Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΝΤΟΝΑΤΟ ΚΑΡΡΙΖΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Μετά ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ ο Ντονάτο Καρρίζι επανέρχεται με το νέο του μυθιστόρημα Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ. Ένα δυνατό αστυνομικό αφήγημα, σαν αυτά που μας έχει συνηθίσει ο Ιταλός μετρ του είδους.
Στις σελίδες του θα συναντήσουμε και πάλι τον Μάρκους, παλιό γνώριμο για όσους έχουν διαβάσει ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ, ο οποίος έχοντας χάσει τη μνήμη του και οποιαδήποτε επαφή με το παρελθόν του, καλείται να ξαναδημιουργήσει το δικό του παρόν και μέλλον. Ένας ιδιαίτερος πνευματικός, διαφορετικός από τους άλλους. Η δική του δράση δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια της εκκλησίας και της εξομολόγησης. Αποστολή του είναι να ανιχνεύει το κακό και να σταματάει την εξάπλωση του.
Η εντολή που έχει λάβει αυτή τη φορά από τα "αφεντικά" του είναι να σταματήσει έναν κατά συρροή δολοφόνο, που σαν άλλος τιμωρός σκορπίζει τον τρόμο στη Ρώμη. Στόχος του είναι ζευγάρια. Ακολουθώντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης, που φαντάζει σαν ιεροτελεστία, οδηγεί την αστυνομία σε αδιέξοδο. Ο τρόπος που τα δολοφονεί κρύβει πολλά μηνύματα. 

Αρωγός στην προσπάθεια του Μάρκους να εξιχνιάσει τα εγκλήματα θα είναι η Σάντρα, μια γυναίκα γνώριμη του, από τις λίγες που γνωρίζουν την ιδιότητα του. Η ίδια είναι φωτογράφος της αστυνομίας και είναι αυτή που τραβώντας λήψεις από τη σκηνή του πρώτου εγκλήματος, κάνει μια μακάβρια ανακάλυψη. Τα όσα θα αποκαλυφθούν θα τους κλονίσουν βαθιά και θα τους οδηγήσουν σε μονοπάτια που ίσως θα προτιμούσαν να μη διαβούν ποτέ.
Δεν είναι μόνο η προσωπική ιστορία του δολοφόνου που θα σας καθηλώσει, μα και οι αποκαλύψεις για τον μυστικό κόσμο της εκκλησίας, τις σέχτες που την απαρτίζουν, τη δύναμη και τις γνώσεις που αυτή κατέχει. Εκεί όπου οι θρησκευτικοί νόμοι αμφισβητούνται, το Δικαστήριο των Ψυχών αποφασίζει για τη συγχώρεση ή την τιμωρία τους. Ο αγώνας για τη διατήρηση του Κακού προς ανάδειξη και τελική νίκη του Καλού συγκλονίζει... Μην αμελήσετε την ανάγνωση αυτού του μυθιστορήματος. Η καταιγιστική του δράση και η συγκλονιστική του υπόθεση θα σας αφήσουν ξάγρυπνους.


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου