Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

ΛΥΚΕ ΛΥΚΕ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; M.J. ARLIDGE ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Στο τελευταίο του βιβλίο, ΛΥΚΕ ΛΥΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ, με ηρωίδα και πάλι την Έλεν Γκρέις, ο M.J. Arlidge μας δίνει ακόμη μια δυνατή αστυνομική ιστορία και μας βάζει σε σκέψεις για το καλό και το κακό, για την αυτοδικία και τη δικαιοσύνη.
Μετά τον θάνατο της αρχιφύλακα Σάντερσον τίποτα δεν είναι ίδιο πια στην Κεντρική Αστυνομική Διεύθυνση του Σαουθάμπτον και η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις για άλλη μια φορά καλείται να ξεπεράσει ακόμη μια άσχημη απώλεια. Ευτυχώς πλέον τη βλέπουμε, εκτός των αμέτρητων εχθρών που έχει κάνει με τα χρόνια, επιτελους να εχει και δύο ανθρώπους που την ακολουθούν, της στέκονται στα δύσκολα και στα εύκολα και τη στηρίζουν: τη για χρόνια συνεργάτη της αρχιφύλακα Τσάρλι Μπρουκς και την ανώτερη της, αστυνομική διευθύντρια Γκρέις Σιμονς. Η Σίμονς είναι η μέντορας της από τότε που η Έλεν έμεινε μόνη της στον κόσμο, από εκείνη πήρε και το τωρινό της επίθετο καθώς και την απόφαση να μπει στην αστυνομία. Η Τσάρλι, αποδεδειγμένα φίλη και κουμπάρα της πια, αφού η Έλεν της έχει βαφτίσει την κόρη της, πέρα από την απώλεια της συναδέρφου της έχει να αντιμετωπίσει και τους εφιάλτες της κόρης της που δείχνουν να γίνονται χειρότεροι μέρα με τη μέρα, χωρίς προφανή αιτία. Νέο πρόσωπο στην ομάδα τους ο Τζόζεφ Χάντσον, ένας νεαρός αρχιφύλακας, με εντυπωσιακό παρουσιαστικό και κρυφό παρελθόν.
Και όσο προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στη νέα καθημερινότητα του εργασιακού τους περιβάλλοντος, έρχεται ένας νέος δολοφόνος να τους την ταράξει. Στην καρδιά του δάσους, στο πάρκο του Νιου Φόρεστ, βρέθηκε το πτώμα ενός νεαρού άνδρα να κρέμεται από τα κλαδιά μιας βελανιδιάς, με το πρόσωπο του παραμορφωμένο από τον τρόμο που είχε βιώσει. Από εκεί και έπειτα το Κακό θα παραμονεύει στο δάσος του Σαουθάμπτον. Η Έλεν, έτσι όπως ο Arlidge ξέρει να μας παρουσιάζει πολύ καλά, θα ξεκινήσει την έρευνα κατά πάντων, θα συναντήσει υπόπτους ακόμη και μέσα από τη δουλειά της και δεν θα μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν!
Για ακόμη μία φορά, δεν ήθελα να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου μέχρι να λυθεί η υπόθεση. Το μοτίβο της γραφής του είναι πλέον -για εμάς τους θαυμαστές του από το πρώτο ακόμη βιβλίο- γνωστό. Χωρίς να βρίσκω όμως κάποιο ελάττωμα, θεωρώ πως η Έλεν Γκρέις θα πρέπει να ξεκουραστεί και ο συγγραφέας να ξεκινήσει έναν νέο ήρωα για τα βιβλία του.


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου