Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Β. ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ Χ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ. ΣΙΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μόλις τελείωσα την ανάγνωση του μυθιστορήματος ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, καθόμουν και κοιτούσα το κλειστό βιβλίο μην μπορώντας να συνειδητοποιήσω τις συγκλονιστικές(ή αν πω καταιγιστικές θα το κάνω πιο δελεαστικό;) εξελίξεις του... Αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια με εξαιρετικό αποτέλεσμα που κανένας φαν του είδους δεν πρέπει να χάσει! Δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο καθώς για την περάτωση του συνεργάστηκαν τέσσερις πολύ δημοφιλείς -στο ελληνικό κοινό του αστυνομικού μυθιστορήματος- Έλληνες συγγραφείς, ο Κυριάκος Αθανασιάδης, η Χίλντα Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Σίμος και ο Βαγγέλης Γιαννίσης. Και τους αναφέρω με αυτή τη σειρά επειδή αυτή είναι και η σειρά εμφάνισης της γραφής τους στο βιβλίο.
Είναι πολύ ενδιαφέρον καθώς ο κάθε συγγραφέας έχει επιλέξει έναν ήρωα και γράφει ξεχωριστά, και εναλλάξ με τους άλλους, την πλοκή της ιστορίας μέσα από τα μάτια του. Έτσι λοιπόν ο κύριος Αθανασιάδης γράφει μέσα από τον Ιππότη, τον "κακό της υπόθεσης", η κυρία Παπαδημητρίου γράφει ως Αΐντα Μητροπούλου, την αστυνόμο που είναι υπεύθυνη για την υπόθεση που θα μας απασχολήσει, ο κύριος Σίμος μας ξετυλίγει την ιστορία από τη μεριά του αστυνόμου Μανουστάκου, του νεαρού βοηθού της Μητροπούλου και τέλος, ο κύριος Γιαννίσης γράφει ως ιδιόρρυθμος δημοσιογράφος Βαφειάδης, που οι αποκαλύψεις του είναι μεγάλη και αναπάντεχη βοήθεια στην αστυνομία. Οι περισσότεροι ήρωες, όπως κάθε ήρωας αστυνομικού μυθιστορήματος που σέβεται τον εαυτό του, κρύβουν μυστικά και ένα σκοτεινό παρελθόν... Δεν θα πω περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση του μυθιστορήματος, θα χάσει τη μαγεία του και πιστέψτε με αξίζει να τις διαβάσετε μόνοι σας.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που απαιτεί γερό στομάχι αφού είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό. Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες του κάθε εγκλήματος, τόσο που ακόμη και εγώ που είμαι αρκετά εξοικειωμένη με αυτού του είδους τα βιβλία, έπιασα το εαυτό μου πολλές φορές να σφίγγω τα δόντια μου. Από τη μέση και μετά για μένα ήταν ξεκάθαρο το τι έχει γίνει, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως πως έχασε το σασπένς του, καθώς η γρήγορη ροή της ιστορίας και κάποιες συγκλονιστικές ανατροπές προς το τέλος με έκαναν να κλείνω το βιβλίο για να συνειδητοποιήσω τι διάβασα μόλις τώρα και μετά να το ξανανοίγω για να μη χάσω λεπτό από το διάβασμα!
Ήταν η πρώτη μου επαφή με τη γραφή και των τεσσάρων αφού δεν έχω ξαναδιαβάσει κανένα βιβλίο τους ξανά. Όμως σίγουρα θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Βέβαια, αν και μάλλον είναι αδύνατο να επιστρέψουν οι ήρωες του βιβλίου σε μια νέα περιπέτεια, εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να δω και άλλη συνεργασία αυτών των τεσσάρων συγγραφέων!
Ο κύριος Αθανασιάδης, στις ευχαριστίες στο τέλος του βιβλίου, μας ενημερώνει πως η συνεργασία της συγγραφής αυτού του πονήματος ήταν απολαυστική και για τους τέσσερις. Με τη σειρά μου θα ήθελα να τον ενημερώσω πως το ίδιο απολαυστική είναι και για τους αναγνώστες! Συγχαρητήρια!



Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου