Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ TANA FRENCH ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο Τόπος των Μυστικών είναι το πρώτο βιβλίο της Tana French που διαβάζω και η αλήθεια είναι πως ήμουν λίγο επιφυλακτική λόγω των πολλών σελίδων του(ναι, το έχω ξαναπεί. Είμαστε περίεργα πλάσματα οι αναγνώστες, έχει λίγες σελίδες ένα βιβλίο διστάζουμε μήπως δεν αναλύει καλά τη ψυχοσύνθεση του ήρωα. Έχει πολλές σελίδες, φοβόμαστε μην "κάνει κοιλιά"... Δεν βγάζουμε άκρη!)
Με το που περνάει όμως ο πρόλογος και σε βάζει στο κυρίως θέμα του, τη δολοφονία ενός 16χρονου αγοριού πριν έναν χρόνο στην αυλή ενός οικοτροφίου, οι νέες λεπτομέρειες και τα μυστικά που εμφανίζονται είναι τόσα που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και δεν ξέρεις για πότε φεύγουν οι σελίδες και πότε φτάνεις στο τέλος. Το βιβλίο είναι γεμάτο ανατροπές, συνέχεια βγαίνουν νέα στοιχεία που ανατρέπουν κάθε θεωρία που σχηματίζεται στο μυαλό του αναγνώστη.
Η συγγραφέας σε κάθε κεφάλαιο αλλάζει περίτεχνα την εποχή των συμβάντων, εναλλάξ. Ξεκινάει με το παρελθόν, δύο χρόνια περίπου πριν, όταν οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν για τη δεκαεξάχρονη Χόλι Μακέι(κόρη αστυνομικού και παλιά μάρτυρας δολοφονίας) και τις τρεις φίλες της όμως εκείνες είναι χαρούμενες. Τριτοετείς πλέον, θα συγκατοικούν στο ίδιο δωμάτιου του φημισμένου ιδιωτικού σχολείου Σεντ Κίλντα, και θα μοιράζονται όλες τις ώρες της μέρας τους.
Συνεχίζει στο επόμενο κεφάλαιο με το παρόν, όταν η Χόλι πάει στον αστυνόμο Στίβεν Μόραν(που την είχε αναλάβει στην παλιά υπόθεση) και του δείχνει μια φωτογραφία που ήταν κρεμασμένη στον "Τόπο των Μυστικών". Ο Τόπος των Μυστικών είναι ένας πίνακας γεμάτος από ανώνυμα μυστικά αλλά και κουτσομπολιά των κοριτσιών που φοιτούν στο οικοτροφείο Κίλντα. Όμως η φωτογραφία που βρήκε η Χόλι δεν είναι ένα απλό κουτσομπολιό, είναι η απόδειξη ότι υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τον δολοφόνο του νεαρού Κρις Χάρπερ. Έτσι ο Στίβεν ξεκινάει μια έρευνα σε συνεργασία με την αστυνόμο Κόνγουει του τμήματος Ανθρωποκτονιών, η οποία ήταν υπεύθυνη για τις έρευνες που έγιναν πριν ένα χρόνο για τη δολοφονία του Κρις. Όταν φτάνουν στο Σεντ Κίλντα δεν έχουν και πολύ μεγάλη βοήθεια, αφού η διευθύντρια φοβάται για τη φήμη του σχολείου της που έχει ήδη αμαυρωθεί μία φορά όταν ανακαλύφθηκε το πτώμα του Κρις στην αυλή του, αλλά βρίσκουν και κάποια από τα κορίτσια του αλλαγμένα. Σιγά σιγά αποκαλύπτονται μυστικά και ψέματα, που κάνουν τους αστυνόμους να καταλάβουν πως υπάρχει ένα κορίτσι στο Κίλντα που ήταν μάρτυρας της δολοφονίας, αλλά να αναρωτιούνται ταυτόχρονα πόσο μπλεγμένες μπορεί να είναι κάποιες από τις τεταρτοετείς ακόμα και η ίδια η Χόλι.
Δεν γράφω παραπάνω γιατί ειδικά στα βιβλία της αστυνομικής λογοτεχνίας, όλη η μαγεία τους είναι η ανακάλυψη από τον ίδιο τον αναγνώστη. Αξίζει να το διαβάσετε μόνοι και να ανακαλύψετε τελικά τον δολοφόνο του νεαρού Κρις και το κίνητρο του που βάζει σε σκέψεις!

Υ.Γ. Ειδικά όσοι αγαπάτε όπως εγώ τις ιστορίες που εξελίσσονται μέσα σε οικοτροφεία, γεμάτα μυστικά και ίντριγκες θα το λατρέψετε!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ:

Ο αστυνόμος Στίβεν Μόραν περίμενε καιρό να του δοθεί η ευκαιρία να περάσει το κατώφλι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Δουβλίνου και η επιθυμία του γίνεται πραγματικότητα όταν ένα πρωί η δεκαεξάχρονη Χόλι Μακέι τού φέρνει αυτή τη φωτογραφία. Τη βρήκε αναρτημένη στον Τόπο των Μυστικών, έναν πίνακα όπου τα κορίτσια του ιδιωτικού σχολείου Σεντ Κίλντα μπορούν να αναρτήσουν ανώνυμα τα μυστικά τους. Συνήθως πρόκειται για κουτσομπολιά και κακεντρεχή σχόλια, αλλά σήμερα κάποιος τον χρησιμοποίησε για να πυροδοτήσει εκ νέου την έρευνα για τη δολοφονία του όμορφου και δημοφιλούς Κρις Χάρπερ. Ο Στίβεν θα ενώσει τις δυνάμεις του με τη σκληροτράχηλη αστυνόμο Αντουανέτ Κόνγουεϊ για να βρει τη λύση.
Όλα τα στοιχεία οδηγούν τους δύο ντετέκτιβ στην κλίκα της Χόλι και στην κλίκα των αντίζηλών τους καθώς και σε έναν περίπλοκο ιστό σχέσεων και μυστικών που δένουν όλα αυτά τα κορίτσια με τον νεκρό Κρις Χάρπερ. Σε κάθε τους βήμα η πίεση αυξάνεται. Ο κόσμος των έφηβων αυτών κοριτσιών θα αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι είχαν ποτέ φανταστεί οι δύο αστυνομικοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου