Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΑΤΕΛΗ ΑΓΑΛΜΑΤΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ-ΑΠΟ ΤΟΠΑΛΙΔΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

 Ατελή αγάλματα

Ο κεντρικός μας ήρωας ο "Δημιουργός" μεγαλώνει σε ένα ασφυκτικό και βαθιά συντηρητικό περιβάλλον.

Ο ιδιαίτερος εσωτερικός του κόσμος αναζητά συνεχώς νέες προκλήσεις, που θα καταφέρουν να τον πάνε ένα βήμα πιο πέρα από τα όρια του πνιγηρού του μικρόκοσμου.

Μόνο που όταν επιχειρεί να φέρει στο φως τις ευφάνταστες δημιουργίες του,το τίμημα θα είναι κάτι παραπάνω από βαρύ!

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας με περίτεχνο αφηγηματικό τρόπο,επιχειρεί με τρόπο άμεσο και καθόλα παραστατικό μια σκοτεινή καταβύθιση στα άδυτα ενός νοσηρού μυαλού και κλέβει επάξια τις εντυπώσεις! 

Και ενώ οι πράξεις ενός διαταραγμένου νου, φέρνουν αναπόφευκτα τον αποτροπιασμό,κάθε αναγνώστης εύχεται να μπορούσε να κλείσει τον "Δημιουργό" στην αγκαλιά του και να τον περιθάλψει με στοργή και τρυφερότητα.

Η σαγηνευτικά πρωτότυπη αυτή ιστορία σπάει τα δεσμά που μας κρατάνε στάσιμους στο σκοτάδι και την ανυπαρξία,μάχεται τα στερεότυπα και την κατάφωρη αδικία και δίνει την πολυπόθητη πνοή στην ελεύθερη βούληση.

Ένα σπάνιο δυστοπικό αφήγημα με πλούσιο πνευματικό υπόβαθρο,που κινείται στα πλαίσια μεταξύ φαντασίας και ρεαλισμού, κραυγάζει σπαρακτικές αλήθειες και ρίχνει φως στις πολυάριθμες πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης.

Και έτσι απρόσμενα,το "διαφορετικό" δεν είναι πλέον είναι μιαρό,ο εγκλωβισμός παύει να υφίσταται και η λύτρωση σου χαρίζει απλόχερα τα οφέλη της! 

Δίχως αμφιβολία, οι νέοι δημιουργοί αποδεικνύονται λογοτεχνικά διαμάντια, πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος"Δημιουργός" θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στην μνήμη σου!

Pantelis Topalidis




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου