Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

Το φθινόπωρο μας ήρθε γεμάτο από νέα βιβλία κι ο Οκτώβρης είναι ένας μήνας κυκλοφορίας για πολλά και αξιόλογα. Εμείς εντοπίσαμε αρκετά που μας έκαναν "κλικ" και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω:

1) ΠΡΙΝ ΧΑΡΑΞΕΙ-ΙΩΑΝΝΑ ΝΟΤΑΡΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Άννα, κατάλαβες;
Όχι, η εξάχρονη Άννα δεν είχε καταλάβει, αλλά δεν τολμούσε να ρωτήσει... Η Άννα δεν τολμούσε γενικώς! Μεγαλώνοντας, θα αποπειραθεί να θάψει μέσα της βαθιά τις θλιμμένες μνήμες και να κυνηγήσει τα όνειρά της.
Από την Αθήνα ως τη Φρανκφούρτη κι από τη Φρανκφούρτη πάλι στην Αθήνα και στο γραφικό Ναύπλιο, η Άννα ακροβατεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, στο σωστό και το λάθος, στην αγάπη, τον εγωισμό και την αμφισβήτηση. Φτάνει ψηλά, χτίζει και γκρεμίζει, κερδίζει και χάνει. Θέλει να ξεχάσει το παρελθόν που την πληγώνει.
Και... ο Ματίας! Ερωτευμένος μαζί της από την πρώτη μέρα που τη γνώρισε στη Φρανκφούρτη. Αν και απών, δεν την εγκαταλείπει ποτέ. Σχεδόν ποτέ...
Όνειρα, μητρότητα, εγωισμός καθώς και η τελική αναμέτρηση με τον ίδιο της τον εαυτό πλέκουν μια ιστορία τόσο απρόβλεπτη όσο απρόβλεπτη μπορεί να είναι και η ίδια η ζωή. Και η λύση θα έρθει στο σκοτεινότερο μέρος της νύχτας, λίγο πριν χαράξει.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 12/10/2016
2) ΕΝΑ ΔΡΑΜΙ ΔΥΝΑΜΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛ. ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
«Ευχή σ’ το δίνω, μη βρεθείς στην ανάγκη των ξένων… Μόνο η μάνα σου και ο πατέρας σου είναι δικοί σου άνθρωποι? κι αν κάνουν κάποτε μια χαζομάρα, βρες το κουράγιο και συγχώρεσέ τους, γιατί οι ξένοι, να το θυμάσαι, οι ξένοι είναι πιο παγωμένοι κι από τους χειρότερους κακούς». Καστοριά?Βόλος?Χανιά?Αθήνα, το οδοιπορικό επιβίωσης ενός παιδιού στους δρόμους. Με άλλο όνομα τον φώναζε η μάνα του, η Καλλιόπη, με άλλο τον έμαθε η νύχτα να απαντά. Ο ήρωάς μας θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη του για να κρατήσει ζωντανό το παιδί που κουβαλά κρυμμένο μέσα του. Ποτέ δεν ξέχασε το άδικο που τον στιγμάτισε, και σήμερα, χρόνια μετά, το ίδιο αγρίμι μέσα του ζητά να αναμετρηθεί με την κόλαση για να βρει λύτρωση και ελπίδα για αγάπη. Όταν τα ’χεις χάσει όλα, όταν όση δύναμη κι αν έχεις νιώθεις πως δεν αρκεί, κάνεις κουράγιο, τόσο πολύ κουράγιο, που ούτε κι εσύ ο ίδιος δεν πιστεύεις στις αντοχές σου? εκείνες τις στιγμές όμως, μονάχα ένα δράμι δύναμης σου λείπει για να συμπληρώσεις την ισχύ σου, να αντεπιτεθείς και ν’ αλλάξεις ολόκληρη τη ζωή σου.
Μονάχα ένα δράμι…

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 06/10/2016
3) ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΕΤΑΞΙΑ ΚΡΑΛΛΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Χριστίνα Παπάζογλου και ο Αλμπέρτο Ματαλών συναντιούνται στη Θεσσαλονίκη το 1927. Είναι γείτονες και πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Αυτά είναι και τα μοναδικά πράγματα που τους ενώνουν. Εκείνη είναι ανιψιά του μητροπολίτη της πόλης κι εκείνος γιος μιας εύπορης εβραϊκής οικογένειας.
Ο έρωτας που θα γεννηθεί μεταξύ τους μοιάζει καταδικασμένος. Στη Θεσσαλονίκη του μεσοπολέμου –ένα μωσαϊκό προσφύγων, φτωχολογιάς, αλλά και μιας πλούσιας, ανθηρής ισραηλιτικής κοινότητας– οι κανόνες της κοινωνίας και της θρησκείας δεν αφήνουν άλλο περιθώριο στο ζευγάρι παρά να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους.
Από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα κι από κει στη μακρινή Βιέννη, ο Αλμπέρτο και η Χριστίνα γίνονται μάρτυρες των ταραγμένων στιγμών πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι όταν αυτός ξεσπάει, ό,τι ως τότε θεωρούνταν δεδομένο ανατρέπεται μέσα στη λαίλαπα των γεγονότων. Η Χριστίνα, ο Αλμπέρτο, ο Μπενίκο, η Νινόν, η Ρούλα και ο Αστέ- ρης θα κληθούν να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους και τις πεποιθήσεις τους, αλλά και με όσα, σε πείσμα των καιρών, ποτέ δεν απαρνήθηκαν.
Ένα βιβλίο για μια πόλη, δυο κοινότητες και τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και την Ιστορία. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 06/10/2016
4) ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΚΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ-ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Στα σαράντα δύο του χρόνια ο Αλέξανδρος Παυλής, πολιτικός μηχανικός, βρίσκεται βυθισμένος στην απελπισία της αναδουλειάς και της ανασφάλειας. Αλλά τα μεγάλα του προβλήματα και η σοβαρή κρίση στη μακρόχρονη σχέση του με την Άννα είναι ένα τίποτα μπροστά στο παιχνίδι της μοίρας, αφού από ένα σφοδρό αυτοκινητικό ατύχημα χάνει το φως του. Το σοκ είναι τεράστιο και το σκοτάδι του τον τραβάει στην αυτοκαταστροφή. Κι εκεί που πιστεύει ότι όλα έχουν τελειώσει γι’ αυτόν, ανακαλύπτει έναν καινούργιο κόσμο, άγνωστο, δύσκολο αλλά και μαγικό. Η δασκάλα του στη γραφή Μπράιγ, η Μαργαρίτα, τυφλή εκ γενετής, τον βοηθάει να σταθεί στα πόδια του. Νιώθει να ξαναγεννιέται. Αλλά και στη νέα του ζωή τα εμπόδια είναι τεράστια. Πάλι η μοίρα σκηνοθετεί κάτι αδιανόητο. Κι εκεί πια θα μιλήσει η δύναμη της ψυχής.
Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στον κόσμο του σκοταδιού, εκεί όπου το φως παίρνει μια νέα διάσταση. Μια ιστορία για τον θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 06/10/2016
5) ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Είναι ο έρωτας μια ψυχή εγκλωβισμένη σε δυο κορμιά; Και πόσο εύκολο είναι να εξεγερθείς ενάντια στη μοίρα που έχει ήδη οριστεί για σένα;
Aθήνα, 1886. Η ζωή της Μαργαρίτας βυθίζεται μέσα σε έναν γάμο που μοιάζει με αργό θάνατο. Ώσπου ερωτεύεται παράφορα έναν άντρα που νόμιζε ότι υπήρχε μόνο στα παραμύθια. Και όλος ο κόσμος της γίνεται μια μάχη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.
Αυτή είναι η ιστορία μιας γυναίκας που παρασύρθηκε στη δίνη του πάθους, διεκδικώντας ένα διαφορετικό πεπρωμένο από κείνο που της είχαν σχεδιάσει.
Είναι η ιστορία των δύο αντρών που την αγάπησαν. Του ισχυρού συζύγου της, που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας καταστρώσει ένα σχέδιο προς όφελος των ξένων δανειστών. Και του μαγικού εραστή της, που ανέλαβε να σχεδιάσει τη σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου, ένα από τα μεγάλα έργα του Τρικούπη.
Είναι επίσης πολλές μικρές ιστορίες που ιχνηλατούν τη γέννηση του γυναικείου κινήματος στην Αθήνα, τις πολιτικές αναταράξεις, τον ρόλο της εύπορης τάξης στο πεπρωμένο της φτωχολογιάς, και τα βήματα μιας Ελλάδας που προσδοκά ένα καλύτερο αύριο.
Και, τέλος, είναι μια ιστορία σαγήνης και μυστηρίου σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι, χρόνια αργότερα, λίγο μετά τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν όλα έχουν κριθεί, ή σχεδόν όλα…
Ένα σαρωτικό μυθιστόρημα για τον έρωτα και την ελπίδα. Μια επική τοιχογραφία για τη μεγαλύτερη επανάσταση της ψυχής, που δεν είναι άλλη από την επιμονή στα θαύματα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 06/10/2016
6) Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ-ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Λέρος 1975. Ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού προσεγγίζει το λιμάνι του μικρού, ακριτικού νησιού. Μέσα του, δεμένοι χειροπόδαρα, άντρες και γυναίκες, επιβάτες σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή με προορισμό την «Αποικία», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το ίδρυμα, που, παρά την αποστροφή που τους προκαλεί, τους εξασφαλίζει το ψωμί τους.
Ανάμεσα στα ανθρώπινα ράκη που καταφθάνουν στο νησί είναι και ο δεκαεξάχρονος Άλκης. Ο δικός του εγκλεισμός όμως, όπως και κάποιων άλλων που νοσηλεύονται στη Λέρο, ουδεμία σχέση έχει με κάποια ψυχική ασθένεια. Οικογενειακά μυστικά που δεν μπορούν να βγουν στο φως της συντηρητικής κοινωνίας, ανίερα ερωτικά πάθη και αναπηρίες κάθε μορφής θάβονται εκεί μια για πάντα. Άνθρωποι ξεγραμμένοι, με το κλειδί της τύχης τους πεταμένο στα αζήτητα, καλούνται να συμβιώσουν σε ένα περιβάλλον εχθρικό και τρομακτικό συνάμα.
Χρόνια αργότερα, η νεαρή Έλλη προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεδιαλύνει το θολό παρελθόν της οικογένειάς της. Εγκλωβισμένη σε έναν κυκεώνα σκοτεινών μυστικών, αμφιταλαντεύεται μεταξύ αλήθειας και ψέματος, έρωτα και απελπισίας. Η Έλλη παλεύει να καταλάβει, να συγχωρέσει, να προχωρήσει. Μονάχα όμως η αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι, μπορεί να της χαρίσει μια φυσιολογική ζωή. Γιατί «είναι πολύ άσχημο να μην έχει κανείς μέλλον, είναι όμως κυριολεκτικά αφόρητο το να μην έχει παρελθόν».
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 06/10/2016
7) Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ-ΖΙΛΜΠΕΡ ΣΙΝΟΥΕ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μεδίνα, 672. Έχουν περάσει ήδη σαράντα χρόνια από τότε που ο Προφήτης παρέδωσε την ψυχή του στον Ύψιστο. Οι περισσότεροι από εκείνους που τον γνώρισαν έχουν χαθεί. Κάποιοι έχουν πεθάνει, άλλοι έχουν σκορπιστεί στην απεραντοσύνη της Ανατολής. Όλοι, εκτός από έναν άνθρωπο, έναν γέροντα. Είναι ο τελευταίος μάρτυρας. Η ύστατη ανάμνηση.
Ένας νεαρός γραφέας, ο Χουσέιν Αμπντ αλ-Τζαουάντ, καλπάζει με το άλογό του στην έρημο. Ο καιρός πιέζει. Είναι πεπεισμένος ότι ο ίδιος ο Ύψιστος του έχει αναθέσει μια ιερή αποστολή: να καταγράψει τις αναμνήσεις του γέροντα για να τις μεταβιβάσει στον κόσμο. Θα φτάσει εγκαίρως ο Τζαουάντ; Ο μαθητής θα μπορέσει να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια τα λόγια του Μωάμεθ;
Με το απαράμιλλο ταλέντο του συγγραφέα και του γλαφυρού αφηγητή, ο Ζιλμπέρ Σινουέ ξαναζωντανεύει τη ζωή του Μωάμεθ, οι πράξεις και τα κατορθώματα του οποίου αποτελούν πηγή έμπνευσης για πάνω από ένα δισεκατομμύριο άντρες και γυναίκες.
Ένα παθιασμένο αφήγημα που μας μεταφέρει στη χαραυγή της σύγχρονης εποχής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 06/10/2016
8) ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ-SOPHIE HANNAH-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Μετά την παγκόσμια επιτυχία του βιβλίου Έγκλημα με υπογραφή και 100 χρόνια αφότου η Άγκαθα Κρίστι έπλασε τον διάσημο ήρωά της, ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΟ επιστρέφει στο νέο μυθιστόρημα Κλειστό φέρετρο της Sophie Hannah.
Η λαίδη Αθελίντα Πλέιφορντ έχει καλέσει για μία εβδομάδα μερικούς φίλους στην έπαυλή της, αλλά η φιλοξενία τους δεν θα εξελιχθεί ως συνήθως. Ενώ οι καλεσμένοι καταφθάνουν, υπαγορεύει στον δικηγόρο της μια επείγουσα αλλαγή στη διαθήκη της – μια αλλαγή που σκοπεύει να ανακοινώσει το ίδιο βράδυ.
Παραδόξως, έχει αποφασίσει να αφήσει απένταρα τα δυο παιδιά της και να κληροδοτήσει όλη την περιουσία της σ’ έναν άνθρωπο που δεν έχει παρά μερικές εβδομάδες ζωής… Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονται και δύο άντρες που η οικοδέσποινα δεν έχει συναντήσει ποτέ – ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και ο αστυνόμος Έντουαρντ Κάτσπουλ της Σκότλαντ Γιαρντ. Κανένας από τους δύο δεν γνωρίζει για ποιο λόγο προσκλήθηκε… αλλά ο Πουαρό αρχίζει να υποψιάζεται ότι η λαίδη Πλέιφορντ αναμένει το χτύπημα ενός δολοφόνου.
Aκόμη κι αν το ξέρουν, μοιάζει σαν καμία δύναμη στον κόσμο να μην μπορεί να τον σταματήσει. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 12/10/2016
9) ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ-V.M. GIAMBANCO-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Στο δάσος του ποταμού Χόου ανακαλύπτεται θαμμένο ένα παιδί και μια ξεχασμένη υπόθεση έρχεται στην επιφάνεια.
Η επιθεωρητής Μάντισον ορκίζεται να τη διαλευκάνει, ακόμη κι αν αποδειχτεί ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που έχει κάνει στη ζωή της…
Ο πετυχημένος δικηγόρος Νέιθαν Κουίν είχε ζήσει προσωπικά τη φρικτή απαγωγή που είχε καταλήξει πριν από χρόνια στην εξαφάνιση του μικρού του αδελφού. Τώρα που ανακαλύφθηκαν τα λείψανά του, αποφασίζει να προσφέρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στους δολοφόνους.
Όμως οι δολοφόνοι συνδέονται με μια σειρά αδιανόητων εγκλημάτων και προκειμένου να σβήσουν όλα τα ίχνη, θα βυθίσουν το Σιάτλ σε έναν νέο κύκλο βίας.
Καθώς η Μάντισον τυλίγεται στο σκοτάδι της υπόθεσης του ποταμού Χόου, θα ανακαλύψει ότι οι προσωπικοί της δαίμονες ανασαίνουν δίπλα της και παραμονεύουν στις σκιές.
Και το παραμικρό λανθασμένο βήμα μπορεί να οδηγήσει από τη δικαιοσύνη και την κάθαρση στην ατίμωση και τον θάνατο.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 12/10/2016
10) ΜΠΟΥΚΟΥ-ΦΑΙΗ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ MAMAYA
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Μπούκου: το όνοµα µίας οικογένειας σε ένα ορεινό χωριό της Ελλάδας. Ο πατέρας, παπάς, άνθρωπος της εκκλησίας, αλλά όχι του Θεού. Η µάνα, γυναίκα άβουλη κι αφελής. Κι επτά κόρες που θα έπρεπε να είναι γιοι.
Μπούκου: όνοµα βαρύ, φορτωµένο µε αµαρτίες και κρίµατα, που οδηγούν τον καθένα σε δρόµους διαφορετικούς.
Μπούκου: ένα όνοµα που, σαν το κουτί της Πανδώρας, κρύβει µέσα του όλα τα δεινά, το σκληρό πρόσωπο της ελληνικής επαρχίας, της κακοποίησης, των ιδρυµάτων, της νύχτας. Αλλά κάπου βαθιά µέσα στο κουτί υπάρχει η λαχτάρα και η ελπίδα για µια καλύτερη ζωή. Για µια ζωή χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος. Για µια άλλη ζωή.
Τέσσερα µέλη της οικογένειας Μπούκου
αφηγούνται –ο καθένας από την πλευρά του–
µια συγκλονιστική ιστορία που καθηλώνει.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 15/10/2016
11) ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ-ΠΙΕΡ ΛΕΜΕΤΡ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
"Στα τέλη Δεκεμβρίου του 1999 μια απρόσμενη σειρά από τραγικά γεγονότα χτύπησε το Μποβάλ, με το πιο σημαντικό να είναι, φυσικά, η εξαφάνιση του μικρού Ρεμί Ντεσμέ. Σε αυτή την περιοχή που καλύπτεται από δάση, και που ζει σε αργούς ρυθμούς, η ξαφνική εξαφάνιση αυτού του παιδιού προκάλεσε κατάπληξη και έφτασε να θεωρηθεί, από πολλούς κατοίκους, ο προάγγελος επερχόμενων καταστροφών. Για τον Αντουάν, που βρισκόταν στο επίκεντρο αυτού του δράματος, όλα άρχισαν με τον θάνατο ενός σκύλου. Του Οδυσσέα."
Μια μικρή επαρχιακή πόλη της Γαλλίας συνταράσσεται από την εξαφάνιση ενός εξάχρονου αγοριού. Οι κάτοικοι τρομαγμένοι ζουν στον ρυθμό της έρευνας: άγχος, αστυνομία, δημοσιογράφοι, μάρτυρες, υποψίες, φήμες, παράξενες θεωρίες. Κάτω από την επιφάνεια της επίπλαστης ηρεμίας αναδύονται κρυμμένα μυστικά, ενώ καθώς ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον πιθανό δράστη συμβαίνει κάτι απρόβλεπτο, ένα γεγονός πρωτοφανών διαστάσεων που ανατρέπει όλα τα δεδομένα...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 01/10/2016
12) ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΦΙΟΡΔ-JORN LIER HORST-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η καταχνιά του φθινοπώρου έχει τυλίξει το παραθαλάσσιο θέρετρο. Ο Ούβε Μπάκερου προσβλέπει σε ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο στο εξοχικό του, πριν το κλείσει για τον χειμώνα. Όταν όμως φτάνει εκεί, αντικρίζει ένα χάος – το σπίτι του είναι λεηλατημένο από διαρρήκτες. Και αυτό είναι το μικρότερο κακό: στο γειτονικό εξοχικό, ένας άνθρωπος έχει κακοποιηθεί έως θανάτου…
Ο αστυνομικός επιθεωρητής Βίλιαμ Βίστιν έχει δει αποτρόπαιους φόνους στο παρελθόν, όμως η φρίκη που αντικρίζει στο Στάβεν αυτό το φθινόπωρο είναι κάτι εντελώς καινούριο ακόμη και για αυτόν. Και η υπόθεση που θα κληθεί να λύσει θα γίνεται ολοένα και πιο σύνθετη, δυσνόητη και γεμάτη βία.
Την ίδια στιγμή, από τον ουρανό πέφτουν συνέχεια ψόφια πουλιά στις ακτές της Νορβηγίας και στα δέντρα – σημάδι για τον σκληρό επερχόμενο χειμώνα ή μήπως για κάτι άλλο;
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 12/10/2016

13) Ο ΞΕΝΟΣ-HARLAN COBEN-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Κι αν όλα όσα σου έλεγαν οι γύρω σου ήταν ψέματα;
Ο Ξένος εμφανίζεται από το πουθενά, ίσως σε ένα μπαρ ή στο πάρκινγκ ή στο σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρεις την ταυτότητά του ούτε τα κίνητρά του. Οι πληροφορίες του όμως είναι απολύτως βάσιμες. Σου ψιθυρίζει λίγα λόγια στ’ αυτί και εξαφανίζεται, ο κόσμος σου όμως γίνεται κομμάτια…
Ο Άνταμ Πράις έχει πολλά να χάσει: έναν άνετο γάμο με μια όμορφη γυναίκα, δύο υπέροχα παιδιά και όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του Αμερικάνικου Ονείρου – μεγάλο σπίτι, καλή δουλειά.
Τότε εμφανίζεται ο Ξένος και το συγκλονιστικό μυστικό που του αποκαλύπτει για τη γυναίκα του διαλύει για πάντα την ψευδαίσθηση της τέλειας αυτής ζωής… Όμως ο Άνταμ θα κληθεί να αναμετρηθεί με κάτι πολύ μεγαλύτερο από τη συζυγική προδοσία για να σώσει κάτι πολύ περισσότερο από την οικογενειακή του ευτυχία – την ίδια του τη ζωή. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 03/10/2016
14) NYPD RED: ΤΟ ΚΑΡΟΥΖΕΛ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ-JAMES PATTERSON & MARSHALL KARP-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
NYPD RED: Οι σκληρότεροι ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης στις δυσκολότερες υποθέσεις. Μια συναρπαστική περιπέτεια στην οποία πρωταγωνιστεί μια ειδική ομάδα αστυνομικών που αναλαμβάνει την προστασία των πλούσιων, διάσημων και ισχυρών της Νέας Υόρκης.
Τίποτα δεν έχει προετοιμάσει τους σκληρότερους ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης για το θέαμα που αντικρίζουν όταν καλούνται στον τόπο του εγκλήματος, στην καρδιά του Σέντραλ Παρκ. Μια άγρια δολοφονημένη γυναίκα είναι δεμένη σε ένα από τα αλογάκια του καρουζέλ το οποίο γυρίζει τρελά μες στο λυκαυγές. Πρόκειται για μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες της νεοϋορκέζικης κοινωνίας και η δολοφονία της είναι η τέταρτη κατά σειρά...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 03/10/2016
15) Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ-JOOST DE VRIES-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Όταν ο καθηγητής Μπρικ πεθαίνει, ο νεαρός ακαδημαϊκός Φρίζο ντε Βος είναι συντετριμμένος. Υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του θρυλικού αυτού διανοούμενου και δικαιωματικά αναμένει να δοξαστεί ως ο διάδοχός του. Τα πράγματα όμως δεν θα εξελιχθούν όπως περίμενε ο Φρίζο, καθώς ένας μυστηριώδης άντρας, αυθεντία στις ιδέες του καθηγητή Μπρικ, εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο κλέβοντας τα φώτα της δημοσιότητας. Αποφασισμένος να μη χάσει αυτό που του ανήκει, ο Φρίζο δεν θα διστάσει να υιοθετήσει την ταυτότητα του σωσία του…
Με διαολεμένο κέφι, ασταμάτητο ρυθμό και καυστικό χιούμορ, ο Joost de Vries, το νούμερο ένα λογοτεχνικό ταλέντο της Ολλανδίας, δημιουργεί ένα παρανοϊκό ακαδημαϊκό σύμπαν, μέσα στο οποίο ο ανασφαλής ήρωάς του θα παλέψει ενάντια στον τέλειο εχθρό μόνο και μόνο για να ανακαλύψει πως το ισχυρότερό του όπλο είναι η αγάπη. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 03/10/2016
16) Ο ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ-SARAH MacLEAN-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ELXIS
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Δέκα χρόνια πριν, ο μαρκήσιος του Μπορν αποβλήθηκε από την καλή κοινωνία μην έχοντας στα χέρια του τίποτα εκτός από τον τίτλο του. Σήμερα είναι συνέταιρος στην πιο εκλεκτή χαρτοπαικτική λέσχη του Λονδίνου. Ψυχρός, αδίστακτος όπως είναι, θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να πάρει πίσω την περιουσία του – μεταξύ άλλων να παντρευτεί την άψογη, καθωσπρέπει λαίδη Πενέλοπε Μάρμπερι.
Ένας διαλυμένος αρραβώνας και μια σειρά μνηστήρων έκαναν την Πενέλοπε να έχει ελάχιστο ενδιαφέρον για έναν ήσυχο, βολικό γάμο, και μια βαθιά λαχτάρα για κάτι περισσότερο. Μεγάλη τύχη που ο νέος σύζυγός της έχει πρόσβαση σε τέτοιες ανεξερεύνητες απολαύσεις.
Ο Μπορν μπορεί να είναι πρίγκιπας του υποκόσμου του Λονδίνου, αλλά δίνει μια υπόσχεση να κρατήσει την Πενέλοπε ανέγγιχτη από αυτήν τη διαφθορά – μεγάλη δοκιμασία στ’ αλήθεια, καθώς η κυρία ανακαλύπτει τις δικές της επιθυμίες, όπως και την προθυμία της να ποντάρει οτιδήποτε γι’ αυτές…. ακόμη και την καρδιά της.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 12/10/2016
17) ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ-ΒΟΥΛΑ ΜΑΣΤΟΡΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Κοίτα, η Μελίνα δεν ξέρει ότι βρίσκεται στη Χώρα των Θαυµάτων. Προσωπικά πιστεύω στα θαύµατα, άσε που, όταν πάψεις να πιστεύεις σε αυτά, θυµώνουν και δεν σου συµβαίνουν – δεν θυµάµαι ποιος το έχει πει αυτό, αλλά δεν έχω κανέναν λόγο να µην τον/την πιστεύω, αφού και σε µένα έχουν συµβεί τα ίδια θαύµατα που έζησε η Μελίνα, η οποία, επαναλαµβάνω, για την ώρα δεν ξέρει ότι θα της συµβούν στον δρόµο... Ούτε συνειδητοποιεί ότι είναι τυχερή που βιώνει την απώλεια του Ανδρέα – όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αυτό. Για να ζήσουµε σωστά, θα πρέπει πρώτα να ζήσουµε και την απώλεια κάποιου αγαπηµένου µας. Δύο άνθρωποι που θα γίνουν ένα, µέχρι ο θάνατος να τους χωρίσει. Όχι µια ρηχή, εξιδανικευµένη ιστορία αγάπης, αλλά µια διαδροµή µισού αιώνα, δοσµένη µε ειλικρίνεια και παρατηρητικότητα, µε θυµό και λατρεία, µε κυνισµό αλλά κι εφηβική αθωότητα. Όχι µια ζωή σαν µυθιστόρηµα, αλλά ένα µυθιστόρηµα που αποστάζει τη ζωή.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 07/10/2016
18) ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ-ΝΤΟΝ ΓΟΥΙΝΣΛΟΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
2004. Μια αιματοβαμμένη βεντέτα εξελίσσεται στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού. Ο Αρτ Κέλερ, πράκτορας της Δίωξης επί τριάντα χρόνια, δεν έχει κλείσει τους λογαριασμούς του με τον Αδάν Μπαρέρα, τον αρχηγό του ισχυρότερου καρτέλ ναρκωτικών στον κόσμο. Ο τελευταίος βγαίνει από τη φυλακή με σκοπό να ανασυγκροτήσει την αυτοκρατορία που διέλυσε ο εχθρός του. Ο Κέλερ, αποφασισμένος να συγκρουστεί με αυτόν που του κατέστρεψε τη ζωή, ξεκινά έναν δεκαετή αγώνα για να συντρίψει τον αδίστακτο ναρκέμπορο. Η εμμονή με τη δικαιοσύνη –ή μήπως την εκδίκηση;– αποτελεί μέρος ενός ακήρυχτου και ανελέητου πολέμου αδιανόητης έντασης και αγριότητας, που εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Μεξικού, φθάνοντας μέχρι την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη. Το Καρτέλ είναι ένα συνταρακτικό μυθιστόρημα για τη σκιώδη πολιτική και τις βίαιες προεκτάσεις της. Μια ιστορία για την εξουσία και τη διαφθορά αλλά και την προσωπική μάχη ενός ανθρώπου να αντιπαλέψει με τον Διάβολο χωρίς να ξεπουλήσει την ψυχή του. Ο Ντον Γουίνσλοου ανήκει σε μια σπάνια κατηγορία συγγραφέων, με καθηλωτική πένα και σκληρή ευαισθησία. Αυτή η μεξικάνικη σάγκα του, με τον καταιγιστικό της ρυθμό και τις διαρκείς ανατροπές, προκαλεί εφιάλτες και συγχρόνως αφυπνίζει τον αναγνώστη.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 07/10/2016
19) Η ΦΑΡΜΑ-ΤΟΜ ΡΟΜΠ ΣΜΙΘ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
«Αν αρνηθείς να με πιστέψεις, θα πάψω να σε θεωρώ γιο μου…» Μέχρι τώρα ο Ντάνιελ πίστευε ότι μετά τη συνταξιοδότησή τους οι γονείς του αποσύρθηκαν σε μια απομακρυσμένη φάρμα στη Σουηδία, τη χώρα καταγωγής της μητέρας του, για να απολαύσουν μια ήσυχη ζωή. Ένα τηλεφώνημα, όμως, έρχεται να ανατρέψει τα πάντα.
«Η μητέρα σου… δεν είναι καλά» του λέει ο πατέρας του. «Φαντάζεται διάφορα απαίσια, τρομερά πράγματα».
Λίγο πριν ο Ντάνιελ επιβιβαστεί στην πτήση για τη Σουηδία, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα του: «Ό,τι σου έχει πει αυτός ο άνθρωπος είναι ψέμα. Δεν είμαι τρελή… Πρέπει να πάω στην αστυνομία… Συνάντησέ με στο Χίθροου».
Απ’ τη μια στιγμή στην άλλη ο Ντάνιελ βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στους γονείς του – ποιον απ’ τους δύο να πιστέψει, ποιον να εμπιστευτεί; Άθελά του γίνεται εξομολογητής και κριτής της μητέρας του. Ακροατής ενός φρικτού εγκλήματος, μιας συνωμοσίας στην οποία εμπλέκεται ο ίδιος του ο πατέρας, ο Ντάνιελ πρέπει να εξετάσει τα στοιχεία και να αποφασίσει: Ποιος λέει την αλήθεια;

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 08/10/2016
20) ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ-ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Αυτό το βιβλίο είναι µια περιδιάβαση στο Παρίσι και στην Αθήνα· µια διαδροµή, γεµάτη παρακάµψεις, στα ευµετάβλητα τοπία των εσώτερων πόλεων· στη σιωπή των προαστίων· στις ακτές. Η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Ντητρόιτ βρίσκονται εδώ σε δεύτερο πλάνο, µολονότι έζησα µεγάλο µέρος της ζωής µου στις αµερικανικές πόλεις και στον ενδιάµεσο χώρο, στους αυτοκινητοδρόµους και στα µοτέλ. Στα Αστραφτερά πεδία ο προορισµός λείπει· στη διαδροµή γίνεται λόγος για τη λογοτεχνία, για τη νιότη, την πολιτική, την ιστορία, τη διεθνή στρατηγική, τον έρωτα, την ποίηση, το ροκ εντ ρολ, τον θάνατο και την αυτοκτονία - γίνεται συχνά λόγος για τον θάνατο και την αυτοκτονία· πολύ συχνά. Δεν ξέρω γιατί - δεν σκοπεύω να αυτοκτονήσω προς το παρόν· τις περισσότερες µέρες, µάλιστα, είµαι εκστατικά ευτυχισµένη.
Παρ’ όλα αυτά, έγραψα τα Αστραφτερά πεδία για τους νεκρούς - όχι ότι έχει κάποια σηµασία γι’ αυτούς. Έχει για µένα· ώσπου να εκδοθεί το βιβλίο θα έχουν, σίγουρα, προστεθεί κι άλλοι θάνατοι, κι άλλες απώλειες. Τα Αστραφτερά πεδία είναι το είδος του βιβλίου που µπορεί να συνεχιστεί µέχρι το άπειρο ή µέχρι τον θάνατο του συγγραφέα: περιλαµβάνει σκέψεις, ιστορίες, αποσπάσµατα µυθοπλασίας, αναµνήσεις από το παρελθόν και, κατά κάποιον τρόπο, αναµνήσεις από το µέλλον.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 10/10/2016
21) ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ-JEFFREY ARCHER-ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το έκτο μέρος των «Χρονικών των Κλίφτον» ξεκινάει με ένα σημείωμα αυτοκτονίας, το οποίο έχει δραματικές επιπτώσεις για τον Χάρι και την Έμμα Κλίφτον, τον Τζάιλς Μπάρινγκτον και τη λαίδη Βιρτζίνια.
Ο Τζάιλς πρέπει ν’ αποφασίσει αν θα έπρεπε ν’ αποσυρθεί από την πολιτική και να προσπαθήσει να σώσει την Κάριν, τη γυναίκα που αγαπάει, από την Ανατολική Γερμανία. Είναι, όμως, πραγματικά ερωτευμένη μαζί του η Κάριν ή μήπως είναι κατάσκοπος;
Η λαίδη Βιρτζίνια κινδυνεύει με χρεοκοπία και δε βλέπει λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι που γνωρίζει τον αμερικανό πολυεκατομμυριούχο Σάιρους Γκραντ.
Ο Σεμπάστιαν Κλίφτον είναι τώρα διευθυντής στην Τράπεζα Φάρδινγκς. Αφοσιωμένος ολοκληρωτικά στη δουλειά του, δεν έχει χρόνο για προσωπική ζωή, μέχρι που γνωρίζει και ερωτεύεται την όμορφη Ινδή Πρίγια. Μόνο που οι γονείς της Πρίγια έχουν ήδη κανονίσει τον γάμο της κόρης τους με κάποιον άλλο. Και την ίδια στιγμή ο Έιντριαν Σλόουν και ο Ντέσμοντ Μέλορ συνωμοτούν για να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τη Φάρδινγκς…
Ο Χάρι Κλίφτον αγωνίζεται για την απελευθέρωση του Ανατόλι Μπαμπάκοφ από γκουλάγκ της Σιβηρίας. Και τότε συμβαίνει κάτι που κανείς τους δεν μπορούσε να το έχει φανταστεί…

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 14/10/2016
22)Η ΝΥΦΗ ΤΗΣ ΚΕΫΛΑΝΗΣ-DINAH JEFFERIES-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Πόσα μυστικά χωράει ένας έρωτας;
Η Γκουέντολιν Χούπερ φτάνει νιόπαντρη στην Κεϋλάνη του 1920, γεμάτη όνειρα για μια παραμυθένια ζωή με τον σύζυγό της, ιδιοκτήτη μιας φυτείας τσαγιού. Η νέα της πατρίδα την κατακτά με την ομορφιά της, αλλά ο Λόρενς δεν θυμίζει καθόλου τον άντρα που ερωτεύτηκε στην Αγγλία: είναι απόμακρος, κλεισμένος στον εαυτό του, και λείπει συνεχώς για δουλειές, αφήνοντας τη νεαρή γυναίκα του μόνη της.
Όταν η Γκουέν ανακαλύπτει ένα κιτρινισμένο νυφικό πέπλο σ’ ένα μπαούλο κι έναν μικρό τάφο κρυμμένο στην πυκνή βλάστηση, συνειδητοποιεί ότι ο άντρας της έχει μυστικά για τα οποία εκείνη δεν γνωρίζει τίποτε… Έπειτα η Γκουέν μένει έγκυος, κι όλα δείχνουν ν’ αλλάζουν προς το καλύτερο.
Ωστόσο, πάνω στη γέννα, ένα παιχνίδι της μοίρας την αναγκάζει να πάρει μια σκληρή απόφαση: να διαλέξει ανάμεσα στο μητρικό ένστικτο και την αγάπη για τον άντρα της. Και πρέπει να κρατήσει την απόφασή της μυστική από εκείνον, με κάθε τίμημα.
Άραγε, αν ποτέ αποκαλυφθεί η αλήθεια, θα μπορέσει ο Λόρενς να συγχωρέσει την επιλογή της;
Μια συναρπαστική ιστορία έρωτα, προδοσίας και μυστικών σε μια χώρα εξωτικών χρωμάτων και μεθυστικών αρωμάτων για το βάρος της ενοχής και τη λυτρωτική δύναμη της αγάπης .
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 10/10/2016

23) ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ-ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Κύπρος 1950. Ψηλά στο όρος Πενταδάκτυλος βρίσκεται ένα απομονωμένο ελληνοτουρκικό χωριό, ο Ουρανός. Εκεί μεγαλώνει η Γαλήνη, η οποία έχει πάθος με τη ζωγραφική και τα τριαντάφυλλα που καλλιεργεί στον κήπο της. Γι’ αυτό την αποκαλούν «Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα».
Στην εφηβεία της, ο έρωτας θα χτυπήσει την πόρτα της σαν θα συναντήσει τα όμορφα μάτια του νεαρού Ορέστη, που ονειρεύεται να σπουδάσει γιατρός. Παρέα τους είναι κι ένας καλόκαρδος Τούρκος, ο τρελός του χωριού, ο Μεμέτης, που τρέφει τρυφερά αλλά κρυφά συναισθήματα για τη Γαλήνη.
Όμως στον ήσυχο Ουρανό υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά που θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται, όταν το 1955 θα ξεκινήσει ο απελευθερωτικός αγώνας κατά των Άγγλων. Λίγο μετά η διχόνοια θα κάνει την εμφάνισή της, ενώ το 1974 η Τουρκία θα εισβάλει στην Κύπρο και το μικρό χωριό θα βιώσει τον όλεθρο. Οι μάσκες θα πέσουν και η παρέα των τριών φίλων θα διαλυθεί.
Αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα οριστικά. Γιατί την κρίσιμη ώρα η αγάπη και η φιλία θα δώσουν τη δική τους μάχη μέσα στη φωτιά του πολέμου απέναντι στην καταστροφή που πλησιάζει ασταμάτητη.
Μια δυνατή ερωτική ιστορία λουσμένη στον ήλιο του νησιού της Αφροδίτης και σμιλεμένη στον όλεθρο της τουρκικής εισβολής. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 20/10/2016
24) Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ-ΕΛΣΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Κι όμως! Η ζωή ενός ορκισμένου εργένη, χωρίς δεσμεύσεις κι υποχρεώσεις, μπορεί να μεταμορφωθεί ριζικά μέσα σε λίγες στιγμές. Μια τόσο μεγάλη κι απρόσμενη ανατροπή βίωσε αναπάντεχα και ο Μάνθος. Απέκτησε ξαφνικά παιδιά, οικογένεια, σύντροφο, καλούπια και κώδικες στην καθημερινότητά του και υποχρεώθηκε ν’ αλλάξει ρότα και προτεραιότητες στην πολυτάραχη διαδρομή του. Επιπλέον, έρωτες και φαντάσματα από το παρελθόν επέστρεφαν για ν’ αναμετρηθούν μαζί του…
Ο Μάνθος δεν είχε άλλη επιλογή. Έπρεπε να ακολουθήσει τους δικούς του νόμους, που διαφέντευαν την καρδιά του, προκειμένου να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, ως γιος, φίλος, εραστής και σύντροφος, μα πάνω απ’ όλα ως στοργικός και αφοσιωμένος πατέρας. Όποιο κι αν ήταν το τίμημα…

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 20/10/2016
25) ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ. ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΡΙΖΩΣΕ Η ΑΓΑΠΗ-ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
1902. Η Βασιλική γεννιέται στο πατρικό της σπίτι στην Άρτα. Κι εκεί ξεκινάει η αφήγηση του οδοιπορικού της, με φόντο τη μετάβαση από την τουρκική κυριαρχία στην ανεξαρτησία και την άνθηση του τόπου. Η ακμή, ο πόλεμος, η Κατοχή, η Απελευθέρωση, μια ολόκληρη ζωή καθορισμένη από τη μοίρα και τα παιχνίδια της, από τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, αλλά και από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο διάβα του χρόνου• η ωραία Ελένη και ο Χαρίλαος, που άργησε να έρθει, η Παρέσα η Σμυρνιά και η Αργυρώ η κοκέτα, τα αγόρια της και η μικρή της Θεοδώρα µε το λάθος όνομα, ο Βασιλάκης, το παραπαίδι, και τόσοι άλλοι που δένουν τη ζωή τους με τη δική της.
Και όλα αυτά µε τον θρύλο της Αγίας Θεοδώρας να συντροφεύει και να παρηγορεί τη Βασιλική, και τη σκιά του αγαπημένου της δέντρου κουμκουάτ να συνδέεται άρρηκτα µε τις μνήμες της και να γίνεται ο πιο κρυφός εξομολογητής της.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 20/10/2016
26) ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-THOMAS ENGSTROM-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Μαρακές, Ιούλιος 2011. Τρεις αμερικανοί πολίτες δολοφονούνται σε ένα κουρείο. Το άγριο αυτό έγκλημα αποσιωπάται. Ωστόσο μια βδομάδα αργότερα μια γυναίκα τηλεφωνεί στην αμερικάνικη πρεσβεία στο Βερολίνο και ισχυρίζεται πως διαθέτει σχετικές πληροφορίες.
Ο επικεφαλής της CIA στο Βερολίνο αντιλαμβάνεται πως έχει στα χέρια του μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Επικοινωνεί με τον Λούντβιχ Λιχτ, έναν πρώην πράκτορα, και του αναθέτει να ανακρίνει τη γυναίκα. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και οι διαστάσεις που παίρνουν τα πράγματα πολύ μεγαλύτερες από τις αρχικά προβλεπόμενες: πρέπει να κυνηγήσουν έναν από τους ορκισμένους εχθρούς των ΗΠΑ.
Πώς όμως μπορεί να ανταποκριθεί σε μια αποστολή τόσο υψηλών απαιτήσεων ο σχεδόν αλκοολικός και χρεωμένος μέχρι τα μπούνια Λούντβιχ Λιχτ, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει οικονομικά πάρε δώσε με την τοπική μολδαβική μαφία; Με φόντο το Βερολίνο ο μοναχικός αντιήρωας του Engstrom θα κληθεί να μετρήσει τους εχθρούς και τους φίλους του και να αναζητήσει ανάμεσά τους αυτούς που μπορούν να προστατέψουν την ελευθερία της Δύσης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 17/10/2016
27) ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΛΕΞΕΙΣ-ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΗΝΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Αθήνα 2016. Η Ροζαλία, μια ογδοντάχρονη γυναίκα, ζει μόνη σε μια παλιά μονοκατοικία στην Αθήνα. Ένα πρωί ανακαλύπτει στη ράχη της βιβλιοθήκης της ένα ξεφτισμένο ημερολόγιο. Από τον γραφικό χαρακτήρα αντιλαμβάνεται πως είναι δικό της, όμως αδυνατεί να θυμηθεί την ύπαρξή του. Καθώς το ξεφυλλίζει, εκπλήσσεται δυσάρεστα. Οι σκισμένες σελίδες, οι μουτζούρες και οι βίαια κομμένες φωτογραφίες δεν αρμόζουν στον ευγενικό της χαρακτήρα.
Σε κάποια σελίδα συναντάει μια ζωγραφιά που της κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον από τον περίεργο τρόπο που είναι κομμένη. Πασχίζει να βρει απάντηση, όμως παράλληλα νιώθει πως αυτή η λήθη την προστατεύει από κάτι σκοτεινό και απειλητικό.
Το βράδυ, καθώς πηγαίνει να κοιμηθεί κρατώντας το ημερολόγιο, ένα χαρτάκι θα γλιστρήσει από μέσα, όμως εκείνη δεν θα το δει. Είναι το κομμάτι που έλειπε από τη ζωγραφιά που τόσο την είχε προβληματίσει.
Το σκουριασμένο γρανάζι της μνήμης θα αρχίσει πάλι να γυρνάει και να φέρνει στο φως συγκλονιστικά γεγονότα, ανατρεπτικές αλήθειες, έρωτα, προδοσία, παιχνίδια της μοίρας και του μυαλού, που συντάραξαν τη ζωή της.
Ένα σκισμένο ημερολόγιο, μια παλιά ζωγραφιά και οι χτύποι ενός ρολογιού θα ενώσουν και τα τελευταία κομμάτια της ιστορίας της και με τον τρόπο τους θα αποκαλύψουν Όσα δεν έγιναν λέξεις.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 26/10/2016

4 σχόλια:

  1. Ποσο σας ευχαριστώ για την ενημέρωση !! Μεχρι τώρα έψαχνα μόνη ... Έτσι τα έχω όλα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε που μας παρακολουθείτε! Θα υπάρχει μόνιμη μηνιαία στήλη με τις νέες κυκλοφορίες!

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Πολύ καλό μπλογκ. Ευχαριστώ που βάλατε το βιβλίο μου ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία, καλοτάξιδο να είναι το νέο σας βιβλίο κύριε Κονδύλη! Σας ευχαριστούμε!

      Διαγραφή