Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016-ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αν και ανεβάσαμε ήδη κάποιες από τις νέες κυκλοφορίες του μήνα,(μπορείτε να τις δείτε εδώ) εντοπίσαμε κι άλλες που μας φαίνονται εξαιρετικές και σας τις παρουσιάζουμε:

1) ΚΟΡΟΙΔΑ… ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΣΚΑΣΑ-ΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Ξέρεις πώς είναι να κυλάει η ζωή ερήμην σου; Κι όταν είσαι συγγραφέας, ξέρεις πώς είναι  να βλέπεις τις λέξεις, τις ιδέες, τα ευρήματά σου να  βυθίζονται στο κενό κι η έμπνευση σου η σκορδόπιστη να την κάνει μ’ ελαφρά πηδηματάκια;
Κάπως έτσι βάλτωσε η συγγραφέας Ιωάννα Μαργέτη. Ώσπου έλαβε την πρώτη ανώνυμη επιστολή. Ακολούθησαν κι άλλες. Μια ιστορία σε συνέχειες. «Θα τη γράψεις» την πρόσταξε ο άγνωστος. Τρόμαξε. Ήταν κι εκείνο το πασπαρτού που της έβαζε βίαια στα χέρια. Κείνο που θα ξεκλείδωνε εντός της κρυμμένα μυστικά, ανασφάλειες και φόβους.
«Μια ψυχή που έμαθε να ζει μες στο κελί, μπορεί ν’ αναπνέει ακόμη κι έξω απ’ το κελί της;»
Υποκύπτει. Καταπιάνεται με τη συγγραφή αλλά και την αναζήτηση του άγνωστου αποστολέα.  Ταυτίζεται με το ίδιο της το κείμενο. Βυθίζεται και συνθλίβεται. Αιμορραγεί κι εξαγνίζεται. Η λύτρωση που προσδοκά είναι να καρφώσει στην πόρτα της ζωής της εκείνο το σημείωμα που η ίδια επινόησε για τον ήρωά της.
«Κορόιδα, σας την έσκασα, είμαι ελεύθερη πια!»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 1/11/2016

2) ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ ΔΕΝ ΚΗΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΣ-ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΛΑΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Βράδυ Δευτέρας. Ο ένας απέναντι στον άλλον, παγωμένες εκφράσεις, τη στιγμή που η κρύα κάννη ενός όπλου ανάμεσά τους προκαλεί αμφιβολίες αν η Τρίτη θα ξημερώσει και για τους δύο.
Κάποτε, τα λιγοστά βράδια που έμεναν μαζί ξημέρωναν αλλιώς. Τα κορμιά τους μπλέκονταν μεταξύ τους και οι καυτές ανάσες τους μύρωναν τον έρωτά τους. Δεν υπήρχε καμιά θέση για πόνο και αμφιβολία. Η αγκαλιά τους ήταν ο πιο ασφαλής τόπος του κόσμου.
Εκείνη μια γυναίκα παντρεμένη, με δύο παιδιά, λίγο πριν τα πενήντα της χρόνια. Ένας γάμος χωρίς το χάδι του έρωτα πια, παρά μόνο με συμβιβασμούς και τεράστια οικονομικά προβλήματα, που την είχαν οδηγήσει στο όριο της φτώχειας.
Εκείνος μόλις είκοσι πέντε, άνεργος, αναγκασμένος να ζει με τη μικρή –παράξενη– αδελφή του και έναν πατέρα που γνωρίζει καλά πώς να τους δυναστεύει, μέσω της οικονομικής του κυριαρχίας.
Ένας ύμνος στην παράφορη καρμική αγάπη, στην αγάπη που αγγίζει το όριο της παράνοιας, στην αγάπη που φτάνει ένα βήμα πριν τον θάνατο.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 4/11/2016

3) ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ ΞΑΝΑ-ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Ξέρεις τι θα ’θελα, Ρουμπίνα; Να κάνω όνειρα ξανά.
Όχι τίποτα μεγάλα κι εντυπωσιακά.
Από κείνα τ’ άλλα έστω, τα όνειρα «δεύτερης ευκαιρίας».
Αυτά που δεν σε απογειώνουν, όμως σε συντηρούν.
Να τι θα ήθελα, αν γινόταν. Να ονειρευτώ ξανά!
ΚΕΡΚΥΡΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1943. Ανήμερα της εορτής του Σταυρού το νησί σημαδεύεται με φωτιά, καταστροφές και απώλειες. Δύο νέοι, άγνωστοι μεταξύ τους μέχρι χθες, τρέχουν να σωθούν από τα γερμανικά βομβαρδιστικά. H μοίρα, όμως, θα τους ενώσει μονάχα για λίγο και μπροστά στη γερμανική κατοχή, τα όνειρά τους θα πάρουν μια απρόβλεπτη τροπή. Δίπλα τους άνθρωποι που τους αγάπησαν και τους μίσησαν πολύ σε ένα περίεργο γαϊτανάκι ανατροπών.
Άραγε είναι εφικτή μια δεύτερη ευκαιρία ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν χαμένα, ακόμα κι όταν το κακό παραμονεύει ενώ ο έρωτας μοιράζει τις υποσχέσεις του;
Μια ιστορία γεμάτη όνειρα, προσδοκίες και την ελπίδα πως τελικά όλα είναι πιθανά στη ζωή. Γιατί τα όνειρα δεν είναι για να τα φυλακίζεις ούτε για να τα δαμάζεις, μα για να τ’ αφήνεις λεύτερα να πετάνε από καρδιά σε καρδιά.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 9/11/2016

4) Η ΤΖΑΖ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ-RAY CELESTIN-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Στις 12:15 το βράδυ της επόμενης Τρίτης, σκοπεύω να περάσω πάνω από τη Νέα Ορλεάνη. Όντας απέραντα σπλαχνικός, θα κάνω σε εσάς τους ανθρώπους μία μικρή πρόταση:
Έχω μεγάλη αδυναμία στη μουσική τζαζ.
Ορκίζομαι σε όλους τους διαβόλους του Κάτω Κόσμου πως θα χαρίσω τη ζωή σε όλους εκείνους, στα σπίτια των οποίων θα ξεφαντώνει μία ορχήστρα τζαζ την ώρα που μόλις ανέφερα.
Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ορισμένοι από εσάς, που δεν θα ακούνε τζαζ το βράδυ της Τρίτης, θα νιώσουν πάνω τους βαρύ τον πέλεκυ.
Εμπνευσμένο από μία αληθινή ιστορία, το βιβλίο Η τζαζ του δολοφόνου, με φόντο μία μαγευτική Νέα Ορλεάνη που πλημμυρίζει από τζαζ και γίνεται έρμαιο στα χέρια των συμμοριών, είναι ένα φιλόδοξο, συναρπαστικό μυθιστόρημα αγωνίας.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 9/11/2016


5) ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ-CHEVY STEVENS-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Η Chevy Stevens επιστρέφει με το πιο δυνατό και συγκινητικό της βιβλίο-μια ιστορία επιβίωσης και εκδίκησης.
Η ζωή δεν ήταν ποτέ εύκολη για τις τρεις αδερφές Κάμπελ. Η Τζες, η Κόρτνεϊ και η Ντάνι ζουν σε ένα απομονωμένο ράντσο στον δυτικό Καναδά, όπου δουλεύουν σκληρά και προσπαθούν να αποφύγουν τις γροθιές του πατέρα τους. Μια νύχτα τα πράγματα ξεφεύγουν έπειτα από έναν καβγά, έτσι οι αδερφές είναι αναγκασμένες να το σκάσουν, για να καταλήξουν όμως σε έναν ακόμα χειρότερο εφιάλτη, όταν το φορτηγάκι τους ακινητοποιείται λόγω βλάβης σε μια μικρή πόλη. Ύστερα από μια τυχαία συνάντηση με τα λάθος πρόσωπα εμπλέκονται σε μια τρομακτική, απελπιστική κατάσταση.
Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα προσπαθούν ακόμα να ξεχάσουν όσα είχαν συμβεί εκείνο το καλοκαίρι, όταν χάνονται τα ίχνη της μιας αδερφής, έτσι, θέλοντας και μη, οι δύο αδερφές επιστρέφουν στα παλιά γνώριμα μέρη και, αναπόφευκτα, αναμοχλεύουν το παρελθόν τους.
Αυτή τη φορά δεν υπάρχει οδός διαφυγής.
Το Πουθενά να κρυφτείς είναι ένα αστυνομικό θρίλερ αλλά ταυτόχρονα και μια βαθιά εξερεύνηση των αδελφικών δεσμών.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 9/11/2016

6) ΤΟΜΕΑΣ ΔΩΔΕΚΑ-WILLIAM RYAN-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Μόσχα, 1937. Ο αστυνόμος Κόρολεφ φιλοξενεί τον μικρό του γιο, τον Γιούρι, που είχε να τον δει καιρό, και περνάει μαζί του ευχάριστες στιγμές. Ξαφνικά ένας διάσημος επιστήμονας βρίσκεται νεκρός, με μια σφαίρα στο κεφάλι, σε απόσταση αναπνοής από το Κρεμλίνο. Ο Κόρολεφ αναλαμβάνει να βρει το δολοφόνο.
Όσο η έρευνα προχωρεί, έρχεται στο φως ότι το θύμα, ένας άνθρωπος που, απ' ό,τι φαίνεται, δεν θα σταματούσε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του, είναι αναμεμειγμένο σε μια έρευνα που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας στη Σοβιετική Ένωση. Όταν ακόμα ένας επιστήμονας βρίσκεται άγρια δολοφονημένος και τα στοιχεία από τα ύποπτα πειράματα του καθηγητή εξαφανίζονται εσπευσμένα, ο Κόρολεφ αρχίζει να συνειδητοποιεί πως, εκτός του ότι έχει μια πολύ δύσκολη υπόθεση να εξιχνιάσει, έχει εμπλακεί και σε έναν επικίνδυνο πόλεμο ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενες φατρίες της ΝιΚαΒεΝτέ, της Κρατικής Ασφάλειας της ΕΣΣΔ. Και τότε εξαφανίζεται μυστηριωδώς και ο γιος του ο Γιούρι...
Μια αδυσώπητη μάχη με το χρόνο, με φόντο μια πόλη που ζει κάτω από τον μεγάλο τρόμο του Στάλιν και είναι γεμάτη
σπιούνους, κατασκόπους, παιδιά του δρόμου και κλέφτες.
Ο Τομέας Δώδεκα αναδεικνύει τον Γουίλιαμ Ράιαν ως έναν από τους πιο επιβλητικούς συγγραφείς αστυνομικών
μυθιστορημάτων της εποχής μας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 9/11/2016

7) ΤΣΑΡΙΝΑ ΣΟΦΙΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Η Ζωή-Σοφία Παλαιολογίνα, η όμορφη και εύχαρις, η τολμηρή πριγκίπισσα του Βυζαντίου και κληρονόμος όλων των αυτο-κρατορικών τίτλων της Νέας Ρώμης, της ήδη κατακτημένης Κωνσταντινούπολης, της άλλοτε ένδοξης Βασιλεύουσας, θα καταφέρει  με την ευφυία και την ετοιμότητά της να γλυτώσει από τις άθλιες μηχανοραφίες του Βατικανού. Λατρευτή σύζυγος του τσάρου Ιβάν Γ´ του Μέγα,  θα δημιουργήσει στο πλευρό του το μεγαλείο της Τρίτης Ρώμης, της μεγάλης Ρωσικής Αυτοκρατορίας.
Είναι η πρώτη τσαρίνα της Ιστορίας, γυναίκα με πολιτικό ένστικτο, καλλιεργημένη και διπλωματική. Θα γίνει η ορκισμένη αντίπαλος των Τουρκομογγόλων Τατάρων που μέχρι τις ημέρες της  καταδυνάστευαν τα εδάφη της Ρωσίας, αποδεκατίζοντας βάρβαρα τον πληθυσμό της.
Είναι η πανίσχυρη γιαγιά του Ιβάν του Τρομερού, η γυναίκα που αναμόρφωσε τη Ρωσία και της έδωσε τις βυζαντινές ρίζες της, το γόητρο που θα την οδηγήσει σε ένα λαμπρό μέλλον...
Ένα περιπετειώδες ιστορικό μυθιστόρημα, ένα δυνατό ιστορικό θρίλερ που αφήνει τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα, από τον συγγραφέα που ζωντανεύει  υποδειγματικά την Ιστορία.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 17/11/2016

8) ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙ-JENNIFER DONNELLY-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ(ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Ανατολικό Λονδίνο, 1888: ένα μέρος όπου ληστές, μπράβοι, πόρνες και άνθρωποι της καθημερινότητας ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή, ενώ τις νύχτες τριγυρίζει ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Εκεί, δίπλα στα νερά του Τάμεση, μια έξυπνη και θαρραλέα κοπέλα τολμάει να κάνει όνειρα για μια ζωή μακριά από τις σαθρές αποβάθρες, τα βρομερά σοκάκια και τη θλίψη της φτωχογειτονιάς.
Παρά τις ατελείωτες ώρες που εργάζεται σε ένα συσκευαστήριο τσαγιού, η Φιόνα Φίνεγκαν ξέρει ότι η ζωή της είναι καλύτερη από πολλών άλλων. Επιπλέον, έχει και τον Τζο. Η Φιόνα κι ο Τζο είναι ερωτευμένοι από παιδιά και ονειρεύονται ότι κάποια μέρα θα ανοίξουν το δικό τους μαγαζί.
Όμως το ανατολικό Λονδίνο είναι ένα επικίνδυνο μέρος για μια κοπέλα μόνη – κι ο Αντεροβγάλτης δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος που ρίχνει τη βαριά σκιά του πάνω του. Η Φιόνα πρέπει να δραπετεύσει από εκεί με κάθε τρόπο, να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή και να ξεχάσει τον Τζο. Πώς όμως θα τα καταφέρει, αφού ο Τζο είναι ο μοναδικός άντρας που αγάπησε;
Το πρώτο βιβλίο της θρυλικής τριλογίας Τριανταφυλλάκι της Jennifer Donnelly θα σας συναρπάσει.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 23/11/2016

9) Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ-JOHN VERDON-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Θα μπορούσε ένας εφιάλτης να χρησιμοποιηθεί ως φονικό όπλο;
Αυτό είναι το παράξενο ερώτημα που αντιμετωπίζει ο Ντέιβ Γκάρνεϊ στο νέο best seller του John Verdon. Ο κορυφαίος ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καλείται να λύσει έναν ακατανόητο γρίφο: τέσσερα άτομα που ζουν σε διαφορετικά μέρη της χώρας, χωρίς φαινομενικά να τους συνδέει τίποτα μεταξύ τους, βλέπουν το ίδιο όνειρο – έναν τρομακτικό εφιάλτη με ένα ματωμένο στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου. Και οι τέσσερις βρίσκονται με κομμένες τις φλέβες –κάτι που δείχνει πως έχουν αυτοκτονήσει– και το όπλο που έχουν χρησιμοποιήσει όλοι τους είναι ένα στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου.
Οι υποψίες της αστυνομίας εστιάζουν αμέσως στον Ρίτσαρντ Χάμοντ, έναν αμφιλεγόμενο ψυχολόγο που κάνει συνεδρίες υπνοθεραπείας στο Σαλέ Γουλφ Λέικ, ένα παμπάλαιο, τρομακτικό πανδοχείο στα βουνά Αντιρόντακ – το μέρος όπου τα τέσσερα θύματα είχαν επισκεφθεί τον Χάμοντ λίγο πριν πεθάνουν.
Προβληματισμένος από τα παράξενα κενά της επίσημης εξήγησης, ο Γκάρνεϊ αποφασίζει να κάνει τη δική του έρευνα – κάτι που τον βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο ενός ψυχρού δολοφόνου και της τοπικής αστυνομίας, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών. Οι εχθροί του Γκάρνεϊ, ανελέητοι σαν τη χιονοθύελλα που τον έχει αποκλείσει στο ανατριχιαστικό περιβάλλον της Λίμνης των Λύκων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον κρατήσουν μακριά από την αλήθεια, φτάνοντας στο σημείο να βυθίσουν στην παράνοια την αγαπημένη του γυναίκα, τη Μάντλιν.
Με τα ψυχικά του αποθέματα εξαντλημένα, ο Γκάρνεϊ είναι τώρα αναγκασμένος να ριχτεί σε μια θανάσιμη μάχη ενάντια στον πιο τρομακτικό αντίπαλο που έχει ποτέ αντιμετωπίσει.
Η Λίμνη των Λύκων είναι το νέο συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας του Verdon που οι New York Times έχουν χαρακτηρίσει αριστοτέχνη, και εξιστορεί τις περιπέτειες του Ντέιβ Γκάρνεϊ που οι κριτικοί έχουν παρομοιάσει με τον Σέρλοκ Χολμς.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 23/11/2016

10) ΤΟ ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ-NICCI FRENCH-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Πριν από δεκατρία χρόνια, η δεκαοκτάχρονη τότε Χάνα Ντόχερτι συνελήφθη για την άγρια δολοφονία της οικογένειάς της. Η αστυνομία θεώρησε από την πρώτη στιγμή την υπόθεση ξεκάθαρη και η Χάνα εγκλείστηκε έκτοτε σε ένα ψυχιατρείο υψίστης ασφαλείας.
Όταν ζητήθηκε από την ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν να συναντήσει τη Χάνα και να δώσει τη δική της εκτίμηση για την περίπτωσή της, εκείνη βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τρομακτική πραγματικότητα. Η Χάνα είναι τώρα πια μια τραγική μορφή, πρόωρα γερασμένη. Και η Φρίντα στοιχειώνεται από την υποψία πως η Χάνα είναι κι αυτή θύμα, όπως ακριβώς η υπόλοιπη οικογένειά της – πως κάτι δεν πήγε καλά στην αστυνομική έρευνα πριν από τόσα χρόνια.
Μην μπορώντας να αποσπάσει τη σκέψη της από την υπόθεση της Χάνα, η Φρίντα πιστεύει πως κάποιος κρύβει καλά την αλήθεια. Κάποιος ο οποίος είναι ικανός να φτάσει ως τα άκρα προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του...
Το Ρέκβιεμ του Σαββάτου είναι το έκτο, καθηλωτικό και εθιστικό μυθιστόρημα της σειράς με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν ενώ η υπογραφή Nicci French αποτελεί πια εγγύηση.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 23/11/2016

11) ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΒΡΟΜΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ-C.L.PARKER-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΣΤΟΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ!
Όταν ένα ζήτημα ζωής και θανάτου απειλεί να διαλύσει την οικογένειά της, η Ντιλέιν Τάλμποτ κάνει την υπέρτατη θυσία: βγάζει το κορμί της σε πλειστηριασμό σ ένα πριβέ κλαμπ του Σικάγου για "εκλεπτυσμένα" γούστα.
Θα την αποκτήσει ο μεγιστάνας Νόα Κρόφορντ και θα την οδηγήσει σε έναν δρόμο αφύπνισης των επιθυμιών και των αισθήσεων -και ασύγκριτης ηδονής, που ποτέ δεν είχε φανταστεί πως θα μπορούσε να νιώσει. Ο Νόα δεν γνωρίζει για ποιον λόγο η Ντιλέιν πούλησε το κορμί της για δύο εκατομμύρια δολάρια. Αυτό που ξέρει είναι ότι πέτυχε την τέλεια συμφωνία: η καλλονή με τη μηδαμινή ερωτική πείρα θα μάθει να ικανοποιεί όλες τις ερωτικές ανάγκες του, χωρίς ποτέ ν απειλήσει την καρδιά του.
Από την αρχή όμως τα πράγματα ανάμεσά τους παίρνουν φωτιά. Συγκρούονται και καβγαδίζουν μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά δεν αντέχουν ούτε στιγμή να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο. Και στον έρωτα είναι ασυγκράτητοι. Ανελέητοι.
Σύντομα, αυτή η σχέση που ξεκίνησε με ένα ψυχρό επαγγελματικό συμβόλαιο παίρνει μια αναπάντεχη τροπή. Αρχίζει να γίνεται κάτι που κανένας από τους δύο δεν είχε προβλέψει -ούτε και ήθελε: αληθινός έρωτας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 24/11/2016

12) ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΣΑ, ΤΖΑΝΟΥΜ!-ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΕΥΤΟΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
“Όλα καλά, χρυσά και άγια, είναι καμωμένα σ’ αυτήν την Πόλη, αλλά όταν πέφτει εκείνη η παρατεταμένη υγρασία, το ισλακλίκ όπως το λένε εδώ οι ντόπιοι, με πονάνε όλα μου τα κόκκαλα, με πηρονιάζει μέχρι την καρδιά!
Η Πόλη είναι φημισμένη για την ομίχλη, τις βροχές και τις αστραπές της. Όταν όμως πέφτει αυτή η ρημάδα η ομίχλη, δεν βλέπεις ούτε την μύτη σου!...
Όταν έχει βοριά, μέχρι κάτω τα Πριγκηπόνησα μπορώ να ατενίσω, και τότε η ψυχή μου ανοίγει σαν τριαντάφυλλο εκατόφυλλο! Τι να σε πω, αυτή η θέα είναι μοναδική, αξεπέραστη! Όποιος δεν την έχει διεί, χάνει τζάνουμ, χάνει!”
Είναι η Έλσα, η κοσμοπολίτισσα Ρωμιά της Πόλης, που μας σεργιανάει με τις αναμνήσεις της, με τις υπέροχες περιγραφές της για την Βασιλεύουσα, με τους παράξενους αλλά ξεχωριστούς έρωτες της, με τα γλέντια, τα πάθη, τις προσδοκίες... Μαζί της κι η Ρωξάνη, η μεγάλη αρχόντισσα του Πέραν, που ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της σαν παραμύθι, …ένα παραμύθι όμως που οι απόγονοι των Νεότουρκων του Κεμάλ Ατατούρκ, το μετέτρεψαν σε εφιάλτη...
Μέσα από την αφήγηση των δύο γυναικών, αναδύεται η ίδια η Κωνσταντινούπολη των Ρωμιών, λαμπρή, μεγαλοπρεπής, πλανεύτρα. Μια πόλη μαγική κι ανεπανάληπτη, χαραγμένη ανεξίτηλα στις
μνήμες όσων την έζησαν και όσων την ποθούν...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 30/11/2016

13) ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΑΓΑΠΕΣ-ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΛΙΒΑΝΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Η Ράνια και ο Ίαν είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες. Εκείνη ένα απλό αγοροκόριτσο που προσπαθεί να ανακαλύψει πού θα καθίσει η μπίλια της ζωής, και εκείνος ένας γοητευτικός καρδιοκατακτητής κοσμοπολίτης, μοντέλο στο επάγγελμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παρελθόν και το μέλλον του. Ένα ατύχημα θα σταθεί η αφορμή της γνωριμίας τους. Από τότε θα ακολουθήσει μια σειρά γεγονότων που άλλοτε θα τους φέρνουν κοντά και άλλοτε θα τους απομακρύνουν. Το παρελθόν του Ίαν συχνά-πυκνά ρίχνει βαριές σκιές τις οποίες η Ράνια δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και αποφασίζει να δώσει οριστικό τέλος σε αυτή τη σχέση που δεν βγάζει πουθενά.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 30/11/2016

14) ΤΟ Σ' ΑΓΑΠΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ-ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

«Όλα ξεπερνιούνται», «Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός». Έτσι της έλεγαν όλοι, αλλά εκείνη ήξερε πως δεν ήταν αλήθεια στη δική της περίπτωση... Ο χρόνος που πέρασε λειτούργησε απλώς σαν αναλγητικό και όχι σαν φάρμακο που έφερε τη λήθη.
Η Εβίτα, έχοντας αλλάξει τα πάντα στη ζωή της, ακόμη και το όνομά της, θα ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από μια αγάπη που της έκοψε τα φτερά και τη χάραξε για μια ζωή. Θα ξεκινήσει ένα ταξίδι με ανοιχτά πανιά αναζητώντας μια καινούργια ζωή, χωρίς πόνο και θλίψη.
Σε αντίθεση με τη στασιμότητα της ψυχής της, θα περιπλανηθεί έως την άκρη της Ελλάδας, θα συνδεθεί με ανθρώπους και θα κοινωνήσει στις ομορφιές της Πλάσης για να καταλάβει πως η αληθινή αγάπη θα βρει τον τρόπο να ανθίσει ακόμη και μετά από δεκαεννέα στείρα χρόνια αναμονής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 30/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου