Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΪΤΖΕΪ ΦΙΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ είναι η πρώτη γνωριμία του συγγραφέα του με τους αναγνώστες. Διαβάζοντας το, και μη γνωρίζοντας το φύλο του συγγραφέα, πίστευα πως είναι γραμμένο από γυναίκα, καθώς η αφήγηση της ηρωίδας είναι τέτοια που σε κάνει να τη νιώσεις, να μπεις στην καρδιά της και με ταλέντο -ο συγγραφέας- αναλύει τη γυναικεία ψυχοσύνθεση της τέλεια!
Το βιβλίο ξεκινάει γνωρίζοντας μας την ηρωίδα του, την Άννα Φοξ, μια γυναίκα που έχει αγοραφοβία περίπου ένα χρόνο. Όλα ξεκίνησαν από τότε που έγινε ένα ατύχημα με την οικογένεια της. Από εκεί και έπειτα είναι μακριά από τον σύζυγο και την εξάχρονη κόρη της και
δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Καθώς είναι κλεισμένη εκεί, η μόνη της συντροφιά είναι ο γάτος της και ο ψυχολόγος και η φυσικοθεραπεύτρια της που την επισκέπτονται κάθε εβδομάδα. Έτσι έχει αρχίσει να παρακολουθεί από το παράθυρο, μέσα από τη φωτογραφική μηχανή της, τη γειτονιά και κατ' επέκταση τους ανθρώπους που ζουν στα γύρω σπίτια. 
Όλα ανατρέπονται όταν έρχεται μια νέα οικογένεια στο διπλανό οίκημα, η οικογένεια Ράσελ, και ο Ίθαν, ο έφηβος γιος του ζευγαριού, έρχεται σπίτι της να τη γνωρίσει. Παράλληλα συναντάει και τη γυναίκα που υπάρχει μαζί τους, τη μητέρα του Ίθαν, και η Άννα στο πρόσωπο της βρίσκει μετά από καιρό μια φίλη. Τι θα γίνει όμως όταν δει από το παράθυρο της κάτι που δεν έπρεπε να δει στο σπίτι των Ράσελ; Ποιος είναι ο μυστηριώδης πατέρας-αφέντης και για ποιον λόγο η Άννα αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν και την οικογένεια του; Τελικά τι είναι αλήθεια και τι ψέματα στη ζωή της Άννας;
Είναι ένα πάρα πολύ δυνατό, ατμοσφαιρικό νουάρ, το οποίο αν και αρχικά δεν πηγαίνει γρήγορα, λόγω της ωραίας γραφής του συγγραφέα αλλά και των μικρών γρήγορων κεφαλαίων δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου, ήθελα να συνεχίσω να δω τι θα γίνει παρακάτω... Από τις 100 σελίδες και έπειτα, οι πληροφορίες και οι ανατροπές τρέχουν και δεν καταλαβαίνεις πότε έφτασες στο τέλος! Μαζί με τα παραπάνω, αν προσθέσουμε και τη μεγάλη αναφορά που γίνεται στις παλιές ασπρόμαυρες νουάρ ταινίες, όλα κάνουν τον αναγνώστη να νομίζει πως βλέπει ένα καλογυρισμένο φιλμ του Χίτσκοκ!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Δεν είναι παράνοια αν πραγματικά συμβαίνει…
Η Άννα Φοξ ζει μόνη της, κλεισμένη στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, του οποίου το κατώφλι αδυνατεί να διαβεί. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και… κατασκοπεύοντας τους γείτονές της. 
Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ – ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά, όταν η Άννα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της, βλέπει κάτι που δεν έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται. 
Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Τι κινείται στη σφαίρα της φαντασίας; Ποιος διατρέχει κίνδυνο και ποιος έχει τον έλεγχο; Σ’ αυτό το διαβολικά ανατριχιαστικό θρίλερ, κανένας και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου