Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ 10 RUTH WARE ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Φτάνοντας στο τέλος του καινούργιου βιβλίου της Ruth Ware, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ 10, προσπαθώ να πάρω μια ανάσα από τις συγκλονιστικές εξελίξεις των τελευταίων σελίδων του, που τις διάβασα κυριολεκτικά απνευστί. Εξαιρετικά καλογραμμένο φινάλε για ένα θρίλερ για γερά νεύρα. Ενώ ξεκίνησα το βιβλίο με κάποιες επιφυλάξεις, ίσως εξαιτίας του βαρύγδουπου σχόλιου στο οπισθόφυλλο του βιβλίου που μιλούσε για τη νέα Agatha Christie,(Η Agatha είναι μια, για ποιον λόγο να ψάχνουμε συγγραφικούς σωσίες της και συνεχιστές της, δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά) το τελικό αποτέλεσμα με αποζημίωσε και με το παραπάνω. Το ξεκίνησα δανεικό, καθώς προχωρούσε όμως σκεφτόμουν ότι θέλω οπωσδήποτε να το έχω στη βιβλιοθήκη μου, κι έτσι όταν ήρθε στα χέρια μου ως δώρο από τον θείο μου η χαρά μου ήταν απερίγραπτη!
Η Λόρα Μπλάκλοκ είναι λίγο μετά τα 30 και εργάζεται ως κειμενογράφος σε ένα ταξιδιωτικό περιοδικό, το Velocity. Όταν η προϊσταμένη της παίρνει άδεια μητρότητας την αντικαθιστά η ίδια σε μια κρουαζιερα που έπρεπε να παραστεί για να γράψει για το πρώτο ταξίδι ενός πολυτελούς γιοτ, που γυρνάει τις Σκανδιναβικές Ακτές και δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες του να θαυμάσουν το Βόρειο Σέλας και τα Φιόρδ.
Την πρώτη κιόλας βραδιά θα ταράξει τον ύπνο της Λο μια κραυγή από τη διπλανή καμπίνα με τον αριθμό 10. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι της πολυτελούς σουίτας της, η Λο θα διακρίνει στο σκοτεινό μπαλκόνι της καμπίνας 10 μια φιγούρα να ρίχνει μια γυναίκα στη θάλασσα και μια πιτσιλιά από αίμα στο γυάλινο δάπεδο του. Έντρομη θα καλέσει αμέσως τον υπεύθυνο ασφαλείας του καραβιού, όταν όμως γίνει η σχετική έρευνα στη διπλανή σουίτα θα ενημερωθεί ότι δεν διέμενε κάνεις σε αυτή και ότι το μπαλκόνι της ήταν πεντακάθαρο. Η Λο όμως έχοντας ζητήσει βοήθεια για το μακιγιάζ της από την κοπέλα που ήταν στην καμπίνα 10, το προηγούμενο μόλις απόγευμα, πριν το δείπνο, είναι σίγουρη πως εκείνη η γυναίκα είναι πλέον νεκρή.
Τι θα κάνει όμως όταν κάνεις δεν θα την πιστεύει, ιδιαίτερα όταν μαθευτεί στους συνδαιτυμόνες της ότι πριν λίγες μόλις μέρες έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο ίδιο της το σπίτι, πως εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή λόγω κατάθλιψης, και πως την προηγούμενη βραδιά -λίγο πριν το συμβάν που υποστηρίζει πως είδε- μαζί με τα χάπια της είχε καταναλώσει και υπερβολικά μεγάλη ποσότητα αλκοόλ; Ποιος από τους υπόλοιπους επιβάτες του πλοίου -Όλοι τους αξιότιμα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και κάποιοι παλιοί γνώριμοι της Λο- θα την πιστέψει και θα τη στηρίξει στην προσπάθεια της να αποκαλύψει την αλήθεια, και τελικά ποιος επιβάτης είναι αυτός που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό;
Η συγγραφέας αποκαλύπτει στον αναγνώστη σιγά σιγά πληροφορίες και λεπτομέρειες, ανατρέποντας κάθε σενάριο που έκανε ως τότε στο μυαλό του, μέχρι που φτάνει στο τελικό σημείο με τη μεγάλη ανατροπή και την αγωνία στα ύψη!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Υποτίθεται πως θα ήταν το τέλειο ταξίδι… Ένα ταξίδι-όνειρο ζωής για τη Λο Μπλάκλοκ με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Aurora Borealis... αλλά εξελίσσεται σε εφιάλτη!
Η Λο ξυπνάει μέσα στη νύχτα από μια κραυγή και βλέπει ένα ανθρώπινο σώμα να πέφτει στη θάλασσα από τη διπλανή καμπίνα. Αλλά την άλλη μέρα κανείς δεν λείπει από το σκάφος. Για την ακρίβεια, κανείς δεν έμενε ποτέ σ’ αυτή την καμπίνα… Χωρίς πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα. Χωρίς έγκλημα, δεν υπάρχει δολοφόνος.
Ίσως η Λο να τα φαντάστηκε όλα. Αν όμως τα είδε στ’ αλήθεια, τότε θα είναι το επόμενο θύμα. Και δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγεις από ένα πλοίο στη μέση της θάλασσας…
Πώς σταματάς έναν δολοφόνο που κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου