Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΜΠΟΥΚΟΥ ΦΑΙΗ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ MAMAYA

Δεν έχω λόγια, ένα αλλιώτικο, ιδιαίτερο, σκληρό αλλά πολύ δυνατό κοινωνικό βιβλίο! Μια ιστορία για μια οικογένεια που δυστυχώς μπορεί και να είναι αληθινή, με ανθρώπους γεμάτους αδυναμίες, λάθη, πάθη, κακία αλλά και καλοσύνη, που θυμίζουν λίγο από χαρακτήρες της Αλκυόνης Παπαδάκη.
Ένας ιερέας, με χαρακτήρα λίγο διαφορετικό από αυτό που λέει ο λόγος του Θεού, η γυναίκα του, μια γυναίκα λίγο "χαζούτσικη" και πολλές-πολλές κόρες που θα έπρεπε να είναι γιοι... Μυστικά και λάθη των δύο γονέων που βαραίνουν τα παιδιά τους. Η γραφή της κυρίας Κοκκινοπούλου εξαιρετική, λιτή, γρήγορη αλλά και ουσιώδης, σε πρώτο πρόσωπο, με εναλλαγές μεταξύ των τεσσάρων εκ των πρωταγωνιστών. Ο αναγνώστης δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα από τις εξελίξεις που είναι καταιγιστικές. Ένα από τα πιο δυνατά βιβλία που διάβασα για φέτος!

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Μπούκου
Το όνοµα µίας οικογένειας σε ένα ορεινό χωριό της Ελλάδας. Ο πατέρας, παπάς, άνθρωπος της εκκλησίας, αλλά όχι του Θεού. Η µάνα, γυναίκα άβουλη κι αφελής. Κι επτά κόρες που θα έπρεπε να είναι γιοι.
Μπούκου: όνοµα βαρύ, φορτωµένο µε αµαρτίες και κρίµατα, που οδηγούν τον καθένα σε δρόµους διαφορετικούς.
Μπούκου: ένα όνοµα που, σαν το κουτί της Πανδώρας, κρύβει µέσα του όλα τα δεινά, το σκληρό πρόσωπο της ελληνικής επαρχίας, της κακοποίησης, των ιδρυµάτων, της νύχτας. Αλλά κάπου βαθιά µέσα στο κουτί υπάρχει η λαχτάρα και η ελπίδα για µια καλύτερη ζωή. Για µια ζωή χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος. Για µια άλλη ζωή.
Τέσσερα µέλη της οικογένειας Μπούκου
αφηγούνται –ο καθένας από την πλευρά του–
µια συγκλονιστική ιστορία που καθηλώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου