Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ALI LAND ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ το πρώτο βιβλίο της Ali Land είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα με πρωτότυπη υπόθεση και καταιγιστική τροπή. Ένα θρίλερ που εθίζει τον αναγνώστη με την ιδιαίτερη ιστορία του, σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να το αφήσει από τα χέρια του. Συνήθως τα αστυνομικά βιβλία επικεντρώνονται στον δολοφόνο και αποσκοπούν, μέσω του μυστηρίου και της έρευνας, να οδηγηθούν στον εντοπισμό και την τιμωρία του. Όχι όμως και σε αυτή την περίπτωση. Εδώ κεντρικός και τραγικός ήρωας, είναι η κόρη μιας serial killer, που προσπαθώντας να αποδώσει δικαιοσύνη και να σταματήσει το ΚΑΚΟ, καταδίδει στην αστυνομία την ίδια της τη μητέρα.
Η Άννι αλλάζοντας όνομα, ταυτότητα και περιβάλλον, φιλοξενείται στο σπίτι του ψυχίατρου Μάικ Νιούμοντ, ώστε να την προετοιμάσει για τη διαδικασία της δίκης της μητέρας της, μιας και η ίδια είναι η βασική μάρτυρας κατηγορίας. Τα βασανιστικά παιδικά χρόνια που έχει ζήσει η Μίλι -το καινούριο όνομα της- είναι απάνθρωπα και σοκάρουν ακόμα και τα πιο νοσηρά μυαλά. Η μητέρα της κατηγορείται για τον φόνο εννέα μικρών παιδιών, των οποίων την ύπαρξη όχι μόνο γνώριζε η Μίλι, αλλά αναγκαζόταν και να παρακολουθεί από το ματάκι μιας πόρτας. Η προσπάθεια της, να ανήκει επιτέλους σε ένα ασφαλές περίβαλλον, βρίσκει αντίθετη την κόρη της οικογένειας, τη Φίμπι, η οποία ξεκινάει έναν αγώνα για να εξοντώσει ψυχολογικά τον νέο εισβολέα του σπιτιού της. Το καλά κρυμμένο μυστικό της Μίλι θα την ακολουθεί και θα οδηγεί το μυαλό της σε περίεργα μονοπάτια, βάζοντας την στη διαδικασία να διερωτάται μήπως έχει κληρονομήσει τα γονίδια της μητέρας της και το νοσηρό μυαλό της.
Συγκλονιστικές εξελίξεις θα συμβούν κατά τη διαμονή της στην προσωρινή οικογένεια, η άμυνά της να επιβιώσει θα φέρει τη λογική της αντιμέτωπη με την παράνοια. Θα αναγκαστεί να κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να διασφαλίσει την ηρεμία στη ζωή της, με σκοπό να ξεγράψει ένα τόσο αμαρτωλό παρελθόν που θα τραυμάτιζε οποιαδήποτε παιδική ψυχή. Στον ψυχολογικό πόλεμο που θα της γίνει και στο μπούλινγκ που θα δεχτεί, θα αντιδράσει με τον μόνο τρόπο που έχει διδαχθεί από τη μητέρα της... 

Θύτης και θύμα συνυπάρχουν στο ίδιο πρόσωπο και η ηρωίδα είναι αποφασισμένη να γράψει για πρώτη φορά το φινάλε της ζωής της.
Η συγγραφέας με απόλυτη επιτυχία παίζει με το μυαλό του αναγνώστη, δημιουργεί αλυσιδωτά σκηνικά, επιφέρει την κάθαρση με όχι και τόσο ανώδυνο τρόπο.
Ένα εξαιρετικό βιβλίο, που τα μικρά κεφάλαια του κάνουν την ανάγνωσή του να ρέει αβίαστα και η γραφή που χρησιμοποιεί στο α' πρόσωπο προσφέρει μια αμεσότητα στο να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά της ηρωίδας και να νιώσουμε οικιότητα μαζί της. Αν ζητάτε κάτι διαφορετικό να το διαβάσετε οπωσδήποτε!!!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Καινούργιο όνομα. Καινούργια οικογένεια. Ο λαμπερός. Καινούργιος. Εαυτός μου.
Η μητέρα της Άννι είναι σίριαλ κίλερ. Ο μόνος τρόπος για να τη σταματήσει είναι να την καταδώσει στην αστυνομία. Μάνα και κόρη θα χωριστούν, αλλά δεν θα ξεχάσουν η μία την άλλη. Με καινούργιο όνομα ?Μίλι? και με καινούργια ανάδοχη οικογένεια, το κορίτσι ελπίζει πως θα κάνει μια νέα αρχή. Πλέον μπορεί να είναι όποια θέλει. Όμως καθώς πλησιάζει η δίκη της μητέρας της, τα μυστικά του παρελθόντος δεν αφήνουν τη Μίλι να κλείσει μάτι. Γιατί η μαμά της Μίλι είναι σίριαλ κίλερ. Και το αίμα νερό δεν γίνεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου