχνουν ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι συνηθισμένες στην πόλη της. Πλέον είναι πεπεισμένη ότι είναι στα ίχνη ενός δολοφόνου, αναγκασμένη να αντιμετωπίσει και τους δικούς της δαίμονες.
Ενα ανατριχιαστικό θρίλερ, ύμνος σε όλους τους μοναχικούς ανθρώπους. Αγγίζει τους πιο σκοτεινούς μας φόβους, δείχνοντας μας πόσο ευάλωτοι είμαστε όταν ζούμε μόνοι- και πόσο εύκολα η ζωή των καθημερινών ανθρώπων μπορεί να διαλυθεί χωρίς κανείς να πάρει είδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου