Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ-ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ-ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ-M.J.ARLIDGE-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ



Από τα καλύτερα αστυνομικά βιβλία που έχω διαβάσει. Κάθε επόμενο βιβλίο του είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Τα βιβλία του M.J. Arlidge έχουν αυτό το "κάτι" που σε κάνει να κολλάς. Άμεση γραφή, γρήγορη και δυνατή πλοκή με ανατροπές που κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον και κάθε φορά που φτάνει το τέλος η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο. Τα διάβασα με τη σειρά που εκδόθηκαν, και πιστεύω πως έτσι θα πρέπει να διαβαστούν από όλους αφού το κάθε βιβλίο έχει μικρά μυστικά από τα προηγούμενα!


Στο πρώτο του βιβλίο με τίτλο"Α μπε μπα μπλομ" ο συγγραφέας έκανε μια δυναμική γνωριμία του αναγνώστη με την ηρωίδα του, την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις. Αρχίζει να αποκαλύπτεται μια σειρά από περίεργες εξαφανίσεις δυάδων, που φυλακίζονται από έναν άγνωστο που τους βάζει να παίξουν ένα τρομακτικά ανατριχιαστικό παιχνίδι. Ένας μόνο ο νικητής-επιζών, και μπαίνουν στο δίλημμα: Θα σκοτώσουν ή θα σκοτωθούν; Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του αποκαλύπτονται στοιχεία για το παρελθόν τόσο της Έλεν, του δολοφόνου αλλά και των θυμάτων που ίσως τελικά να μην είναι τόσο τυχαία επιλεγμένα από τον θύτη του "παιχνιδιού".







Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο "Γύρω γύρω όλοι", είναι η απάντηση σε όσα ερωτήματα μας είχαν μείνει αναπάντητα από το πρώτο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό... Βλέπουμε και την εξέλιξη της Έλεν Γκρέις, που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μέσα από τα τραγικά γεγονότα της προηγούμενης υπόθεσης. Μέχρι που βρίσκεται και πάλι στον δρόμο της και πάλι ένας (απ'ότι όλα δείχνουν) καθ' έξη δολοφόνος, που σκοτώνει άγρια καθωσπρέπει οικογενειάρχες και στέλνει ανατριχιαστικά "ενθύμια" στις οικογένειες τους. Είναι όμως όλα όπως φαίνονται, ή οι ευτυχισμένοι παντρεμένοι άνδρες κάνουν διπλή ζωή; Και πάλι τη λύση δίνει η Έλεν με τη βοήθεια των συνεργατών της, που άλλοι είναι πιστοί, άλλοι όμως πολέμιοι της.





Το τρίτο βιβλίο ξεκινάει με τη Ρούμπι, μια κοπέλα γύρω στα 20 που μένει μόνη της αφού λόγω διάφορων γεγονότων έχει απομακρυνθεί από την οικογένεια της. Ξυπνάει λοιπόν η Ρούμπι κι ενώ πιστεύει πως βρίσκεται στο δωμάτιο της, στο κρεβάτι της, με τρομερό πονοκέφαλο λόγω του χθεσινοβραδινού γλεντιού, συνειδητοποιεί πως βρίσκεται κλεισμένη σε ένα κελάρι χωρίς να θυμάται καν πώς βρέθηκε αλλά και ποιος την πήγε εκεί.
Ταυτόχρονα λίγο πιο πέρα σε μια απόμερη παραλία, η αστυνομία του Σαουθάμπτον και φυσικά η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις βρίσκει θαμμένο το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας. Όταν όμως ενημερώνουν την οικογένεια της για το θάνατο της ανακαλύπτουν ένα τρομερό μυστικό... Το αρρωστημένο μυαλό του δολοφόνου της, κρατάει ζωντανή από τον τάφο την κοπέλα αφού τους στέλνει γραπτά μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι 2 αυτές κοπέλες, πόσο τυχαία είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν, μήπως πρόκειται και πάλι για έναν καθ' έξη δολοφόνο; Θα προλάβει η Έλεν να σώσει την εξαφανισμένη Ρούμπι πριν να είναι αργά, αφού υπάρχουν πολλοί που της βάζουν εμπόδια στην επαγγελματική της πορεία; Όλα αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα με μια αναζήτηση της Έλεν για ένα πρόσωπο από το παρελθόν της που είναι πολύ σημαντικό για την ίδια. Θα καταφέρει να το βρει; Κι έπεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου