Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΛΑΒΩΜΕΝΑ Σ'ΑΓΑΠΩ ΘΑΛΕΙΑ ΨΑΡΡΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Στο πρώτο συγγραφικό εγχείρημα της, η κυρία Ψαρρά επέλεξε την Κρήτη ως τόπο που θα λάβουν μέρος τα γεγονότα της ιστορίας της. Ήθελε τόλμη αφού από τον πρόλογο ακόμα η ίδια μας τονίζει πως είναι ένα μέρος που ενώ αγαπάει πολύ δεν έχει πάει ποτέ, όλα όσα γράφει τα "είδε" μέσα από τα μάτια φίλων της που έχουν καταγωγή από εκεί. Να πω την αλήθεια ταυτίστηκα, νιώθω ακριβώς το ίδιο κι εγώ, αγαπώ την Κρήτη πολύ παρόλο που δεν έχω πάει ποτέ, όμως με έκαναν αγαπημένοι φίλοι αλλά και βιβλία(όπως και τα "Λαβωμένα σ'αγαπώ") να την αγαπήσω.
Δεν είναι πρωτότυπη η ιστορία του βιβλίου της, μιλάει για μια βεντέτα στην Κρήτη και για την αγάπη που ξεκινάει ανάμεσα σε δύο μέλη των οικογενειών της βεντέτας, του Τζάκου Βενιέρη και της Εριφύλης Αρχοντάκη. Όμως ο τρόπος που ξεκινάει το βιβλίο είναι διαφορετικός, δεν "πιάνει" την ιστορία από τη στιγμή που οι δύο νέοι αρχίζουν να νιώθουν τα τρυφερά αισθήματα τους. Ξεκινάει από πολύ πιο πριν, γύρω στο 1930, από ένα "ατύχημα" που γίνεται αφορμή για βεντέτα, η οποία όμως δεν ξεκινάει αμέσως. Έτσι λοιπόν μας ξεδιπλώνει την ιστορία των οικογενειών στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι την αρχή της αγάπης του Τζάκου και της Εριφύλης, που αναζωπυρώνουν τη βεντέτα. Οι κεντρικοί ήρωες δεν είναι μόνο ο Τζάκος και η Εριφύλη, αλλά όλα τα μέλη των οικογενειών και κυρίως η Κρήτη, η κουλτούρα της, οι άνθρωποι της, τα όμορφα τοπία της.

Δεν θα πω παραπάνω για την πλοκή του βιβλίου γιατί πραγματικά αξίζει να διαβαστεί κι ότι κι αν πω παραπάνω θα χαλάσει τη μαγεία του βιβλίου. 
Εξαιρετική η πρώτη προσπάθεια της συγγραφέως, το μόνο που λίγο με κούρασε(αν μπορώ να το πω έτσι) θα ήθελα κάποιες σελίδες λιγότερο σε ορισμένα σημεία, όμως δεν παύει να είναι ένα πολύ προσεγμένο, άρτια δομημένο και καλογραμμένο βιβλίο!

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

 Μια μαχαιριά κι ένα παρ’ ολίγον φονικό κάνουν τη φλόγα της εκδίκησης να σιγοκαίει ανάμεσα στις οικογένειες των Βενιέρηδων και των Αρχοντάκηδων. Χρόνια μετά, ένας όρκος και ένας χρησμός όρισαν πως το σμίξιμο του Τζάκου Βενιέρη και της Εριφύλης Αρχοντάκη θα σήμαινε την καταστροφή. Η μοίρα, ωστόσο, επιλέγει να μη λογαριάζει φραγμούς. Ο έρωτάς τους ορμά σαν ανεξέλεγκτη θύελλα, για να φουντώσει τη φωτιά της βεντέτας που για χρόνια προσπαθούσαν οι δυο οικογένειες να κρατήσουν σβηστή. Οι δρόμοι του Τζάκου και της Εριφύλης χωρίζουν και τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά τους ποτίζονται με το αίμα αγαπημένων τους ανθρώπων.
Τι γίνεται όμως όταν η καρδιά επιμένει να χτυπά εκεί όπου της απαγορεύουν;
Ένα μυθιστόρημα πλημμυρισμένο με το άρωμα των βουνών της Κρήτης του παρελθόντος. Η ιστορία δύο ανθρώπων που για χάρη της αγάπης καλούνται να υπερβούν τον εαυτό τους, για ν’ αντιμετωπίσουν τον αυστηρό κώδικα τιμής που στοιχειώνει τρεις ολόκληρες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου