Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΟΛΕΘΡΙΟ ΠΑΘΟΣ ΝΙΚΟΛ ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΟΛΕΘΡΙΟ ΠΑΘΟΣ είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Νικόλ Μανιάτη από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Όπως μας προϊδεάζει ο τίτλος πρόκειται για ένα αισθηματικό μυθιστόρημα, το οποίο μας περιγράφει την ιστορία δύο νέων ανθρώπων που αγαπήθηκαν παράφορα μα η μοίρα είχε για αυτούς το δικό της παραμύθι.
Όλα ξεκινούν όταν δύο φοιτητές, η Χαρά και ο Τάσος, έπειτα από έναν σφοδρό έρωτα που ζουν, αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους. Οικογενειακές καταστάσεις όμως θα τους χωρίσουν. Από τη μια, η απρόσμενη αρρώστια του πατέρα της Χαράς κάνει αναγκαία την αναχώρηση της για τον τόπο της, και από την άλλη ο θάνατος του πατέρα του Τάσου, θα σηματοδοτήσουν καταιγιστικές εξελίξεις.
Ένα δίλημμα που θα ταλανίσει τον Τάσο, θα τον κάνει να πάρει μια απόφαση που θα καταρρακώσει τη Χαρά. Απελπισμένη αυτή θα αναγκαστεί να ξενιτευτεί στην Αγγλία για βιοποριστικούς λόγους και θα μείνει με τη θεία της, στο πρόσωπο της οποίας δεν θα βρει τη στήριξη που περιμένει. Αναγκάζεται να πάρει τη ζωή στα χέρια της, ο καιρός περνάει, και μέσω της δουλειάς της θα γνωρίσει τον άνδρα που θα τη γοητεύσει και θα τον παντρευτεί.
Ως κυρία Ντρέναν πλέον, με το σύζυγο της θα εξελιχθούν επαγγελματικά, χτίζοντας μια λαμπρή καριέρα. Μετά τον θάνατο του συζύγου της, έχοντας φτάσει στην ηλικία των πενήντα ετών, με μια κόρη και μια εγγονή, θα γνωρίσει έναν άνδρα πολύ νεότερο της, για τον οποίο θα νιώσει μια αδικαιολόγητη έλξη. Ο Άρης θα γοητευτεί από την όμορφη επιχειρηματία, θα την διεκδικήσει και θα γίνουν εραστές. Ζουν έναν έρωτα γεμάτο πάθος, όμως την ξέφρενη πορεία του θα ανακόψει ένα γεγονός που θα στείλει τη Χαρά στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Τις μέρες που θα παραμείνει στο νοσοκομείο θα συνειδητοποιήσει πως ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον πρώτο της έρωτα και πως όλες οι άλλες σχέσεις ήταν και θα είναι απλά υποκατάστατα. Τι είναι αυτό που πραγματικά τη δένει με τον Άρη; Ποιο τραγικό παιχνίδι θα παίξει η Μοίρα; Οι αποκαλύψεις θα συγκλονίσουν όλους τους πρωταγωνιστές, καλώντας τους να πάρουν καταλυτικές αποφάσεις.
Ένα βιβλίο για τα παιχνίδια της ζωής, που πολλές φορές κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Για τους λάτρεις του είδους, το ανάγνωσμα αυτό θα τους ικανοποιήσει. Προσωπικά όμως την κυρία Μανιάτη την ακολουθώ πιστά όλα τα χρόνια, σε κάθε συγγραφική απόπειρα, και την προτιμώ στα μυθιστορήματα με αμιγώς κοινωνικό περιεχόμενο. Είναι πιο δυνατά και μου προσφέρουν πιο δυνατές συγκινήσεις. Εν αναμονή της επόμενης συγγραφικής της προσπάθειας λοιπόν!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

 Στη Θεσσαλονίκη του 1978, δυο νεαροί φοιτητές, η Χαρά Προκοπίου από την Αθήνα και ο Τάσος Αναγνώστου από τη Λάρισα, ερωτεύονται παράφορα. Τα όνειρα που κάνουν για το κοινό μέλλον τους γεμίζουν τη ζωή τους. Μα ξαφνικά όλα γκρεμίζονται για τη Χαρά. Ο αγαπημένος της εξαφανίζεται από τη ζωή της ανεξήγητα, χωρίς μια λέξη. Οι άκαρποι μήνες αναμονής για ένα μήνυμά του σωριάζουν τα όνειρά της σε ερείπια και οι αλλεπάλληλες δυσκολίες επιβίωσης την αναγκάζουν να ξενιτευτεί.
Μερικά χρόνια μετά, με τον γάμο της θα σβήσει πια εντελώς από τη ζωή τη Χαρά Προκοπίου και τις σκληρές αναμνήσεις της πρώτης αγάπης. Τώρα, ως Τζόις Ντρέναν, επιτυχημένη επιχειρηματίας, απρόσιτη και απόμακρη, στην ηλικία των πενήντα, ζει ή μάλλον υπάρχει… χωρίς αγάπη, με ένα μεγάλο κενό στη καρδιά.
Ο κατά πολύ νεότερος της ελκυστικός Βολιώτης Άρης Μπρίλης θα εισβάλει στη ζωή της. Η έντονη, ανεξήγητη έλξη θα κυριαρχήσει, η Χαρά θα υποκύψει και για λίγο θα ζήσει ένα όνειρο, όμως οι ανατροπές θα είναι καταιγιστικές. Η παράλογη ζήλεια μιας παλιάς ερωμένης του Άρη θα προκαλέσει μια δίνη καταστροφικών εξελίξεων, που θα παρασύρει και θα επηρεάσει αμετάκλητα τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων.
Ποιο αόρατο νήμα συνδέει αυτούς τους τραγικούς ανθρώπους, τον νεαρό Άρη, τον πατέρα του Ανέστη Μπρίλη, τη Χαρά ή Τζόις και τον εξαφανισμένο από τη ζωή της Τάσο Αναγνώστου;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου