Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Το γράμμα από χρυσο είναι ένα μυθιστόρημα που θυμίζει τη Λένα Μαντά μιας άλλης εποχής. Ίσως το πιο δυνατό από τα τελευταία της βιβλία.
Όλα ξεκινούν στο σήμερα ακόμα, όπου η Φένια Καραπάνου επισκέπτεται στην Κυψέλη, το σπίτι που έχει κληρονομήσει από τον παππού της, τον οποίο δεν έχει γνωρίσει ποτέ.
Με παρέα της έναν γάτο και έναν πρόσφυγα, τον οποίο θα πάρει υπό την προστασία της, θα ανακαλύψει την ιστορία της οικογένειας της, την οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσε.
Έχοντας ζήσει δύσκολα χρόνια τόσο ως παιδί αλλά και ως ενήλικας, θα καταφέρει να ξεφύγει από τους εφιάλτες της και θα πάρει απαντήσεις σε ερωτήματα που πάντα τη βασάνιζαν.
Μέσα σε λίγες μέρες το παρελθόν θα ζωντανέψει και οι ήρωες θα διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει.
Τρεις γενιές γυναικών που θα γνωρίσουν την πρώτη αγάπη, τρεις άνδρες που δεν θα μπορέσουν από δειλία ή αναποφασιστικότητα, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταπεξέλθουν στον έρωτα τους.
Ένα γράμμα από χρυσό αλλάζει χέρια μέχρι να βρει τον τελικό του παραλήπτη. Η μοίρα για τις δύο αυτές οικογένειες, θα είναι καταπέλτης αφού κανείς τους δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από όσα αυτή ορίζει.
Ένα κοινωνικό-αισθηματικό μυθιστόρημα που η πλοκή του σε γοητεύει, και η αναδρομή στο παρελθόν προσφέρει εικόνες μιας άλλης Ελλάδας.


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Από το οπισθόφυλλο:

 Σ' αγαπώ… Μια τόση δα φράση, χαραγμένη σ’ ένα γράμμα… από ατόφιο χρυσάφι. Ένα κόσμημα που δημιουργήθηκε από έρωτα και προκάλεσε τη μοίρα τριών γυναικών. Η προγιαγιά Σμαράγδα, η κόρη της Χρυσαφένια και η εγγονή Σμαράγδα. Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται. Δύο οικογένειες που δεν έπρεπε ποτέ να συναντηθούν. Ένας έρωτας που πέρασε από γενιά σε γενιά. Η Φένια, απόγονος και κληρονόμος, ανακαλύπτει τα μυστικά και τα λάθη που κατέστρεψαν και τη δική της ζωή. Ένα ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη του 1910 μέχρι την Ελλάδα του 2016. Παντού και πάντα παρόν το γράμμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου