Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΝΙΑ ΛΑΛΟΥΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Μια νεαρή συγγραφέας, η Τόνια Λαλούση, εμφανίζεται στον συγγραφικό χώρο με το πρώτο της μυθιστόρημα Η ΠΤΩΣΗ. Πρόκειται για μια αστυνομική περιπέτεια με έντονο το αισθηματικό στοιχείο, αφού ο έρωτας των δύο φύλων καταλαμβάνει αρκετό χώρο της υπόθεσης.
Πρωταγωνίστρια είναι μια δυναμική γυναίκα, αστυνομικός στο επάγγελμα, η οποία έπειτα από απανωτά χτυπήματα της μοίρας βρίσκεται σε προσωπικό και επαγγελματικό τέλμα. Η Άννα Ηλιοπούλου θρηνεί τον θάνατο της αδερφής της, μια δολοφονία που έγκειται στα πλαίσια της εκδίκησης. Η αδυναμία που της είχε και το δέσιμο τους ευθύνονται για το ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει την απώλεια. Αποσύρεται από τη δουλειά της και φυτοζωεί κλεισμένη στο διαμέρισμα της, αναπολώντας τις αναμνήσεις.
Πάνω στην κρίσιμη ώρα της ψυχικής της αστάθειας, ο θάνατος μιας φοιτήτριας στον χώρο του πανεπιστημίου έρχεται να ξαναδώσει το κίνητρο στην Άννα για να ξυπνήσει από τον λήθαργο και να αγωνιστεί για την απονομή της δικαιοσύνης.
Αρωγός και υπεύθυνος της υπόθεσης, στην προσπάθεια όλων να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αυτοκτονία, ατύχημα ή δολοφονία χρίζεται ένας διακεκριμένος εγκληματολόγος, ο Πέτρος Δεληγιάννης. Πρόκειται για έναν χαρισματικό, οξυδερκή και γοητευτικό άνδρα που σαγηνεύει τον γυναικείο πληθυσμό. Ο απόμακρος και σκληρός χαρακτήρας του, κρύβει πίσω του μια πονεμένη ιστορία που τον έχει στιγματίσει και δικαιολογεί την όποια συμπεριφορά του.
Η ανακάλυψη ενός τετραδίου με προσωπογραφίες, μια μισοτελειωμένη ιστορία και τα αρχικά Ζ.Ζ. είναι τα πρώτα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι. Η μάχη με τον χρόνο ξεκινάει, το παρελθόν έχει να λύσει τους δικούς του λογαριασμούς, παλιές αμαρτίες θα πρέπει να ξεπληρωθούν, και όλοι σαν μια γροθιά θα ενωθούν παρακάμπτοντας διαφορές και εγωισμούς για να λάμψει η αλήθεια.
Κινητήριος δύναμη αλλά και υπαίτιος όλων, ο Έρωτας, που για αυτόν κανείς αξίζει να ζήσει αλλά και να πεθάνει...
Για πρώτη συγγραφική απόπειρα, πρόκειται για μια καλή προσπάθεια, αφού πρέπει να δίνεται βήμα σε νέους συγγραφείς ώστε να αναδείξουν το ταλέντο τους.


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:Ένα τετράδιο µε προσωπογραφίες.
Τίποτα που να µαρτυρά
την ταυτότητα του δηµιουργού του.
Τίποτα, εκτός από ένα µονόγραµµα: ΖΖ.
H νεαρή αστυνοµικός Άννα Ηλιοπούλου είναι έτοιµη να παρατήσει για πάντα τη δουλειά της, όταν βρίσκει ξανά την ελπίδα σε µια νέα υπόθεση που αφορά τον µυστηριώδη θάνατο µιας φοιτήτριας. Η άφιξη, όµως, του εγκληµατολόγου Πέτρου Δεληγιάννη, συνταράσσει ακόµη περισσότερο τον ήδη κλονισµένο κόσµο της. Με φόντο τη σύγχρονη Αθήνα, οι δυο τους συνεργάζονται για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αλλά τα λάθη και οι παρερµηνείες τούς επιστρέφουν συνέχεια στο µηδέν.
Η γνωριµία τους εξελίσσεται σε µια ερωτική µάχη, καθώς η Άννα γοητεύεται από τον έξυπνο αλλά απόλυτο χαρακτήρα του Πέτρου, τη στιγµή που αυτός βρίσκεται αντιµέτωπος µε το εγώ του και τους φόβους του. Η υπόθεση του θανάτου της φοιτήτριας φαίνεται πως θα κλείσει όταν το ψέµα µεταµφιέζεται σε αλήθεια και το λάθος µοιάζει η πιο σωστή επιλογή.
Το αίνιγµα βρίσκεται στο µονοπάτι
που οδηγεί στην Πτώση.
Θα µπορέσουν ο Πέτρος και η Άννα
να βρουν τη λύση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου